مهدی بقایی، در گفتگویی صمیمانه با اصحاب رسانه، درباره فعالیتهای معاونت خدماتشهری، اظهار کرد: سال گذشته، افق بلندی را برای معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان در بستر محیط زیست تا سال ۱۴۱۰ تعریف کردیم. درتلاش هستیم نیازهای دست یافتنی را برای اصفهان فراهم کنیم، در این راستا هوشمندسازی و مشارکت مردمی محوریت دارد.
وی با اعلام اینکه برای افزایش منابع آبی در دسترس به سمت تصفیه پسابها با روشهای مختلف از جمله نانو ازن رفتهایم، افزود: تأمین آب از محل استحصال آبهای سطحی از دیگر منابعی است که در نظر گرفتهایم، بر این اساس طبق مطالعات استحصال آب سطحی انجام شده که باید ۱۶ هزار چاه جذبی و ۳۰۰ کیلومتر کانال کنار خیابان ایجاد کنیم.
تحقق حقابه اصفهان پس از ۲۰ سال!
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با اشاره به اینکه پس از ۲۰ سال حقابه شهر اصفهان در نظر گرفته شد و آب داخل مادیها جریان یافته است، گفت: حقابه شهر اصفهان تصویب و از این پس در سهمیههای آبی اختصاص مییابد.
وی پساب فاضلاب را دارای سه مسئله مهم دانست و توضیح داد: تأمین، تصفیه و توزیع باعث تعیین میزان پساب میشود، در حال حاضر ۶۰۰ لیتر بر ثانیه در بخش تأمین وجود دارد که تا سال ۱۴۱۰ باید به ۱۷۰۰ لیتر بر ثانیه برسد. رینگ پساب در شهر اصفهان در حال تکمیل است، برای سال ۱۴۰۲ تصفیه خانه در شرق و یا غرب شهر احداث خواهد شد.
بقایی درباره سرانه فضای سبز شهر و افق دیده شده برای سال ۱۴۱۰، خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات در این بخش جایگزینی گونههای مقاوم به خشکسالی با گونههای پرنیاز به آب است، در این راستا تا سال ۱۴۱۰ حذف ۴۵ درصدی چمنهای پرنیاز شهری و جایگزین با گونههای مقاوم را پیشبینی کردهایم. در بحث هوشمندسازی فضای سبز، ضعف جدی داریم و مصرف دقیق آب را اطلاع نداریم.
وی در موضوع انرژی، تولید و مصرف را قابل توجه دانست و افزود: پیشنهاد میشود اصفهان به شهر خورشیدی تبدیل شود و همه انرژی شهر از منابع انرژی خورشیدی تأمین شود، چرا که اصفهان شهر بسیار خوبی برای این تحقق این مهم است.
جمعآوری روزانه ۸۵۰ تن پسماند تر در اصفهان
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با اعلام اینکه در روز ۸۵۰ تن پسماند تر جمعآوری میشود که ۵۰ تن شیرابه است و ۳۰۰ تن از آن دفن میشود و غیرقابل استفاده (ریجکتی) است. تصریح کرد: پسماند یکی دیگر افقهای در نظر گرفته شده در افق ۱۴۱۰ محیط زیستی معاونت خدمات شهری است، کارخانه تصفیه شیرابه نیز تا چند ماه آینده انجام میشود.
وی با اشاره به مکانیزاسیون نظافت شهری، گفت: در بخش مکانیزاسیون در نظر داریم تا سال ۱۴۱۰، به ۱۰۰ درصد پوشش معابر شهری برسیم، این رقم در سال ۱۴۰۰، ۳۰ درصد معابر در سال ۱۴۰۲، ۶۰ درصد بوده است، در این راستا نیز ۲۰۰ میلیارد بودجه برای خرید جاروبهای مکانیزه در نظر گرفته شده است که امسال برنامه داریم نیمی از دستگاههای جاروب مکانیزاسیون را جدید کنیم.
بقایی کمبود کارگر در بخش نظافت شهری و حمل زباله رو مشکل جدی دانست و اضافه کرد: باتوجه به اینکه هیچ تغییری در حق و حقوق آنها نشده و چه بسا افزایش داشته و مزایای جوانی جمعیت، تعطیل کاری، شیفت شبانه هم به آنها پرداخت میشود، در حذف روزهای جمعه در جمعآوری زبالهها بحث کاهش حقوق کارگران اصلاً مطرح نبوده و نیست.
جذب کارگران بیگانه برای نظافت شهری ممنوع است
وی در پاسخ به خبرنگار ایسنا، مبنی بر اینکه آیا کارگران اتباع هم جذب میکنید یا خیر؟، بیان کرد: در حال حاضر به هیچ وجه نمیتوانیم اتباع بیگانه برای کارگر نظافت جذب کنیم و امکان جذب کارگر برای نظافت و رفت و روب را داریم، زیرا روزانه ۱۵۰ کارگر نظافت شهری غایب داریم که به دلایل مختلف غیبت میکنند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با اشاره به شیوه جمعآوری زباله، اظهار کرد: حذف روزهای جمعه در طرح جدید جمعآوری زباله، سابقه ۱۰ سال کار مطالعاتی داشته و یک شبه تصمیم گرفته نشده است. طبق گزارش جهانی عوامل مؤثر بر کاهش تولید پسماند شامل کاهش تعداد دفعات جمعآوری پسماند، جمعآوری مکانیزه پسماند، کاهش ناوگان جمعآوری و جمعآوری دو گانه پسماند باعث افزایش بهرهوری کارکنان و ایجاد رقابت در قراردادها میشود، در واقع کاهش تعداد نوبت بارگیری زبالهها یک کار زیست محیطی است.
وی اعلام کرد: اصفهان کمترین تولید پسماند را در کشور دارد و بر اساس اطلاعات شهرهایی از کشور که هر شب زباله جمعآوری میکنند، تولید زباله آنها بیشتراست. اکنون در روزهای جمعه فقط از معابر اصلی ۴۰۰ تن زباله جمعآوری میکنیم، اما در تلاش هستیم که کارگران در این روز استراحت کنند و این جمعآوری انجام نشود.
زیست ۵۰۰ خانوار اصفهانی با پسماند صفر
معاون شهردار با بیان اینکه ۵۰۰ خانوار در اصفهان، وجود دارند که زباله صفر هستند، توضیح داد: بهترین منطقه در رعایت حذف روزهای جمعه جمعآوری زباله منطقه ۹ بوده است، همچنین برچسب زنی زبالههای خارج از نوبت، در راستای اجرای ماده ۱۶ پسماند شکل گرفته که در طول مدت اجرا تعداد اخطار مطابق ماده ۱۶ قانون مدیریت پسماند ۵۵ هزار و ۷۸۶ مورد و تعداد پرونده قضائی تشکیل شده در این مورد ۵۰۲۵ مورد بوده است.
بقایی در خاتمه با اشاره به آغاز آزمایشی برنامه اصپاک از روز گذشته، ادامه داد: برنامه اصپاک شامل ثبت درخواست جمعآوری پسماند خشک مخلوط و جمعآوری پوستههای میوه تفکیک شده از سایر پسماندهای آلی با ثبت درخواست شهروندان در اصپاک است که در روزهای جمعه در شیفت شب ۲۰ تا ۲۳ انجام میشود و پس از مراحل آزمایشی در دسترس شهروندان قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات