• چهارشنبه / ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402052515754
  • خبرنگار : 50037

سنگ‌آهن «چنار» بزرگترین معدن اسدآباد

سنگ‌آهن «چنار» بزرگترین معدن اسدآباد
عکس تزئینی است

ایسنا/همدان سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت اسدآباد گفت: در شهرستان اسدآباد از ۹ معدن دارای پروانه بهره برداری، دو واحد در چنار و کمک علیا مربوط به معدن سنگ آهن است که معدن سنگ آهن چنار بزرگترین معدن شهرستان به شمار می رود.

مهدی نوری در تور رسانه‌ای راهیان پیشرفت به منظور بازدید از معدن چنار شهرستان اسدآباد در جمع خبرنگاران، از وجود ۹ معدن دارای پروانه بهره برداری در این شهرستان خبر داد و اضافه کرد: از این تعداد، دو واحد شامل معدن سنگ گرانیت و شن و ماسه غیرفعال و هفت واحد شامل دو معدن سنگ آهن، یک معدن سیلیس و مابقی معادن شن و ماسه و لاشه آهکی فعال هستند.

وی با بیان اینکه بخش معدن علاوه بر رونق اقتصادی نقش ویژه‌ای در اشتغال دارد، افزود: در حال حاضر ۷۵ درصد معادن دارای پروانه بهره برداری شهرستان فعال بوده و برای ۱۰۰ نفر از نیروی انسانی بومی منطقه اشتغال مستقیم ایجاد کرده اند.

نوری در ادامه با اشاره به فعالیت سه کارخانه کنسانتره در این شهرستان گفت: جلوگیری از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر از اولویت‌های شهرستان در بحث معادن به شمار می‌رود که خوشبختانه با احداث این کارخانه ها موفقیت‌های خوبی در این زمینه کسب شده است.

معدن سنگ آهن چنار سالانه دارای ۲۰۰ هزار تن ظرفیت تولید است

مسئول فنی معدن سنگ آهن چنار نیز اظهار کرد: معدن سنگ آهن چنار در قالب شرکت نگین حدید غرب سالانه دارای ۲۰۰ هزار تن ظرفیت تولید سنگ آهن بوده و یکی از بزرگترین معادن شهرستان اسدآباد در رابطه با بالاترین ظرفیت تولید به شمار می‌رود.

صابر شعبانعلی با بیان اینکه برای چهار سال پروانه بهره برداری این معدن تمدید شده و سال گذشته سال اول تمدید چهار ساله پروانه بهره برداری این معدن بوده است، افزود: نسبت آهن به باطله در این معدن یک به ۳ تا ۳.۵ بوده و این بدان معناست که با برداشت سه باطله یک دانه معدنی قابل برداشت است.

وی نوع ماده معدنی این معدن را همات مگنت برشمرد و خاطرنشان کرد: عیار ماده معدنی این معدن ۳۵ تا ۳۷ بوده و بعد از اینکه دانه بندی می‌شود عیار ماده معدنی آن به ۴۲ می‌رسد.

شعبانعلی با اشاره به اینکه روش استخراج سنگ آهن در این معدن به روش استخراج کاواکی روباز است، تصریح کرد: روش روباز یکی از روش‌های استخراج معادن سطحی است که ترجیحاً‌ برای معادن فلزی و عمدتاً‌ مس و آهن به‌کار برده می‌شود. در این روش استخراج به صورت پله‌پله و تا عمقی از ذخیره معدنی که عملیات اقتصادی باشد، ادامه پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: در این روش از سطح معدن آنقدر باطله‌برداری می‌شود تا به ماده معدنی دسترسی حاصل شود. باطله‌های روی ماده معدنی پس از برداشت باید عمدتاً‌ به خارج از محدوده معدن منتقل و در آنجا انبار شود.

وی با بیان اینکه محل دمپ و دورریز باطله این معدن در ورودی کارگاه واقع شده است، اظهار کرد: باطله این معدن هیچ گونه فعل و انفعالات شیمیایی نداشته و فاقد آلودگی زیست محیطی است و حتی در این رابطه برای اطمینان موضوع دادستان شهرستان اسدآباد دستور داد که آزمایشگاه معتمد محیط زیست با هماهنگی اداره صمت نمونه برداری به صورت اتفاقی و رندوم از باطله این معدن انجام دهد که طی این آزمایش اثبات شد باطله این معدن آلودگی زیست محیطی ندارد.

مسئول فنی معدن سنگ آهن چنار در رابطه با باطله های این‌معدن بیان کرد: باطله های سنگ آهن این شرکت مانند باطله های کارخانه کنسانتره نرم نبوده و سنگ های قواره دار هستند و قابلیت فرآوری ندارند.

شعبانعلی تصریح کرد: برای باطله های سنگ آهن این شرکت حتی برای استفاده در راه های بین مزارع تصمیم گیری شد که به علت نامنظم بودن دانه بندی قابلیت لازم را نداشت و به ناچار باطله های این‌معدن دپو می‌شوند.

وی با بیان اینکه تولیدات این معدن پس از دانه بندی به کارخانه کنسانتره شهرستان قروه ارسال می‌شود، افزود: اگر بخواهیم سنگ آهن و ماده معدنی این معدن را به صورت مجزا به فروش برسانیم با توجه به وضعیت و عیار آن مشتری‌پسند نخواهد بود و اتفاقی که افتاده این است که بهره بردار این معدن، معادن دیگری نیز در سایر شهرستان ها دارد و بار این معدن را با بار سایر معادن خود مخلوط می کند و به عیار حداقلی و مورد نظر می رساند که دارای توجیه اقتصادی و کیفیت بالایی بوده است.

شعبانعلی با بیان اینکه این معدن در حال حاضر برای ۳۶ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده و تمامی افراد مشغول در معدن اکثریت بومی شهرستان هستند، یادآور شد: در حال حاضر این معدن به عنوان مسئولیت اجتماعی خود فراتر از ۷ تا ۱۰ درصد حقوق دولتی که صرف مصارف عمرانی می‌شود را پرداخت می‌کند ضمن اینکه علاوه بر بحث مسئولیت اجتماعی کمک های دیگری نیز به محل های مختلف دارد.

وی با اشاره به مشکلات این معدن گفت: زمانی که زمین های اینجا خریداری شده نقشه برداری وجود نداشته و سندهای این زمین ها نسقی و سند مشاع بوده اند و حتی یک زمین را سه بار به شرکت فروخته اند، همه قولنامه های فعلی این زمین ها با شرکت قولنامه های عادی است.

شعبانعلی گفت: برای دپو باطله باید مجوز بگیریم و برای مجوز بنا به گفته جهادکشاورزی نیاز به سند ثبتی است و باید از طریق دادگستری و اداره ثبت دادخواست الزام به تنظیم بدهیم، سندهای اینجا به نحوی مشاع و نسقی است و بین یک نفر و دو نفر نیست و هیچ یک سند ثبتی ندارند و اهالی و یا افراد مدعی برای امضاء نمی آیند.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون منابع طبیعی ادعا دارد که مالک خیلی از زمین هاست و اهالی نیز مالکیت این زمین ها را با خود می دانند و می گویند باید بهای اجاره این زمین ها را معدن به ما بدهد و یا از ما خریداری کند. 

شعبانعلی همچنین بیان کرد: مشکلات با اهالی بومی همجوار با معدن و نیز بروکراسی و کاغذ بازی های اداری و اتلاف وقت در روند و گیرو دار پیچ و خم اداری و عدم حمایت از تولیدکننده و بهره بردار را می‌توان از دیگر مشکلات این معدن برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha