• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402060100360
  • خبرنگار : 71234

زنگنه: افزایش بودجه صدا و سیما در برنامه هفتم/قانون سربازی اصلاح می‌شود

زنگنه: افزایش بودجه صدا و سیما در برنامه هفتم/قانون سربازی اصلاح می‌شود

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه این کمیسیون مصوباتی برای اصلاح قانون سربازی داشته است، گفت که کمیسیون تلفیق تصویب کرد که بودجه صدا و سیما در طول برنامه هفتم افزایش پیدا کند.

به گزارش ایسنا، محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در نشست خبری در توضیح مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، گفت: کمیسیون تلفیق در طول ۴۱ روز و نزدیک به شش هفته کاری به بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم پرداخته که بخش عمده آن تمام شده است. البته مواردی مربوط به حوزه فرهنگ، آموزش عالی، سیاست خارجی، ساختارهای اداری و حقوق و دستمزد باقیمانده است. همچنین برخی بخش‌ها مربوط به شرکت‌های دولت‌های، پروژه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای، رابطه مالی دولت و نفت، بحث ارز و یارانه و حقوق و دستمزد مراعا مانده که هفته آینده بررسی می‌شود.

سخنگوی کمیسون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه بیان کرد: با مصوبه کمیسیون یک درصد از هزینه‌های بودجه‌ای شرکت‌های دولتی مندرج در پیوست ۳ قانون بودجه به مسائل حوزه فرهنگ و هنر اختصاص پیدا می‌کند. یعنی تمام دستگاه‌هایی که به نحوی فرهنگی و هنری محسوب می‌شوند مقرر شد که در طول برنامه یک درصد به آنها اختصاص پیدا می‌کند که مثلا بر اساس بودجه ۱۴۰۲ حدود ۲۰ تا ۲۲ همت می‌شود.

زنگنه با اشاره به مصوبات تلفیق درباره بودجه صدا و سیما گفت: تکالیف زیادی در قانون برنامه برای صدا و سیما پیش بینی شده است. در جدول ماده ۷۶ در خصوص سریال‌های ملی در طول پنج سال برنامه مقرر شد که حداقل ۱۱۰۰ قسمت صدا و سیما ساخت سریال داشته باشد که رشد ۶۱ درصدی سالانه نسبت به سال پایه است. ۲۹۲۰ قسمت پویانمایی یا انیمیشن، ساخت ۳۶۵ قسمت مستند الف و ۵۲ قسمت مستند الف ویژه برای صدا و سیما تکلیف شد که این سالانه رشد ۲۶۰ درصدی به شمار می‌آید.

زنگنه ادامه داد: صدا و سیما مکلف است به ساخت ۱۴۶۰ قسمت برنامه شاخص، ۱۶۰۰ قسمت سریال استانی، ۱۱ هزار و ۲۰۰ قسمت پویانمایی استانی، ۳۷۰ قسمت تله فیلم استانی، ۱۴۶۰ قسمت برنامه کودک، نوجوان و جوان و ساخت سالانه یک سریال الف ویژه.

سخنگوی کمیسیون تلفیق ادامه داد: افزایش ۱۵۰ درصدی برنامه تولیدی با مخاطب کودک و نوجوان و افزایش ۱۵۰ درصدی برنامه با محوریت خانواده در ذیل قانون جوانی جمعیت هم از دیگر مصوبات کمیسیون تلفیق است.

افزایش بودجه صدا و سیما در طول برنامه هفتم

زنگنه در ادامه گفت: با تصویب کمیسیون تلفیق در سال اول برنامه سهم بودجه صدا و سیما از منابع بودجه عمومی نسبت به سال ۱۴۰۲، ۷۵ درصد رشد خواهد داشت. اکنون سهم صدا و سیما از بودجه سال جاری نزدیک به ۰.۸ درصد است که این رقم در سال اول برنامه به ۱.۱۵ درصد از منابع بودجه عمومی می‌رسد. این نسبت باید تا انتهای سال برنامه حفظ شود؛ این مصوبه به این دلیل است که پیش از این در سرفصل برنامه‌های فرهنگی ساخت ۲۰ فیلم سینمایی فاخر مصوب شده بود که بر اساس آن صدا و سیما باید قراردادهای چند ساله ببندد و آن را مدیریت کند. البته سهم صدا و سیما از بودجه نسبت به سایر کشورها با سطح استاندارد فرق دارد. صدا و سیما باید عملکرد سالانه خود را به تفکیک به کمیسیون فرهنگی و شورای نظارت اعلام کند.

وی همچنین اظهار کرد: دولت مکلف شد در زمینه کودک و نوجوان اقدام به ساخت بیش از ۷۰۰۰ ساعت انیمیشن در طول سال‌های برنامه داشته باشد. همچنین ما مصوباتی درباره تقویت کانون‌های پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم داشتیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق در ادامه در توضیح مصوبه دیگر کمیسیون گفت: درباره تکالیف وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما در خصوص رسانه‌های فراگیر صورتی و تصویری بعد از صحبت‌ها در کمیته تخصصی و کمیسیون نهایتا مقرر شد که طبق آئین‌نامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل شود. پیش از این بخاطر تداخلات بین سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ درباره رسانه‌های فراگیر صوت و تصویر تفاهم‌نامه‌ای بین دو مجموعه امضا شد که در آن وظایف مشخص شد و به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسید. کمیسیون در این باره مبنا را همان مصوبه قرار داد که در برنامه هفتم لحاظ شود. البته تبصره‌هایی هم دارد که در جلسات بعدی کمیسیون بررسی می‌شود.

مصوبه کمیسیون تلفیق برای حمایت از تولید

زنگنه در توضیح برخی ابهامات در خصوص مصوبه تلفیق درباره خرید تضمینی کالاهای اساسی بر اساس نرخ ارز بازار مبادله گفت: برخی فعالان اقتصادی این مصوبه را به معنای افزایش قیمت کالاهای اساسی تعبیر کردند؛ حال اینکه ما تصویب کردیم که قیمت گذاری محصولات اساسی توسط شورای قیمت گذاری متشکل از سازمان برنامه، وزارت کشاورزی، برخی دستگاه‌ها، نمایندگان ناظر از مجلس و تشکل‌های کشاورزی باشد. در آنجا عنوان شد بر اساس قیمت هزینه‌های انجام شده و تورم سالانه و قیمت محصول در کشورهای همسایه نرخ تضمینی محاسبه شود.

وی ادامه داد: مثلا دولت قیمت گندم را بر اساس ارز ترجیحی محاسبه می‌کند که از خارج وارد شود. نتیجه آن است که طبق گفته یکی از نمایندگان دولت خرید گندم از خارج به صرفه‌تر از خرید از کشاورز است چون با ارز ترجیحی محاسبه می‌شود. این روند منجر به عدم انگیزه کشاورز و حتی تقویت قاچاق کالا خواهد شد. ما مصوب کردیم که دولت برای قیمت گذاری و خرید کالا از کشاورز محاسبه ارز را بر اساس مرکز مبادله انجام دهد. امسال گندم با قیمت ۱۵ هزار تومان از کشاورز می‌خریم، اینکه دولت گندم را به چه قیمتی به نانوایی بدهد بستگی به سیاست دولت دارد. دولت می‌تواند یارانه ریالی بدهد که در اینجا حدود ۱۰۴ همت برای خرید گندم در اختیار دولت به صورت بلاعوض گذاشته‌ایم. پس رابطه مالی بین دولت و کشاورز برای حمایت از تولید تعریف شده است؛ حال اینکه دولت بخواهد چگونه آن را در اختیار نانوایی‌ها قرار داده و محاسبه کند با دولت است. اگر دولت می‌خواهد به مردم یارانه دهد نباید از جیب کشاورز باشد.

زنگنه بیان کرد: دولت می‌تواند یارانه را از جیب خود به مصرف کننده بدهد. در ادامه مصوبه هم آمده که اگر ضرر و زیانی متوجه کشاورز به دلیل سیاست‌های قیمتی شد دولت این خسارات را باید جبران کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم بیان کرد: امسال به خاطر سیاستگذاری و قیمت گذاری خوب عرضه گندم به دولت در مرز ۱۰ میلیون تومان بود که اگر به ۱۰.۲ میلیون تن برسیم در حوزه آرد خانگی به خودکفایی می‌رسیم و این اتفاق خوبی است.

صندوق ذخیره فرهنگیان متعلق به فرهنگیان است

وی در واکنش به طرح ابهاماتی در خصوص مصوبه کمیسیون تلفیق درباره صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: ما صندوق ذخیره فرهنگیان را متعلق به فرهنگیان می‌دانیم. بخشی از سرمایه صندوق توسط دولت تامین می‌شود و بخشی از حقوق فرهنگیان هم در طول سال‌های خدمت به صندوق ریخته می‌شود. لذا منابع صندوق مشترک بین دولت و فرهنگیان است. ما در مصوبه خود تعرضی به حقوق فرهنگیان نداشتیم.

وی توضیح داد: خیلی از فرهنگیان در طول ۳۰ سال خدمت مبلغ قابل توجهی را به صندوق می‌دهند و دولت هم منابع قابل توجهی به صندوق واریز می‌کند اما در نهایت خروجی، برای سبد معیشتی فرهنگیان مورد قبول و مطلوب نیست و نبود شفافیت وجود دارد. مثلا فرهنگیان می‌گویند که با پول آنها فلان ساختمان خریداری شده که در طول سال‌های گذشته به چند برابر رسیده است. پس تکلیف آنها از سود حاصله از این افزایش قیمت ساختمان چیست؟ ما دولت را ملزم کردیم که تمامی اموال صندوق تجدید ارزیابی شود که این شامل اموال منقول و غیر منقول و کلیه دارایی‌ها است و بعد تبدیل به اوراق سهام شود که این سهام به فرهنگیان داده خواهد شد.

وی افزود: اوراق سهام در بازار سرمایه و یا هر جای دیگری قابل داد و ستد است. اگر فرهنگیان اوراق را واگذار نکند در پایان سال سود به اوراق اضافه می‌شود.

این نماینده مجلس توضیح داد: طبق ماده ۱۳ قانون محاسبات عمومی در مواردی که نهادها و دستگاه‌ها از بودجه عمومی استفاده می‌کنند مجلس و دولت می‌تواند برای آن قانونگذاری کند؛ البته حتما باید حقوق مکتسبه سهامداران حفظ شود که این شامل صندوق فرهنگیان هم می‌شود؛ این مصوبه در جهت شفافیت صندوق و به نفع فرهنگیان خواهد بود.

اصلاح قانون سربازی

سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره مصوبات کمیسیون در خصوص سربازی گفت: ما در مصوبه‌ای از ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان متولی مباحث سربازی خواسته‌ایم که نسبت به اصلاح قانون سربازی اقدام کند که این شامل مواردی همچون کاهش مدت سربازی، متناوب بودن زمان سربازی و تبدیل سربازی به خدمات دیگر است. قرار است این اصلاحات در سال اول برنامه آورده شده و به تایید مقام معظم رهبری برسد. درباره معافیت‌ها هم مصوب شد که مشمول کسانی شود که بالای ۳۵ سال و دارای دو یا سه فرزند هستند.

وی در پایان بیان کرد: در تمامی مواردی که مصوبات مشمول دستگاه‌ها و سازمان‌های زیر نظر رهبری می‌شود و یا نیروهای مسلح که فرماندهی آن با فرمانده کل قوا است، در آخر ماده ۱۱۸ لایحه آمده است که اینها منوط به اذن رهبری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۶-۰۱ ۱۳:۲۳

سربازی اختیاری شود مناسب است هرکس سرباز شد کادر باشد وحقوق اش با کادر یکی باشد این مناسب است