سرهنگ حسن حبیبی امروز، چهارم شهریور در افتتاحیه دومین دوره توان افزایی اساتید درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس استان های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، سمنان، زنجان و قزوین که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد، با بیان اینکه معمار کبیر انقلاب دانشگاه را اساس و زیربنای سعادت و شقاوت ملت ها معرفی کردند، گفت: از دانشگاهها و مراکز علمی انتظار توسعه علم و فناوری داریم، زیرا امروزه تراز کشورها در عرصههای بینالمللی براساس یافتههای علمی و فناورانه سنجیده میشود.
وی از دانشگاهها خواست در کتار توسعه علم، به ترویج فرهنگ و معارف دفاع مقدس بپردازند و تصریح کرد: دفاع مقدس الگوی خودباوری و خواتکایی ملت ایران است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه به پشتوانه خودباوری و خوداتکایی دوران دفاع مقدس امروز جزو ۱۵ کشور برتر دنیا در سلول های بنیادی و نانوفناوری و پزشکی و صنایع موشکی و... هستیم، خاطرنشان کرد: اساتید دانشگاه با نسل جوان سر و کار دارند و لذا باید دستاوردهای عظیم دفاع مقدس را برای آنان تبیین کنند تا به خود و کشور و نظامشان ببالند.
حبیبی، رسالت دانشگاه را تربیت نیروهای در تراز انقلاب دانست و متذکر شد: امروز نیازمند تبیین درست وقایع مهم تاریخی به ویژه دفاع مقدس هستیم، زیرا دفاع مقدس یکی از نورانی ترین مقاطع تاریخ ایران و انقلاب است و در این دوران عزت پیدا کردیم و اقتدار ما تثبیت شد.
وی رویکرد نظام اسلامی را مقاومت، روحیه انقلابی و دیپلماسی فعال و هوشمند دانست و تصریح کرد: مقاومت و ایستادگی دستاورد دفاع مقدس است و با همین دستاورد، شاهد پیوستن کشور به اتحادیه های بزرگ اقتصادی هستیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با تاکید بر لزوم احیا و تقویت روحیه دشمن شناسی در نسل جوان، خاطرنشان کرد: سبک زندگی شهدا و خانوادههای آنان باید به نسل جوان منتقل شود؛ برای ارتقای غرور ملی نیز راهی جز تبیین معارف دفاع مقدس نداریم.
وی با اشاره به برخی کم کاریها در حوزه ترویج فرهنگ دفاع مقدس، گفت: آثار هنری تولید شده بیشتر به خط مقدم میپردازد و لذا نیازمند تبیین پشتیبانیهای بینظیر مردم از جبههها و تاب آوری جامعه و وحدت و انسجام ملی هستیم.
حبیبی، با بیان اینکه انتخابات سال جاری فرصتی برای تقویت وحدت است، یادآور شد: وحدت هم به کشور قدرت میدهد و هم آن را از دشمنیها مصون میدارد.
خون شهدا انقلاب و نظام ما را بیمه کرده است
محمد دوستار، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان نیز، دفاع مقدس را یک دانشگاه بزرگ دانست و اظهار کرد: درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس هم به جنبه علمی و هم به جنبه دینی دوران دفاع مقدس می پردازد.
وی با بیان اینکه نسل جوان و نوجوان ما از یک طرف انقلاب و جنگ و حوادث پس از آن را ندیده اند و از طرف دیگر، آماج تبلیغات سنگین امپراتوری رسانهای دشمنان قرار دارند، گفت: کلاس های درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس با حضور اساتیدی که از یادگاران جبهه و جنگ هستند، برگزار میشود؛ افرادی که تجربه عملی آن دوران را دارند و لذا میتوانند فرهنگ ایثار و شهادت را به آیندگان منتقل کنند.
رئیس دانشگاه آزاد گیلان درس دفاع مقدس را در ارتباط مستقیم با هویت نسل جوان دانست و عنوان کرد: در دانشگاهها به دنبال چهار تربیت تخصصی، رفتاری، مهارتی و هویتی هستیم و لذا درس دفاع مقدس به صورت مستقیم در تربیت هویتی جوانان اثرگذار است.
دوستار با بیان اینکه باید دستاوردهای دفاع مقدس را برای نسل جوان تبیین کنیم تا بدانند حتی یک وجب از ختک کشور را به دشمن ندادیم، گفت: دفاع مقدس مایه امیدواری و خودباوری و اعتماد به نفس است و لذا باید به ترویج دستاوردهای آن دوران بپردازیم.
وی با اشاره به حضور جوانان و نوجوانان در اردوهای راهیان نور و اثرگذاری فرهنگی و معنوی در آنان، اضافه کرد: آشنایی با فرهنگ و معارف دفاع مقدس موجب میشود که سبک زندگی نسل جوان تغییر کند.
رئیس دانشگاه آزاد گیلان، با بیان اینکه خون شهدا انقلاب و نظام ما را بیمه کرده است، یادآور شد: باید با استفاده از روشهای مختلف فرهنگی و هنری همچون فیلم و کتاب و تئاتر و شعر و... به ترویج دفاع مقدس بپردازیم؛ همچنین باید الگوها و اسطورههای دفاع مقدس را معرفی و برجسته کنیم، زیرا جوانان به الگو نیاز دارند.
وی با اشاره به برگزاری کلاسهای درس آشنایی با دفاع مقدس در دانشگاه آزاد استان با همکاری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، گفت: ۲۰ استاد درس آشنایی با دفاع مقدس داریم و هر ترم ۱۲۰ کلاس با حضور ۵۰۰۰ دانشجو برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات