به گزارش ایسنا، احمد مجدلانی، وزیر امور اجتماعی تشکیلات خودگردان فلسطین در گفتگویی با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اظهار کرد: درخواست سازمان بریکس در بیانیه پایانیاش برای آغاز مذاکراتی مستقیم میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی، در سایه کشورهای مهم و دارای جایگاه بالای بینالمللی و منطقهای این گروه، اهمیت دارد.
مجدلانی گفت: بیانیه پایانی بریکس به منزله پیام مهمی برای آمریکا است با این مضمون که افول دوره انحصارطلبی آمریکا در هدایت یک جانبه ساختار سیاسی آغاز شده و بحرانهای بینالمللی مختلف باید نقش یک ساختار بینالمللی چند قطبی را داشته باشند که در آن به مشکلات و بحرانهای ایجاد شده در سطح منطقه رسیدگی میشود.
وزیر امور اجتماعی تشکیلات خودگردان فلسطین افزود: این فراخوان پیامی برای واشنگتن است که با مدیریت انحصاری روند سیاسی و احتکار آن در طول ۳۰ سال گذشته، در دستیابی به راهحلی سیاسی ناتوان شده و شکست خورده و مدیریتش به هیچ نتیجه عملی و چشمگیری منجر نشده بلکه درگیریها بیش از قبل تشدید شدند و آمریکا به جای اینکه طبق قطعنامهها و قوانین بینالمللی یک میانجی و ناظر درستکار برای پایان یافتن اشغالگری اسرائیل باشد، به شریک این رژیم تبدیل شده است.
او ادامه داد: فلسطین از این تصمیم و فراخوان بریکس استقبال کرد و امیدوار است که به جای موضعگیری جانبدارانه آمریکا از رژیم اشغالگر، بریکس با نظارت این کشورها بر مذاکرات حضور و کارکردی بیشتر داشته باشد.
مجدلانی درباره احتمال موفقیت کشورهای بریکس در اجرای فراخوانشان گفت: هرگونه موضعگیری بینالمللی جدید در قبال بحران با توجه به نبود نقش آمریکا و کاهش آن و نیز وضعیت خلأ سیاسی که واشنگتن با مخالفت با ورود هر طرف بینالمللی دیگر در درگیری ایجاد کرده و به این شکل دست رژیم اشغالگر را در شهرکسازیها، فرآیند الحاق، تغییر وضعیت جغرافیایی و نیز نابودی راهحل دو دولتی باز کرده، یک گشایش محسوب میشود.
وزیر امور اجتماعی فلسطین افزود: این گزینه اهمیت دارد و ما خواستار توسعه آن و فراخوان هستیم تا نظارتی بینالمللی و چندجانبه به جای نظارت انحصاری و جانبدارانه آمریکا از اسرائیل برقرار شود.
سران کشورهای بریکس در بیانیه پایانی که پس از اجلاس خود صادر کردند، از جامعه جهانی خواستند از مذاکرات مستقیم مبتنی بر اصول قوانین بینالمللی که به تشکیل کشور دارای حاکمیت فلسطین منجر شود و نیز قطعنامههای شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل و نیز ابتکارعمل صلح عربی برای اجرای راهحل دودولتی و تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت کنند.
آنها ضمن ابراز نگرانی خود از وخامت شرایط انسانی در فلسطین ناشی از تشدید مستمر تنش از سوی رژیم اشغالگر و توسعه شهرکسازیها، از عملکرد آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) تقدیر کرده و ارائه کمکهای بینالمللی بیشتر جهت بهبود شرایط انسانی ملت فلسطین را خواستار شد.
انتهای پیام
نظرات