• دوشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1402053018973
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

سد درکاه بشاگرد در هفته دولت وارد مدار بهره‌برداری می‌شود

سد درکاه بشاگرد در هفته دولت وارد مدار بهره‌برداری می‌شود

ایسنا/هرمزگان عملیات احداث سد درکاه بشاگرد به طور کامل پایان یافته و در هفته دولت سال ۱۴۰۲ وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: مجموعه اقدامات و عملیات‌های مربوط به احداث سد درکاه بشاگرد به طور کامل پایان یافته و در هفته دولت سال ۱۴۰۲ وارد مدار بهره برداری خواهد شد تا مردم مناطق مختلف بشاگرد از مزایای احداث این سد بهره‌مند شوند.

جمشید عیدانی توضیح داد: سد درکاه در نزدیکی شهر گوهران و روستای درکاه احداث شده، نوع سازه این سد بتنی - وزنی با هسته سنگی است و حجم سد نیز یک میلیون متر مکعب بوده و ارتفاع آن از بستر ۲۸ متر و ارتفاع طول و عرض تاج سد نیز به ترتیب ۸۵ و ۳ متر است.

وی در خصوص برخی ویژگی‌های جغرافیایی خاص این منطقه بیان کرد: روستای درکاه با حدود ۲۰۰ خانوار در شمالی ترین و مرتفع‌ترین بخش حوزه آبریز جگین واقع شده و همین ویژگی جغرافیایی سبب شده تا بارندگی در این منطقه نسبت به سایر مناطق شهرستان بشاگرد شدت بیشتری داشته و حتی در فصل تابستان نیز شاهد بارندگی باشیم.

عیدانی اضافه کرد: عدم قدرت کافی زمین در نگهداشت رطوبت، شیب تند اراضی منطقه و همچنین نبود ساز و کار مناسب جهت ذخیره این بارش‌ها سبب شده روان‌آب حاصله به صورت جریان سیلابی مخرب در مدت زمان کوتاهی و بدون استفاده از منطقه خارج شود.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان در خصوص اهمیت این سد، اضافه کرد: با ساخت این سد ضمن جلوگیری از ورود رسوبات به مخزن سد جگین و افزایش عمر مفید این سد می‌توان با جمع آوری سیلاب‌های مسیل درکاه و توزیع آن، منبع آب شرب مناسب و پایدار برای روستاهای پایین دست را تامین کرد.

عیدانی در خصوص نقش و تاثیر این سد بر زندگی و اقتصاد مردم این منطقه، خاطرنشان کرد: محرومیت‌زدایی از روستاهای کم برخوردار شهرستان بشاگرد از طریق تأمین آب شرب و کشاورزی روستاهای درکاه، تج، حجت آباد و دیگر روستاهای پایین دست سد، امکان ایجاد اشتغال از طریق ترویج کشاورزی در منطقه به ویژه کشت سیر و توسعه نخلستان، ایمن‌سازی روستاها و مراکز جمعیتی حاشیه رودخانه‌های فصلی بالادست روستای درکاه، تبدیل تهدید سیلاب های مخرب و پراکنده به فرصت تامین آب پایدار از مزایایی است که مردم و بومیان منطقه از آن بهره‌مند خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha