• یکشنبه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402052918431
  • خبرنگار : 30165

سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت اعلام کرد

ایجاد مراکز نوآوری تخصصی در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی/پردیس‌های سلامت استانی راه‌اندازی می‌شوند

ایجاد مراکز نوآوری تخصصی در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی/پردیس‌های سلامت استانی راه‌اندازی می‌شوند

سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی دارای مراکز رشد فناوری سلامت هستند، افزود: برنامه وزارت بهداشت در حوزه مراکز رشد، ارتقای کیفی مراکز است؛ در حال حاضر تعداد مراکز رشد فناوری از تعداد دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور بیشتر است.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا بنفشه اظهار کرد: از سال گذشته، راه‌اندازی مراکز نوآوری در دستور کار قرار گرفته و امکان توسعه این مراکز در کشور وجود دارد، البته رویکرد ما در این زمینه، توسعه مراکز نوآوری تخصصی باتوجه به توانمندی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه‌های مختلف از جمله دارو، تجهیزات پزشکی، هوش مصنوعی، سلول‌های بنیادی و داروهای گیاهی است.

وی پارک‌های علم و فناوری سلامت را بستری برای تحقیق و توسعه و همچنین تولید بخش خصوصی دانست و گفت: سیاست وزارت بهداشت در این حوزه، گسترش و حمایت از پارک‌های علم و فناوری سلامت بر اساس نیازسنجی است و امکان راه‌اندازی پردیس سلامت در پارک‌های علم و فناوری استان‌ها فراهم می‌شود که تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه با وزارت علوم امضا خواهد شد تا در صورتی که در استانی نیاز به تاسیس پارک علم و فناوری مستقل در حوزه سلامت وجود ندارد، پردیس‌های سلامت استانی در پارک‌های علم و فناوری در راستای ارتقای بهره‌وری تاسیس شوند.

سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به تدوین نقشه راه رشد تولید محصولات سلامت‌محور، گفت: در راستای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر رشد تولید در نامگذاری امسال، نقشه راه رشد محصولات سلامت‌محور در چهار گام اصلی تدوین شده است.

دکتر بنفشه ادامه داد: گام اول نقشه راه رشد تولید، تعیین اولویت‌های فناورانه نظام سلامت بر اساس نیازهای حوزه‌های تخصصی سلامت است. بر اساس نیازها، اولویت‌بندی می‌کنیم و به عنوان نمونه در مورد دارو، میزان واردات و ارزبری آن، اهمیت استراتژیک و امکان‌سنجی تولید بررسی شده است.

وی از تعیین ۴۰ اولویت مهم در گام اول نقشه راه رشد تولید محصولات سلامت محور خبر داد و گفت: در حوزه دارو، مواد اولیه و فرآورده‌های نهایی به صورت جداگانه بررسی و اولویت‌بندی شده‌اند. در گام دوم، ظرفیت‌های ملی برای پاسخگویی به نیازها، شناسایی می‌شوند.

سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت از تقسیم کار ملی به عنوان سومین گام نقشه راه رشد تولید محصولات سلامت‌محور یاد کرد و افزود: باتوجه به شناسایی اولویت‌ها و ظرفیت‌های ملی، باید پاسخگویی به نیازها را تقسیم کنیم. در این زمینه دو رویکرد داریم؛ یکی اعلام فراخوان محصولات و حمایت از طرح‌های رسیده و دیگری واگذاری ماموریت‌های کلان.

دکتر بنفشه ادامه داد: گام چهارم نقشه راه، رفع موانع تولید محصولات سلامت محور و تجاری‌سازی آنها است که موضوع بسیار مهمی است؛ چراکه بین تولید نمونه‌های اولیه و محصولات نهایی و تجاری‌سازی شده، فاصله وجود دارد که بخشی از آن موانع صدور مجوزهای مورد نیاز است. در این زمینه تعامل مناسبی با سازمان غذا و دارو داشته‌ایم و مسیر سبز بین معاونت تحقیقات و فناوری و سازمان غذا و دارو به عنوان متولی اصلی صدور مجوزها، تعریف شده است.

وی با اشاره به تدوین اطلس فناوری سلامت تا یکی دو ماه آینده، یادآور شد: هدف از تدوین این سند، شناسایی نقاط کانونی(فوکال پوینت) تخصصی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور است تا بدانیم به عنوان نمونه در حوزه دارو، کدام مرکز رشد و شرکت دانش‌بنیان و اعضای هیات علمی، صاحب محصول، دانش فنی و صاحب‌نظر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha