به گزارش ایسنا، در سالهای اخیر بودجه بیمه قالیبافان نیز در هالهای از ابهام قرار داشت و به همین دلیل اواخر سال قبل مرکز ملی فرش از نمایندگان مجلس خواست که در بودجه امسال بیمه قالیبافان در تبصره ۱۴ آورده شود. در اصل بیمه قالیبافان در تبصره ۱۴ بوده و تامین مالی آن از حوزه هدفمندی یارانههاست. اما در سالهای قبل، تبصره ۱۴ قانون بودجه دارای ۶ بند و نیازمند افزوده شدن یک بند دیگر بود تا تامین بودجه بیمه قالیبافان در این تبصره قرار بگیرد.
البته این موضوع در یک کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی رد شد و بر اساس تازهترین اظهارات رافع، رئیس مرکز ملی فرش، امسال هم بودجهای برای قالیبافان در نظر گرفته نشد.
رافع اخیر در یک نشست خبری اعلام کرده که در حال حاضر ۲۳۰ هزار نفر از بافندگان فرش بیمه تامین اجتماعی هستند و حدود ۵۰ هزار نفر نیز بیمه روستایی و عشایری دارند.
از طرف دیگر با توجه به اینکه به دلیل کمبود منابع مالی در سالهای گذشته و امسال بودجهای برای بیمه قالیبافان دیده نشد، او به قالیبافان پیشنهاد کرده که از بیمه روستایی و عشایری یا با توجه به اینکه بیشتر جمعیت قالیبافان زن هستند، از بیمه زنان خانهدار استفاده کنند.
گفتنی است بر اساس اطلاعاتی که تا پایان سال گذشته وجود دارد، دو میلیون نفر قالیباف در کشور فعالیت دارند که ۸۰ درصد از جمعیت آنها را زنان و عمدتاً زنان خانه سرپرست خانوار تشکیل میدهند. اگر بیمه روستایی و عشایری را هم در نظر بگیریم، در حال حاضر حدود ۲۸۰ هزار قالیباف، معادل ۱۴ درصد کل قالیبافان کشور بیمه دارند.
انتهای پیام
نظرات