شهروز کهیایی در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: با توجه به اینکه شهرستان رزن با تولید ۹۵ درصد رازیانه کشور، قطب تولید رازیانه به شمار میرود این محصول میتواند به عنوان برند گردشگری شهرستان باشد که در همین رابطه از دو سه سال پیش در زمینه گردشگری کشاورزی شهرستان ورود پیدا کردهایم و پیگیری برای ثبت جشن برداشت رازیانه رزن در فهرست آثار ناملموس میراثفرهنگی در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه پرونده میراث ناملموس رازیانه رزن برای ثبت به تهران ارسال شده است، افزود: ثبت جشن برداشت رازیانه رزن در فهرست آثار ناملموس کشور از نقش موثری در معرفی این محصول به عنوان برند کشاورزی و گردشگری شهرستان برخوردار خواهد بود و تاثیر بسزایی در رونق اشتغال و اقتصاد و ظرفیت گردشگری و تولید خواهد داشت.
کهیایی در ادامه با بیان اینکه شهرستان رزن دارای ۹۱ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که از این تعداد آثار ۵۳ اثر ثبت فهرست آثار ملی کشور شده است، افزود: سال گذشته با پیگیریهای انجام شده اداره کل میراث فرهنگی استان و نیز اداره میراث فرهنگی شهرستان اثر چشمه نظرگاه خورونده در فهرست آثار ملی طبیعی ایران و مراسم شب عید قربان روستای خورونده در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسید.
وی امامزاده کوه، مسجد بابانظر و حمام تاریخی دمق را از جمله آثار تاریخی شهرستان رزن برشمرد و تصریح کرد: در تلاشیم با پیگیریهای لازم حمام تاریخی شهر دمق را با کاربری گردشگری به سفره خانه سنتی تبدیل کنیم و با این اقدام فرصت گردشگری بالایی برای این شهر ایجاد شود.
کهیایی در ادامه با اشاره به اثر تاریخی خانه یگانه رزن به عنوان یکی از آثار ثبت شده شهرستان در فهرست آثار ملی اظهار کرد: این بنای تاریخی مربوط به دوره قاجار در اسفندماه ۱۳۹۸ به شماره ثبت ۳۲۳۷۰در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه خانه یگانه رزن دارای مالک خصوصی بوده و در حال حاضر مرمتهای انجام شده میراث فرهنگی برای این بنا به صورت مرمت اضطراری است، ادامه داد: میراث فرهنگی شهرستان به علت مالک خصوصی داشتن این بنای تاریخی با رایزنی با مالک خصوصی آن قصد بر تملک این خانه قدیمی را دارد که متأسفانه هنوز این امر محقق نشده است.
کهیایی تصریح کرد: در صورت مرتفع شدن مشکل تملک خانه یگانه رزن توسط میراث فرهنگی قصد استفاده از این بنا برای موزه مردم شناسی را خواهیم داشت ضمن اینکه برنامههای دیگری را نیز میتوان در این اثر تاریخی پیشبینی کرد.
وی با بیان اینکه تلاش بر احیا این خانه تاریخی داریم، اظهارکرد: از اعتبارات سفر ریاست جمهوری اعتباراتی برای این اثر تاریخی اختصاص داده شده که اگر این اعتبار تخصیص داده شود ابتدای امر نسبت به تملک این اثر اقدام خواهیم کردو بعد از تملک مرمت و احیا آن را انجام خواهیم داد.
کهیایی اضافه کرد: نماینده شهرستان رزن و درگزین قول مساعد داده که به محض تملک این خانه تاریخی از اعتبارات امسال دو تا سه میلیارد تومان تا زمانی که برنامه بودجه و اعتبارات استانی بسته میشود به این اثر برای احیا اختصاص دهند.
وی در ادامه با بیان اینکه در شهرستان رزن پیگیر ظرفیتهای گردشگری هستیم، اظهارکرد: در همین رابطه در حال حاضر هتل رزن در پارک ملت دارای پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد بوده برای وضعیت اقامتی آن و تکمیل و تجهیز این پروژه تلاش برای دریافت تسهیلات گردشگری داریم و با بهرهبرداری از آن مشکل اقامتی شهرستان مرتفع خواهد شد.
کهیایی همچنین با اشاره به مجتمع گردشگری فارسجین نیز تصریح کرد: این مجتمع هم دارای پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی بوده و برای ادامه و تکمیل پروژه نیاز به تسهیلات بانکی دارد.
وی در ادامه گفت: به کارگاههای صنایع دستی انفرادی شهرستان از محل اعتبارات سال ۱۴۰۱ اعتباری افزون بر ۱.۵ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶ تسهیلات مشاغل خانگی اختصاص داده شده، ضمن اینکه ۱۵ نفر نیز از محل اعتبارات اداره کارو رفاه امور اجتماعی در قالب مشاغل خانگی برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدند.
کهیایی همچنین با اشاره به سایت کارگاهی، نمایشگاهی و بازارچههای صنایع دستی در شهرستان رزن، اظهارکرد: اگر از طریق سرمایهگذار بخش خصوصی این سایت احداث و راهاندازی شود تمامی فعالیت صنعتگران صنایعدستی در یک محل تجمیع شده و با این اقدام تمامی کارگاههای صنایع دستی شهرستان ساماندهی میشوند.
به گزارش ایسنا؛ خانه تاریخی یگانه بنایی زیبا با معماری قاجاری مربوط به یکی از خوانین شهر رزن همراه با باغی زیبا و بزرگ بوده که در بین سالهای ۱۳۴۱-۱۳۳۹ توسط حاج محمدآقا یگانه رزنی خریداری میشود و در سال ۹۸ ثبت فهرست آثار ملی کشور شده است.
انتهای پیام
نظرات