به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مقالهای برای مجله «اوبونتو» آفریقای جنوبی نوشت: هدف ما نه تنها جایگزینی مکانیسمهای چندجانبه موجود نیست بلکه نمیخواهیم به یک "هژمون جمعی" جدید مبدل شویم.
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه آورده است: بریکس برای دادن پاسخ مثبت به "درخواست" تبدیل شدن به "یکی از ستونهای نظم جهانی جدید، عادلانهتر و چند مرکزی" آماده است.
لاوروف نوشت: «تغییرات تکتونیکی امروز در جهان در حال رخ دادن است... ما شاهد ظهور یک نظم جهانی چندقطبی عادلانهتر هستیم».
او بریکس را «نماد چندقطبی واقعی» برای بسیاری از کشورهای همفکر خواند که به عنوان «نیروی مثبتی عمل میکند که میتواند همبستگی جنوب جهانی و شرق جهانی را تقویت کند و به یکی از ستونهای جهانی جدید و چندمرکزیتر تبدیل شود.
او تصریح کرده است:"به همین دلیل ما روند توسعه را آغاز کردیم. این امر از حالت نمادینی برخوردار است که این فرایند دقیقاً در سال ریاست آفریقای جنوبی به چنین پویایی رسید، کشوری که در نتیجه یک تصمیم سیاسی اجماع به عضویت بریکس درآمد".
وی همچنین تقویت توان بانک توسعه جدید، مجموعه ذخایر ارزی مشروط بریکس،، بهبود مکانیزمهای پرداخت، افزایش نقش ارزهای ملی در تسویه حسابهای متقابل را از اولویتهای این سازمان عنوان کرده است. قرار است این موضوعات در اجلاس بریکس در ژوهانسبورگ مورد توجه قرار گیرند.
نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی پیشتر اعلام کرد، رهبران ۲۳ کشور رسما تمایل خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کردهاند. الجزایر، آرژانتین، بنگلادش، بحرین، بلاروس، بولیوی، کوبا، مصر، اتیوپی، هندوراس، اندونزی، ایران، قزاقستان، کویت، مراکش، نیجریه، فلسطین، عربستان سعودی، سنگال، تایلند، امارات متحده عربی، ونزوئلا و ویتنام از جمله این کشورها هستند.
در سال ۲۰۲۲، بریکس اعلام کرد که تعداد کشورهای عضو را افزایش خواهد داد تا این سازمان فراگیرتر شود. حداقل ۱۹ کشور از جمله آرژانتین، ایران، الجزایر، تونس، ترکیه، عربستان سعودی و مصر تمایل خود را برای پیوستن به این بلوک اقتصادی ابراز کردهاند.
انتهای پیام
نظرات