• یکشنبه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402052918752
  • خبرنگار : 99999

یک استاد دانشگاه در الجزایر: اسرائیل میان کشورهای شمال آفریقا فتنه‌گری می‌کند

یک استاد دانشگاه در الجزایر: اسرائیل میان کشورهای شمال آفریقا فتنه‌گری می‌کند

یک استاد دانشگاه در الجزایر معتقد است: به رسمیت شناختن حاکمیت مراکش بر سرزمین صحرای غربی توسط رژیم صهیونیستی بخشی از سیاست تفرقه بیانداز و حکومت کن این رژیم نسبت به کشورهای مسلمان است که به منظور شعله‌ور کردن آتش درگیری‌های قومی و ارضی در منطقه طراحی شده است.

به گزارش ایسنا، نورالدین ابولحیه، استاد دانشگاه "باتنه" در الجزایر تصریح می‌کند: ماهیت وجودی رژیم صهیونیستی شیطانی است و آنها به غیر از فتنه‌گری و شر افکنی نقش دیگری در جهان ندارند.

وی تاکید کرد: رژیم اشغالگر به دنبال ایجاد اختلافات قومی، قبیله‌ای و مرزی در منطقه است.

این نویسنده مشهور الجزایری در مصاحبه با وب‌سایت پرس تی وی تصریح کرد: اصولا ماهیت وجودی رژیم صهیونیستی شیطانی است و آنها به غیر از فتنه‌گری و شر افکنی نقش دیگری در جهان ندارند و از آنجا که ایالات متحده همواره به دنبال چنین گسل‌هایی در جهان است، از تل آویو حمایت می‌کند و قدرت رسانه‌ای خود را برای بهره برداری از این اختلافات به کار می‌برد.

در پی عادی سازی روابط رباط و تل آویو که با میانجیگری ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ انجام شد، رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت همراستا با آمریکا حاکمیت مراکش بر کشور صحرای غربی را تایید کند.

اختلاف درباره سرزمین صحرای غربی به سال ۱۹۷۵ برمی‌گردد که فرماندار اسپانیایی که صحرای غربی را به مستعمره تبدیل کرده بود، از این منطقه خارج شد اما این سرزمین توسط مراکش اشغال شد و بخشی از آن توسط قبایل صحرایی به رهبری جبهه پولیساریو، تحت کنترل در آمد. این گروه در یک جنگ ۱۵ ساله با اشغالگران جدید نیز جنگید تا سال ۱۹۹۱، توافق آتش بس با میانجیگری سازمان ملل اجرا شد با این پیش شرط که یک همه پرسی برای تعیین سرنوشت حکومت بر این کشور تحت نظارت سازمان ملل برگزار شود. با این حال مراکش تاکنون اجازه نداده که این رای گیری برگزار شود. جبهه پولیساریو اکنون حدود یک سوم صحرای غربی را کنترل می‌کند و مراکش بقیه این سرزمین را [که دارای منابع غنی معدنی از جمله فسفات است] اشغال کرده است.

تلاش تل آویو برای فرافکنی

نورالدین ابولحیه گفت: اعلامیه اسرائیل [مبنی بر حمایت از حاکمیت رباط بر سرزمین صحرای غربی] همچنین می‌تواند برای منحرف کردن توجه عمومی از بحران‌های داخلی رو به رشد و کاهش نفوذ بین‌المللی این رژیم باشد.

این استاد الجزایری افزود: جامعه اسرائیلی که ادعا می‌شد یکپارچه است، با شکاف مواجه شده است و صهیونیست‌ها حتی به ارتش خود اعتماد ندارند. بنابراین رهبران رژیم صهیونیستی به دنبال منحرف کردن توجه [افکار عمومی] از وضعیت ناخوشایندی هستند که در داخل این رژیم دیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هژمونی آمریکا نیز در حال کاهش است و این روند، بر رژیم صهیونیستی تأثیر منفی می‌گذارد، اظهار داشت: اسرائیل و آمریکا در شرایط دشواری قرار دارند زیرا با ظهور [همگرایی میان] روسیه، چین و کشورهای بریکس، جهان چند قطبی شده و واشنگتن به تدریج تسلط خود را از دست می‌دهد که مصداق آن کاهش نقش دلار در معاملات جهانی است.

دانش آموخته دانشگاه امیر عبد القادر الجزایر ادامه داد: پایگاه‌های نظامی آمریکا در موقعیت ضعیف قرار دارند و ممکن است از هر طرف هدف قرار بگیرند. ما حتی اکنون می‌بینیم که کشورهای خلیج فارس که توسط ایالات متحده حمایت می‌شوند به روسیه و چین روی آورده‌اند زیرا به ایالات متحده اعتماد ندارند. اگر واشنگتن ضعیف شود، اسرائیل نیز ضعیف می‌شود.

مردم مراکش مخالف صهیونیسم هستند

ابولحیه، در پاسخ به این سوال که چرا مراکش برای عادی سازی با رژیم اسرائیل اقدام کرد، خاطرنشان کرد: رباط مدت‌ها است که خود را در مدار غرب تعریف کرده است و همیشه در کنار ایالات متحده، اسپانیا بوده به همین علت روابط خوبی با رژیم اشغالگر قدس داشته است که این مناسبات بر ناظران سیاسی پوشیده نبوده است. این کشور حتی همکاری نظامی استراتژیک با اسرائیل دارد.

استاد دانشگاه باتنه الجزایر گفت: از سال ۲۰۱۱ به بعد و در مدتی که آشوب‌های اجتماعی کشورهای عربی را فراگرفت سپس به درگیری‌های سوریه رسید، مراکش توان خود را حمایت از غرب قرار داد و در جریان تجاوز به یمن نیروهای نظامی خود را به این کشور مظلوم فرستاد تا با انقلابیون آنجا بجنگند.

وی افزود: مردم مراکش، مانند دیگر کشورهای عرب و مسلمان، از قضیه فلسطین حمایت می‌کنند و مخالف عادی سازی با رژیم اسرائیلی هستند. مردم مراکش مقاوم و مبارز هستند و از قضیه فلسطین مانند بقیه ملت عرب حمایت می‌کنند.

اختلاف الجزایر و مراکش قابل حل است

پس از عادی سازی روابط رباط با تل‌آویو از سال ۲۰۲۱، الجزایر هیچ رابطه دیپلماتیک با مراکش نداشته است. قطع روابط این کشور با مراکش پس از سال‌ها روابط پر تنش در مسائل مختلف، به ویژه منطقه صحرای غربی، انجام شد.

ابولحیه گفت: که اختلاف بین الجزایر و مراکش ریشه در اختلافات سیاسی اساسی دارد، زیرا الجزایر مدت‌ها است که سیاست نگاه به شرق را دنبال می‌کند، همچنین الجزایر حامی حق تعیین سرنوشت مردم صحرای غربی است و جبهه پولیساریو را مورد پشتیبانی قرار می‌دهد.

این نویسنده سرشناس الجزایری افزود: موضع الجزایر کاملا متفاوت از مراکش است، زیرا الجزیره، در امور کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند و از نیروهای مقاومت در منطقه حمایت می‌کند. به عنوان مثال الجزایر پناهندگان فلسطینی را که در سال ۱۹۸۰ از لبنان خارج شده بودند، پناه داد. این کشور با عادی سازی کشورهای عربی با اسرائیل مخالفت کرده و با عضویت اسرائیل در اتحادیه آفریقا مخالفت کرده است.

وی تصریح کرد: پیوندهای تاریخی بین دو کشور مراکش و الجزایر وجود دارد و تنش میان این دو همسایه تنها در سطح سیاسی است.

استاد دانشگاه باتنه الجزایر، در خاتمه خاطرنشان کرد: اختلاف بر سر صحرای غربی از اهمیت ثانویه برخوردار است و اگر رهبران مراکش روابط با رژیم صهیونیستی را کنار بگذارند به راحتی می‌توان آن را حل کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha