• یکشنبه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402052918393
  • منبع : فضای مجازی

روسیه: طبق پیش‌بینی‌ها، پایان قرن ۲۱ وضعیت اقلیمی خزر به سطح طبیعی بازخواهد گشت

روسیه: طبق پیش‌بینی‌ها، پایان قرن ۲۱ وضعیت اقلیمی خزر به سطح طبیعی بازخواهد گشت

رئیس سرویس فدرال آب و هواشناسی و نظارت بر محیط زیست فدراسیون روسیه با بیان اینکه نوسانات و ارتعاشات در سطح آب دریای خزر موقتی و برای دوره زمانی کوتاه مدتی بین ۱۰ تا ۲۰ سال است، آمادگی مسکو را برای همکاری با تهران در این زمینه اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، ایگور شوماکوف (Igor Shumakov) افزود: متخصصان روس همکاری تنگاتنگی با ایران دارند و اگر متخصصان ایرانی در خصوص میزان ورودی آب رود ولگا به دریای خزر، سؤالاتی دارند ما آماده پاسخگویی به آنها هستیم.

وی با بیان اینکه در مقطع کنونی، اطمینان ۱۰۰ درصدی از کاهش سطح آب خزر نداریم، خاطرنشان کرد: سرویس فدرال آب و هواشناسی روسیه بر وضعیت آب در دریای خزر نظارت دارد و کارشناسان آن همواره ارتعاشات آب در این دریا را بررسی می‌کنند و در این زمینه، با متخصصان ایرانی همکاری نزدیکی دارند.

رئیس سرویس فدرال آب و هواشناسی و نظارت بر محیط زیست فدراسیون روسیه در گفت‌وگویی با خبرنگار ایرنا در مسکو با بیان اینکه در کشورهای ساحلی دریای خزر در ۱۰ سال آینده با تغییرات جدی اقلیمی مواجه ‌می‌شویم، تصریح کرد: در این شرایط، بهتر است کشورهای ساحلی اقدامات مناسب سازی را به عمل آورند و از منابع آبی، ‌استفاده معقولی داشته باشند.

شوماکوف با اذغان به اینکه رود ولگا از شاهرگ‌های اصلی تأمین آب دریای خزر است، گفت: در روسیه، نهایت تلاش خود را به کار می‌بندیم و از بهترین فناوری ها استفاده می‌کنیم که از آب این رودخانه، ‌استفاده معقولانه‌ای داشته باشیم.

وی اظهار داشت: اعتقادم بر این است که باید از فناوری‌های جدید برای آب شیرین استفاده کنیم تا خودمان را با شرایط اقلیمی مناسب سازی کنیم

رئیس سرویس فدرال آب و هواشناسی و نظارت بر محیط زیست فدراسیون روسیه در پاسخ به سؤالی مبنی بر زمان بازگشت شرایط اقلیمی منطقه خزر به وضعیت طبیعی گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها درپایان قرن ۲۱، وضعیت اقلیمی به سطح طبیعی بازخواهد گشت.

پیش از این،‌ مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر از کاهش ۲ متری سطح آب این دریا از سال ۱۳۷۵ تاکنون خبر داد و به ایرنا گفت: روند کاهشی سطح آب دریای خزر در دو سال اخیر نسبت به دوره حدود سی ساله افزایش یافته؛ به طوری که سال گذشته سطح آب این دریا ۲۶ سانتیمتر کاهش یافته است.

سیده معصومه بنی‌هاشمی افزود: یک ناهماهنگی درباره رودخانه‌های شمال دریا به‌خصوص ولگا دیده می‌شود؛ زیرا میزان بارش‌ها در آنها افزایش داشته، اما میزان آب‌دهی به دریا کاهشی است.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر احتمال دست‌کاری در روند آب‌دهی رود ولگا را رد کرد و گفت: مدیریت آب، تبخیر زیاد و تغییر اقلیم از مؤلفه‌هایی است که می‌تواند بر روی میزان آب‌دهی رود ولگا مؤثر باشد.

بنی‌هاشمی با تأکید بر اینکه میزان بارش‌ها در سمت شمال دریا افزایش داشته، اما ورودی آب به دریا کاهشی است، خاطرنشان کرد: چرایی این امر نیاز به بررسی‌های بیشتر کارشناسی دارد.

وی به وجود ۱۴ سد در مسیر رود ولگا اشاره کرد و گفت: باید بررسی شود وضعیت مخازن این سدها باتوجه‌به تبخیر آب و تغییر اقلیم چگونه است.

سازمان فضایی ایران نیز اخیرا با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، وضعیت سطح آب دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان را بررسی و کاهش سطح آب این دریا را تایید کرد.

بنا بر اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، رودخانه ولگا تأمین‌کننده ۸۰ درصد آب ورودی به دریای خزر بوده و حقابه آن در قالب کنوانسیون تهران قابل پیگیری است.

پیش از این، رشید مردوف وزیر خارجه ترکمنستان، در سخنانی حادترین مشکل دریای خزر را کاهش وسعت آن اعلام کرد و گفت: «در ۲۵ سال گذشته سطح این دریا تقریباً دو متر کاهش یافته است که منجر به عقب نشینی دریا برای مسافت های قابل توجهی می شود. این امر به ویژه در سال های اخیر قابل توجه است. دریا صدها متر از سواحل سابق خود دور شده است. در شمال خزر این ارقام حتی بیشتر است».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha