به گزارش ایسنا، پایگاه خبری- تحلیلی المانیتور با اشاره به عضویت ایران در گروه بریکس گزارش داد: جمهوری اسلامی به دنبال آن است که با پیوستن به بریکس بتواند اقتصاد خود را بهبود بخشد و جبهه جدیدی را در برابر نفوذ آمریکا در عرصه جهانی بگشاید.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران در نشست سران این گروه که در ژوهانسبورگ، پایتخت آفریقای جنوبی برگزار شد، گفت که تهران مصمم است تا به کشورهای عضو بریکس کمک کند که دلار آمریکا را در معاملات خود کنار بگذارند.
رئیس جمهوری ایران این اظهارات را یک روز پس از آن بیان کرد که بریکس که اکنون شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی (BRICKS) میشود از ایران و پنج کشور دیگر، یعنی امارات متحده عربی، عربستان سعودی، مصر، اتیوپی و آرژانتین دعوت کرد تا از سال ۲۰۲۴ به این گروه بپیوندند.
رئیسی همچنین در سخنان خود اظهار داشت: ایران قاطعانه از تلاشهای بریکس برای دلارزدایی با استفاده از ارزهای ملی و تقویت مکانیسمهای این بلوک برای پرداخت و تراکنشهای مالی حمایت میکند.
به گزارش المانیتور، ایران مدتهاست که به دلیل تحریمهای آمریکا برای حذف دلار از معاملات خود و دریافت درآمد حاصل از صادرات نفت تلاش میکند. به همین منظور، عضویت در بریکس اخیراً یکی از مأموریتهای کلیدی وزارت خارجه ایران از طریق دیپلماتهایی بوده است که برای تسریع پیوستن تهران مذاکره کردهاند.
رئیس جمهوری ایران در ادامه سخنان خود در نشست بریکس تاکید کرد که عضویت ایران با منافعی تاریخی همراه خواهد بود. به نظر میآید که برای تهران، بریکس میتواند نظم اقتصادی متعارف در جهان را به چالش بکشد و آن را فرصتی برای تضعیف نفوذ آمریکا در صحنه جهانی میداند.
این پایگاه خبری در ادامه به دیدارهای ابراهیم رئیسی با سران چین، برزیل و هند در حاشیه نشست بریکس در ژوهانسبورگ اشاره و خاطر نشان کرد: بنابراین، ابراهیم رئیسی از برگزاری این نشست برای گفتوگو با رهبران همفکر با این ایده استفاده کرد. وی در ملاقات با شی جینپینگ، رئیسجمهور چین گفت با اضافه شدن تهران به گروه، بریکس توانایی بیشتری در مقابله با «یکجانبهگرایی آمریکایی» خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات