• دوشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402053019196
  • خبرنگار : 50416

استفاده از «انگور» در نوشیدنی‌ها به‌جای شیرین‌کننده‌‎های مصنوعی

استفاده از «انگور» در نوشیدنی‌ها به‌جای شیرین‌کننده‌‎های مصنوعی

ایسنا/همدان رئیس دانشگاه ملی ملایر از عقد تفاهم‌نامه‌ای با یک شرکت مطرح برای استفاده از انگور در نوشیدنی‌ها به جای مصنوعات شیرین‌کننده خبر داد و گفت: همراهی و حمایت از کشاورزان برای اجرای طرح فراز نیز از دیگر اقدامات در حال انجام در این حوزه است.

دکتر ابراهیم محمدی‌منش دوشنبه ۳۰ مرداد در جمع خبرنگاران، از دریافت مجوزهای اولیه برای احداث یک مرکز تحقیقاتی و کارخانه تولید سرم سازی و ملحقات آن اطراف بخش سامن خبر داد و مطرح کرد: در حوزه انگور و کشمش نیز دو طرح تحقیقاتی در مرحله نهایی امضای قرارداد است.

وی با بیان اینکه چند شرکت دانش بنیان در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه با رویکرد گیاهان دارویی مشغول به فعالیت هستند، افزود: طبق تفاهم نامه مشترک دانشگاه با پارک علم و فناوری استان، مرکز رشد شهرستان ملایر با عنوان «مرکز رشد و نوآوری دانشگاه»، در دانشگاه مستقر شده و واحدهای فناور این مرکز می‌توانند به صورت رایگان از فضای دانشگاه به عنوان کارگاه استفاده کنند.

محمدی‌منش همچنین از افزایش دو و نیم برابری بودجه پژوهشی دانشگاه در سال‌جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و یادآور شد: امسال ۱۵ درصد بودجه دانشگاه مختص بخش پژوهشی است که نسبت به ۱۴۰۰ بیش از شش برابر افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه سه درصد بودجه دانشگاه به بخش فرهنگی اختصاص یافته است، افزود: این درصد نسبت به سال گذشته دو برابر و نسبت به ۱۴۰۰ شش برابر افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه ملی ملایر در بخش دیگری از راه اندازی دفتر ارتباط دانشگاه با صنعت، انعقاد شش تفاهم‌نامه و سند همکاری با صنایع مختلف و بازدید علمی از صنایعی از جمله شرکت کیان کرد و فروسیلیس خبر داد و مطرح کرد: ۱۷ طرح پژوهشی ارتباط با صنعت منعقد شده است.

وی جذب دانشجوی بومی را یکی از سیاست‌های کلیدی و اولویت دانشگاه دانست و گفت: اگر موفق شویم جوانان این شهرستان و نهایت استان و شهرهای اطراف را جذب کنیم، می‌توانیم خدمات چند برابری به دانشجویان ارائه دهیم.

محمدی‌منش با تأکید بر ضرورت تحصیل یک دانشجو در شهر محل سکونت خود بیان کرد: جذب دانشجوی بومی از نظر مالی و فرهنگی به نفع خانواده است چرا که علاوه بر حذف هزینه‌های اضافی تحمیل شده به خانواده‌ها، آسیب‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه جذب دانشجوی بومی بار مالی اضافی در زمینه‌های خوابگاه و تغذیه بر دولت تحمیل نمی‌کند، افزود: تحصیل دانشجو در محل سکونتش، سبب می‌شود دانشگاه از نیروی جوان بومی پر شده و چنین دانشجویانی، پس از اتمام تحصیل تلاش می‌کنند به شهر خود خدمت کنند.

تصویب آیین نامه حمایت از جذب دانش آموزان برتر

وی از تصویب آیین‌نامه حمایت از جذب دانش آموزان برتر و دانشجویان مستعد در دانشگاه ملایر خبر داد و گفت: این آیین نامه با هدف افزایش کمی و کیفی دانشجویان دانشگاه، کاهش هزینه‌های دولت در زمینه‌های مرتبط با خوابگاه و تغذیه، جلوگیری از خروج دانش آموزان مستعد استان و شهرستان و نگهداشت نیروهای مستعد بومی در شهرستان برای خدمت رسانی و توسعه تدوین شده است.

محمدی‌منش پرداخت کمک هزینه تحصیلی حمایتی به مدت دو نیمسال حداکثر معادل شهریه ثابت و متغیر دانشجوی شبانه ورودی، پرداخت هزینه خوابگاه و تغذیه دانشجو در طول مدت تحصیل توسط دانشگاه، استفاده از امکانات ورزشی و تفریحی دانشگاه به صورت رایگان، اولویت بورس شغلی، بهره‌مندی رایگان از دوره‌های آموزش آزاد و مهارت آموزی دانشگاه و پرداخت کمک هزینه شرکت در همایش‌های علمی داخلی و کنفرانس های علمی داخلی را از جمله حمایت‌های در نظر گرفته شده برای دانشجویان جامعه هدف این آیین نامه برشمرد.

وی با تأکید بر وجود همه ظرفیت ها و زیرساخت های موجود دانشگاه در تأمین نیازهای دانشجویان، تصریح کرد: تجهیزات همه رشته های دانشگاه، تمام نیازهای یک دانشجو را تأمین می کند و دانشگاه ملایر چیزی از سایر دانشگاه های کشور کمتر ندارد.

خوابگاه متأهلی حداکثر تا ابتدای آبان به بهره‌برداری می‌رسد

محمدی‌منش در بخش دیگری با اشاره به کمبود خوابگاه دانشجویی در ملایر پیش‌بینی کرد که امسال نسبت به سال گذشته وضع بهتری در تأمین خوابگاه های دانشجویی داشته باشند اما کمبود خوابگاه همچنان وجود دارد.

وی از عقد قرارداد با دانشگاه آزاد برای تأمین بخشی از نیازهای خوابگاهی دانشجویان خبر داد و تأکید کرد: متأسفانه تاکنون تقاضای ایجاد خوابگاه های خودگردان را از طرف هیچ سرمایه‌گذاری نداشتیم اما از هر سرمایه‌گذاری که در این زمینه اعلام آمادگی کند، حمایت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه سال گذشته دانشگاه بیش از ۱۰ میلیارد تومان به خوابگاه های خودگردان شهرستان پرداخت کرده است، افزود: تأمین خوابگاه یکی از چالش های شهرستان و دانشگاه است که تلاش می کنیم برطرف شود.

رئیس دانشگاه ملی ملایر مطرح کرد: خوابگاه متأهلی دانشجویی با ۱۲ سوئیت، تا مهرماه یا حداکثر ابتدای آبان ماه به بهره برداری می رسد.

رشد ۱۰ برابری ارتباط دانشگاه با صنعت

وی در بخش دیگری با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه، از انعقاد پنج تفاهم نامه پژوهشی خبر داد و گفت: فعالیت‌های پژوهشی در حوزه فعالیت‌های خارج از دانشگاه بیش از ۵۰۰ درصد و ارتباط با صنعت بیش از ۱۰ برابر رشد کرده است.

محمدی‌منش از امضای ۱۷ طرح پژوهشی و رسیدن به مراحل نهایی خبر داد و مطرح کرد: گرنت پژوهشی اساتید دانشگاه ملایر از متوسط ۱۰ میلیون تومان به بیش از ۶۰ میلیون تومان یعنی حدود پنج برابر افزایش یافته است.

وی به تدوین آیین نامه دوره پسادکتری دانشگاه ملایر اشاره کرد و افزود: به دانشجویان دوره پسادکتری حقوقی معادل ۸۰ درصد استادیار پایه یک پرداخت می‌شود و جذب دانشجویان این دوره محدودیت رشته‌ای نداشته و متکی به محقق و استاد است.

رئیس دانشگاه ملی ملایر اولویت جذب دانشجو در دوره پسادکتری را دانشجویان دانشگاه دانست و افزود: برای دانشجویان دوره پسادکتری خوابگاه نیز فراهم می‌کنیم.

جذب سرباز نخبه برای نخستین بار در دانشگاه ملایر

وی از فراخوان برای جذب سرباز نخبه با عنوان امریه پژوهشی در دانشگاه ملایر برای نخستین بار خبر داد و گفت: تاکنون چهار نفر دعوت به مصاحبه شدند و اولویت جذب با سربازان بومی است.

محمدی‌منش امریه پژوهشی را ظرفیتی برای ماندگاری نخبگان در ملایر خواند و افزود: به این سربازان حقوقی معادل یک کارمند پرداخت می‌شود و در دانشگاه به انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی می پردازند.

وی با تأکید بر اینکه فضای پژوهشی دانشگاه رو به رفع نیازها حرکت می کند و نیازمند همراهی ادارات و صنایع مختلف است، افزود: امسال فضاسازی مناسبی برای دانشجویان جدیدالورود خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در حوزه مبلمان منبت دو عضو هیأت علمی جذب شدند، خاطرنشان کرد: در فراخوان امسال نیز در حال جذب سه عضو هیأت علمی در حوزه های مختلف مبلمان منبت از جمله طراحی مبلمان و رنگ کاری هستیم.

وی وظایف دانشگاه در حوزه مبلمان منبت را تربیت نیروی انسانی برای کارگاه های مبلمان و تحقیق در حوزه طراحی مبلمان برای تهیه یک مبلمان با کیفیت‌تر دانست و گفت: یکی از فرصت‌های خوب کشاورزی در ملایر تولید توسعه گیاهان دارویی است که در شهرستان مغفول مانده است.

محمدی‌منش از آغاز عملیات اجرایی فاز اول دانشکده فنی و مهندسی با ۷۵۰۰ متر زیربنا خبر داد و گفت: عمالیات اجرایی فاز اول ساخت این دانشکده با استقرار پیمانکار از فروردین ماه سال جاری آغاز شده است و مناقصه فاز دوم نیز به زودی برگزار می شود.

پروژه کتابخانه مرکزی، پروژه‌ای پرچالش برای دانشگاه شده است

وی پروژه کتابخانه مرکزی دانشگاه را که قرار بوده سال ۱۳۹۱ به بهره برداری برسد، پروژه‌ای پرچالش برای دانشگاه خواند و گفت: پروژه در حال حاضر ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما گرفتار مشکلات قانونی شده و برای تکمیل نیازمند حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار است.

رئیس دانشگاه ملی ملایر مطرح کرد: دریافت مجوز توسعه گلخانه و کارگاه علوم دامی به چهار برابر وضع موجود از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان همدان بود که عملیات اجرایی آن پس از تکمیل مجوزهای لازم و تأمین اعتبار، آغاز خواهد شد.

وی از رشد ۳۰ درصدی بودجه دانشگاه ملایر نسبت به گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: تا زمانی که دانشگاه‌ها درآمدزایی نداشته باشند، با کسری بودجه مواجه هستند.

تقاضای مسدود کردن انتهای بلوار پرستار برای امنیت بیشتر دانشجویان رد شده است

محمدی‌منش به ۳۶۰ دانشجوی خوابگاهی و بیش از ۲۰۰۰ دانشجوی در حال تحصیل در دانشکده عمران و معماری دانشگاه ملایر واقع در انتهای بلوار پرستار اشاره و اظهار کرد: نزدیک درب ورودی دانشکده و انتهای بلوار پرستار که دوربرگردان بلوار است، پاتوق برخی اراذل و اوباش شده است.

وی ادامه داد: برای امنیت این فضا خواستار ایجاد یک دوربرگردان روبروی دانشگاه آزاد شدیم تا ادامه مسیر منتهی به دانشکده برای ورود غیردانشجویان مسدود شود که فرماندار ویژه شهرستان با این درخواست موافقت کرده اما شورای ترافیک شهرستان مخالف است و مقرر شد این موضوع دوباره در شورای ترافیک مطرح و بررسی شود.

وی با تأکید بر اینکه تمام دستگاه‌ها موظف به ایجاد تمهیدات لازم برای برگزاری انتخاباتی پرشور هستند، تصریح کرد: دانشگاه وظیفه حمایت از شخص یا گروه خاصی ندارد اما فضای دانشگاه برای هر گروه سیاسی باز است و تشکل‌ها می‌توانند با دریافت مجوزهای لازم کرسی‌های آزاداندیشی یا مناظرات انتخاباتی برگزار کنند.

رئیس دانشگاه ملی ملایر با بیان اینکه ظرفیت دانشجویان جدیدالورود امسال کم نشده است، گفت: بیش از ۶۰۰۰ دانشجو در در مقاطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

پذیرش دانشجو در رشته معارف قرآنی برای نخستین بار در کشور

محمدی‌منش به وجود ۱۲ رشته در مقطع دکتری، ۴۵ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۳۴ رشته در مقطع کارشناسی در دانشگاه ملایر اشاره و خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در کشور، دانشگاه ملایر امسال در رشته معارف قرآنی دانشجو می‌پذیرد.

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد یک نانوایی در دانشگاه برای تأمین نیاز دانشجویان و کارکنان گفت: متأسفانه تقاضای راه اندازی نانوایی در دانشگاه پذیرفته نشد این در حالیست که در صورت راه اندازی نانوایی، علاوه بر تأمین نیاز نان عوامل دانشگاه، می تواند مرکز تولید نان در مواقع بحران برای شهرستان باشد.

محمدی‌منش به خدمات رفاهی و تغذیه دانشجویان اشاره و مطرح کرد: کیفیت غذای دانشگاه نسبت به دانشگاه های دیگر خوب و به سمت خوب است همچنین سال تحصیلی گذشته پیش غذاهایی مانند آش و حلیم نیز به صورت رایگان کنار غذا داشتیم.

وی استقلال هیأت امنا و هیأت ممیزه دانشگاه، راه اندازی مرکز رشد مشترک دانشگاه و پارک علم و فناوری، کسب عنوان برترین دانشگاه جوان کشور در رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، قرار گرفتن هفت عضو هیأت علمی دانشگاه در فهرست دانشمندان ۲ درصد پراستناد اسکوپوس در سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ و راه اندازی پژوهشکده مطالعات سیستم های قدرت در همکاری با برق باختر را از جمله دستاوردهای شاخص دانشگاه ملایر در یک سال اخیر برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha