مصطفی بوعذار در گفتوگو با ایسنا، افزود: شاعران متعهدی با ادبیات عاشورایی در تاریخ ماندگار شدند که متاسفانه برای نسل جوان شناخته شده نیستند چراکه محلی مناسب و فراگیر برای هماندیشی شاعران و نویسندگان جوان در مرکز استان وجود ندارد و این موضوع در اولویت مدیران فرهنگی خوزستان نیست.
این شاعر خوزستانی تصریح کرد: هیچ آمار مشخصی از شاعران آیینی خوزستان وجود ندارد و از ابتدای محرم هیچ محفل ادبی و شب شعر عاشورایی در اهواز برای عموم مردم برگزار نشده است.
بوعذار خاطرنشان کرد: اغلب مدیران فرهنگی به دنبال کارهای نمایشی و شوآفهای تبلیعاتی هستند و از برگزاری نشستهای ادبی و تحلیل ادبیات عاشورایی و پایداری که کار زیربنایی هستند پرهیز میکنند چراکه برای مدیران فرهنگی آمار و ارقام و گزارش های کاری اهمیت ویژهای دارد.
مدیر انجمن ادبی خوزخندان معتقد است: هر محفل دورهمی و محدود را نمیتوان رویداد یا نشست ادبی نامید و رخوت و تعطیلی اغلب انجمن های ادبی را هیچ دستگاه و نهاد فرهنگی آسیبشناسی نمیکند.
بوعذار اشتباه مکرر برخی مدیران فرهنگی استان در حمایت از جریان های مسموم ادبی و شناخته شده را آفت ادبیات عاشورایی دانست و تصریح کرد: متاسفانه حلقه شاعران متعهد به واسطه برخی تنگنظریها تنگتر میشود و این جفای بزرگی به نسل جوانی است که در گوشهوکنار استان مشق شعر میکنند.
دبیر اجرایی جشنواره شعر عربی دفاع مقدس ادامه داد: حجم مطالبات شاعران اهوازی از سالیان دور انباشه شده و مافیای ادبیات خوزستان رنگ و شکل دیگری پیدا کرده است و تنها برخی سودجویان و فرصتطلبان متنفع هستند و شاعران غیر همراه محکوم به حذف و خانهنشینی هستند.
بوعذار گفت: برخی محافلی که در شهرستانها به دور از حاشیههای معمول به کشف و پرورش استعدادهای جوان میپردازند تاثیر بیشتری از «شوآفهای تبلیغاتی» در اهواز دارند.
وی با اشاره به حجم برگزاری کنگرههای شعر عاشورایی در دهه ۷۰ و ۸۰ و انتشار مجموعههای شعر عاشورایی بیان کرد: در سیاستگذاریها باید برنامهریزی فرهنگی صحیح با هدف اجرای برنامههای شاخص در محرم و صفر لحاظ شود.
این شاعر خوزستانی بیان کرد: خوزستان دارای ظرفیت بالا برای برگزاری رویدادهای ادبی عاشورایی و اربعین حسینی است اما از آن مهمتر نیازمند مدیرانی دلسوز و دغدغهمند فرهنگی است که به دنبال اثربخشی و نهادینه کردن ارزشهای نهضت عاشورا در جامعه باشند.
انتهای پیام
نظرات