به گزارش ایسنا، عبدالحسین کلانتری در نخستین نشست آموزشی مدیران فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی پیام نور سراسر کشور اظهار کرد: آنچه دشمنان ترویج کردهاند و برخی دوستان هم همراه آن بودهاند موجب شده است آموزش عالی در افق تمدنی انقلاب اسلامی به خوبی دیده نشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه بسیاری از پویشهای جهادی از دانشگاهها شروع شدهاند گفت: واقعیت اجتماعی، مسئلهای پیچیده است و چند بعدی بودن آن موجب شده بشر از سر اضطرار به تقسیم کار نهادی و کارکردی روی آورد و تخصصها را شکل دهد.
وی ادامه داد: نوع نگاهی که تاکنون وجود داشته موجب شده وجوه پیچیده زیست دانشجویی و واقعیت اجتماعی درک نشود ولی هم اندیشیهایی مثل نشست حاضر، موجب میشود درک مشترک و درستی از این واقعیت شکل بگیرد. در واقع کار فرهنگی و تربیتی، باید در بعد آموزشی، پژوهشی، اقتصادی و تربیت بدنی ممزوج شود تا قابلیت انتقال و تاثیرگذاری داشته باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه همافزایی معاونان فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی، موجب رشد همه جانبه دانشجویان خواهد شد گفت: این اقدام باید در مجموعه آموزش عالی کشور انجام شود و خوشحالیم که دانشگاه پیام نور در این زمینه پیشگام بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شکلگیری گروههای اجتماعی در دانشگاه پیام نور و سختیهای آن اشاره و ابراز کرد: در دیگر دانشگاهها، دانشجویان زمان بیشتری در مراکز آموزش عالی حضور دارند و میتوانند راحتتر، گروهها را شکل دهند و در آنها فعالیت کنند.
کلانتری با بیان اینکه گروههای دانشجویی تاثیر اجتماعی بسزایی دارند و به نوعی، تمرین کار و زندگی اجتماعی برای دانشجویان محسوب میشوند، گفت: همچنین این گروهها فرصتی را فراهم میکنند تا دانشجویان با نیازها و مسائل روز اجتماع آشنا شوند به خصوص اگر این مجموعهها با مسائل واقعی پیوند داشته باشند و به رویدادهای حل مسئله گره بخورند.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه، تلاش دانشجویان برای حل مسائل اهمیت بیشتری از خود حل مسئله دارد عنوان کرد: این اقدام سبب میشود نسل جوان، از نگاه فانتزی به مشکلات و موضوعات جامعه فاصله بگیرد و مواجه واقعی با مسائل داشته باشد و در زندگی فردا، درک بهتر و واکنش مناسبتری نشان دهد
وی ادامه داد: آییننامه مسئولیت اجتماعی در معاونت فرهنگی وزارت علوم تدوین شده و به زودی ابلاغ خواهد شد زیرا عقیده داریم تقویت مسئولیت اجتماعی یکی از اصولیترین کارها در سطح دانشگاههاست. در حقیقت باید به دانشگاههایی برسیم که احساس کنیم در حال شناخت و حل مسئله هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم خاطرنشان کرد: صرف اینکه اساتید مقاله بدهند، کاری پیش نمیرود بلکه باید مواجهه مستقیم با مسائل و موضوعات روز جامعه داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، کلانتری با تاکید بر پیوند زدن علایق و سلایق دانشجویان با نیازها و مسائل روز کشور گفت: باید تلاش کنیم این بلوغ و مسئولیت اجتماعی به درستی شکل بگیرد که یکی از محورهای اصلی سند تحولی وزارت علوم، رتبهبندی دانشگاههاست و به حول و قوه الهی و با حمایت معاونان فرهنگی دانشگاههای سراسر کشور، سامانهای جامع راهاندازی شده تا تمام رویدادهای دانشجویی در همه کشور ثبت و ضبط شود و به این ترتیب ظرفیت مناسبی برای رتبهبندی دانشگاهها فراهم شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: تا روز گذشته، ۲۷ هزار رکورد فعالیت در این سامانه به ثبت رسیده که این برخط بودن اطلاعات، هوشمندسازی اقدامات، شناسایی درست ظرفیتها و امکانات و زمینهسازی مناسب برای سرمایهگذاری در دانشگاهها را میسر کرده است. امیدواریم بتوانیم با همکاری مسئولان دانشگاه پیام نور، این دانشگاه در این عرصه هم پیشتاز باشد و البته یقین داریم با توجه به ظرفیتها و شاخصههای موجود، شاهد درخشش پیام نور در بسیاری از عرصهها خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات