• سه‌شنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402053120069
  • خبرنگار : 71489

جعفری: اولین گام برای جلوگیری از فعالیت مافیای آب برداشته شد

جعفری: اولین گام برای جلوگیری از فعالیت مافیای آب برداشته شد

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای با بیان اینکه «در این تحقیق و تفحص اولین گام در حوزه آب کشور برای پروژه‌های انتقال آب بود، ما تقاضای ارجاع به قوه را داشتیم چون جرم انگاری شده است و مدیرانی که در حوزه آب کشور و وزارت نیرو تخلف کردند و در استان‌های مقصد تخلفاتی را مرتکب شدند به قوه معرفی خواهند شد»، تاکید کرد: امیدوارم این اولین گام برای جلوگیری از فعالیت مافیایی باشد که در حوزه آب حضور دارند، قانون‌شکن و قانون گریز هستند، همه دستگاه‌ها را دور می‌زدند و کار خود را پیش می‌بردند.

به گزارش ایسنا، امیر قلی جعفری بروجنی، رئیس هیئت تحقیق و تفحص از پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای در حاشیه جلسه روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ صحن مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه «گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست درمورد تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو در مورد انتقال آب بین حوضه‌ای پنجمین گزارش تحقیق و تفحصی است که به سرانجام رسیده و به قوه قضاییه ارجاع می‌شود» اظهار کرد: تابحال در حوزه آب و پروژه‌های انتقال آب هیچ تحقیق و تفحصی نداشتیم و  تاکنون دو طرح تحقیق و تفحص مطرح شده و به کمیسیون هم نرسیده است.

وی با تاکید بر اینکه روند تخلفات در حوزه آب کشور به ویژه پروژه‌های انتقال آب بسیار بالاست، گفت: در جریان رسیدگی به این تحقیق و تفحص توانستیم ۱۶ طرح انتقال آب بین حوضه‌ای را که از فینسک در استان‌های مازندران و سمنان تا حوضه دریاچه ارومیه را شامل می‌شد بررسی کنیم؛ با توجه به اینکه ۷۰ درصد پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای به فلات مرکزی ایران است به همین خاطر نیز تاکید ما بیشتر روی این پروژه‌ها بود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، بخشی از مشکلات موجود در زمینه انتقال آب بین حوضه‌ای مشکلات فنی و بخشی دیگر شامل مشکلات ساختاری، مالی شیوه حکمرانی بود؛ در شیوه حکمرانی در بخش آب به شدت مشکل داریم و چند دهه است که تفکر سازه‌ای بر مدیریت آب کشور حاکمیت می‌کند.

جعفری بروجنی با انتقاد از جانمایی برخی صنایع در کشور عنوان کرد: مدل توسعه کشور در برخی بخش‌ها بسیار غلط بوده است؛ مثلاً جانمایی صنایع آب‌بری نظیر فولاد و کاشی و سرامیک را در فلات مرکزی انجام داده‌ایم و هر روز بیشتر بر عطش توسعه نامتوازن و غیر مبتنی بر سند آمایش دمیده‌ایم؛ لذا تقاضاهای جدید برای انتقال آب وجود دارد. از سوی دیگر در پروژه‌های انتقال آب هم مبدا و هم مقصد را ویران کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه «از ۱۶ طرحی که بررسی کردیم، ۷۰ درصد هنگام آغاز فاقد مجوز تخصیص آب و مجوز زیست محیطی بودند»، اظهار کرد: برخی از این طرح‌ها چند سال بعد از آغاز با لابی‌گری اخذ مجوز کردند و برخی نیز هنوز مجوزهای لازم را ندارند.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای در پاسخ به اظهارات برخی نمایندگان مبنی بر اینکه گزارش این تحقیق و تفحص یکسویه و ناقص بود، تاکید کرد: اینگونه اظهار نظرها، بی انصافی بود چراکه ۱۶ پروژه مطرح شده بود اما وقتی ۷۰ پروژه‌ها در فلات مرکزی است، باید به این موضوع پرداخته می‌شد.

جعفری بروجنی در پایان گفت: در این تحقیق و تفحص اولین گام در حوزه آب کشور برای پروژه‌های انتقال آب بود، ما تقاضای ارجاع به قوه را داشتیم چون جرم انگاری شده است؛ مدیرانی که در حوزه آب کشور و وزارت نیرو تخلف کردند و در استان‌های مقصد تخلفاتی را مرتکب شدند به قوه معرفی خواهند شد. امیدوارم این اولین گام برای جلوگیری از فعالیت مافیایی باشد که در حوزه آب حضور دارند، قانون‌شکن و قانون گریز هستند، همه دستگاه‌ها را دور می‌زدند و کار خود را پیش می‌بردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha