• شنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402060402137
  • خبرنگار : 71496

تلاش‌های الجزایر برای حل بحران نیجر

تلاش‌های الجزایر برای حل بحران نیجر

وزیر خارجه الجزایر درباره آخرین تحولات بحران در نیجر و فرصت‌های اجتناب از گزینه توسل به زور که گروه اکوواس از آن صحبت می‌کند، گفت‌وگویی با همتای خود در دولت بنین داشت، اقدامی که کامل‌کننده تلاش‌های الجزایر برای دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای بحران نیجر است که از حدود یک ماه قبل با یک کودتای نظامی مواجه شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العربی الجدید، وزارت خارجه الجزایر در بیانیه‌ای اعلام کرد که احمد عطاف، وزیر خارجه این کشور در چارچوب سفرهای دیپلماتیک خود به سه کشور عضو گروه اکوواس (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) پس از نیجریه وارد شهر کوتونو، پایتخت سیاسی بنین شد.

طبق این بیانیه، عطاف در گفت‌وگوی طولانی که با باکاری اگادی اوشلگون، همتای خود در دولت بنین داشت، ضمن اشاره به تحولات نیجر پس از کودتای نظامی، بررسی راه‌های آرام کردن اوضاع و تضمین بازگشت به ساختار قانون اساسی در این کشور و نیز تهدید گروه اکوواس به مداخله نظامی برای پایان دادن به کودتا در نیجر، اظهار کرد: نگرانی مشترک و عمیقی درمورد دخالت نظامی وجود دارد، ما مخالف مداخله نظامی در عراق، سوریه و لیبی بودیم و می‌توانیم ببینیم شرایط در این کشورها به چه شکل در آمد.

عطاف با اشاره به اینکه زمان و تاریخ روشن و مشخصی برای تلاش‌های سیاسی و مسالمت‌آمیز وجود ندارد، تاکید کرد: الجزایر معتقد است که مداخله نظامی طرف‌ها و انگیزه‌های آن هر چه باشد، خود عامل وخامت اوضاع بوده و بحران‌ها را حل نمی‌کند، به همین دلیل ما اولویت را به راه‌حل سیاسی مسالمت‌آمیز می‌دهیم.

عطاف و همتای بنینی او در ادامه درباره تلاش‌هایی که برای پیشبرد راه‌حل مسالمت‌آمیز و اجتناب از گزینه توسل به زور که خطر تشدید چالش‌های پیش‌روی نیجر و کل منطقه را به دنبال دارد، به تبادل نظر پرداخته و درباره لزوم تدوام این تلاش‌ها توافق کردند.

همچنین دو طرف بر پیشبرد و مشارکت در آرام کردن اوضاع و نیز تلاش برای بازگشت به ساختار قانون اساسی جهت حفظ امنیت و ثبات نیجر با رعایت اصول قانونی اتحادیه آفریقا در ارتباط با رسیدگی به تغییرات خلاف قانون اساسی کشورها که در اجلاس سران اتحادیه در سال ۱۹۹۹ در الجزایر تصویب شدند، تاکید کردند.

در این دیدار درباره مقدمات سفر پاتریس تالون، رئیس جمهور بنین به الجزایر که به زودی به دعوت عبد المجید تبون، رئیس جمهور الجزایر انجام خواهد شد، نیز گفت‌وگو شد.

همزمان با سفر عطاف به بنین، یک هیئت الجزایری نیز وارد نیجر شد و لوناس ماقرمان، دبیرکل وزارت خارجه الجزایر با جمعی از سران کودتا دیدار کرد، سفر این هیئت الجزایری به منزله اولین رایزنی سیاسی مستقیم کودتاچیان با الجزایر است.

ماقرمان در اظهاراتی مطبوعاتی درباره سفر به نیجر گفت: برای شنیدن حرف‌ها، بررسی اوضاع و اعلام موضعمان درباره شرایط موجود به نیجر آمدیم، موضعگیری ما بر مذاکره، گفت‌وگو و آرامش برای حل بحران بدون استفاده از خشونت استوار است، بسیار متاسفیم برخی فراخوان‌ها برای استفاده از زور شنیده می‌شوند، ما مخالف هرگونه مداخله نظامی در نیجر هستیم و اینجا آمدیم تا بررسی کنیم چه نوع سازشی می‌تواند ما را به یک راه‌حل سیاسی برای این بحران برساند.

در همین چارچوب، ایتالیا حمایت خود را از اقدامات الجزایر برای حل بحران نیجر اعلام کرده و آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا در یک تماس تلفنی با عطاف از ابتکارعمل عبد المجید تبون، رئیس جمهور الجزایر در اعزام فرستاده‌هایی به نیجر و برخی کشورهای گروه اکوواس جهت فراهم کردن شرایط لازم برای حاکمیت منطق راه‌حل سیاسی برای بحران نیجر تقدیر کرد.

تاجانی ضمن تاکید بر گفت: ایتالیا کاملا با نگرانی الجزایر درباره پیامدهای گزینه توسل به زور موافق است و آمادگی خود را برای کمک به اقدامات الجزایر و حمایت از تلاش‌های آن در آرام کردن اوضاع و نیز تلاشش برای بازگشت به ساختار قانون اساسی در نیجر از راه‌های مسالمت آمیز اعلام می‌کند.

بنین دومین مقصد وزیر خارجه الجزایر در سفرش به کشورهای گروه اکوواس است، اوابتدا چهارشنبه به نیجریه سفر کرد و قرار است سفر خود را در ایستگاه سوم، غنا به پایان برساند.

همزمان با این تلاش‌های عطاف و پس از آنکه اکوواس جمعه اعلام کرد که تاریخی را برای مداخله نظامی تعیین کرده، حمایت‌ها از مداخله نظامی در نیجر افزایش یافت.

برخی کشورهای عضو اکوواس و فرانسه نیز از سران کودتا در نیجر خواستند، محمد بازوم، رئیس جمهور برکنار شده این کشور را آزاد کرده و او را به سمتش بازگردانند؛ اما آنها تا امروز با این درخواست موافقت نکردند.

شایان ذکر است کشور الجزایر بیش از ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با نیجر دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha