«عباس بشارتی» ضمن اشاره به این که در ۴۴۰ رشته قنات با طول تقریبی ۵۸ کیلومتر عملیات بازسازی و نوسازی انجام گرفته است، اظهار کرد : در سال۱۴۰۱ از محل کمک های فنی اعتباری بازسازی و نوسازی قنوات استان مبلغ ۵۶۵ میلیارد ریال مصوب شد که تاکنون با تخصیص ۱۰۰ درصد، کار احیا و مرمت ۴۴۰ رشته قنات در شهرستان های استان رقم خورده است.
وی افزود: انجام عملیات زیر بنایی و اساسی هر قنات باعث کاهش هزینههای نگهداری آنها و نیز عدم نیاز به عملیات تکراری از جمله لایروبی سالانه میشود و از ریزشهای شدید گالری قنات (کوره) جلوگیری به عمل آورده و به پایداری آبدهی قنوات کمک شایانی میکند.
بشارتی خاطرنشان کرد: انجام مطالعات دقیق برای اولویتبندی و بررسی کامل نیازهای قنوات و برآورد هزینههای مربوطه همراه با نقشههای اجرایی در موفقیت اجرای این سیاست نقش مهمی دارد که می بایست مورد توجه قرار گرفته و برای انجام آن اعتبارات مورد نیاز تأمین شود.
این مسئول با بیان این که اعتبار بلاعوض دولتی تخصیص یافته برای اجرای سامانههای نوین آبیاری در سطح ۱۶۷۵ هکتار معادل ۲۰۹ میلیارد ریال است، تصریح کرد: مجموع اراضی کشاورزی تحت پوشش روشهای نوین آبیاری در استان بالغ بر ۳۶ هزار هکتار است که نتیجه عملیاتی شدن طرحهای اجرا شده، سالانه ۱۱۶ میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب را در بر خواهد داشت.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی یزد، به مناسبت هفته دولت ۷۴ طرح آب و خاک شامل ۶۷ طرح سیستمهای آبیاری نوین در سطح ۱۶۷۵ هکتار با ۱۴۱۰ بهرهبردار و هفت طرح قنوات با اعتباری معادل ۱۹۲ میلیارد تومان در شهرستانهای اردکان، میبد، اشکذر ،یزد، بافق، تفت، ابرکوه، خاتم و زارچ به بهره برداری میرسد.
انتهای پیام
نظرات