• چهارشنبه / ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402052515684
  • خبرنگار : 71660

آمریکا روابط روسیه-چین را مایه «نگرانی» خواند

آمریکا روابط روسیه-چین را مایه «نگرانی» خواند

چند روز پس از آنکه پنتاگون کشتی‌های جنگی را برای مقابله با رزمایش‌های دریایی مشترک چین و روسیه اعزام کرد، وزارت خارجه آمریکا گفت که روابط بهبود یافته پکن و مسکو را یک «نگرانی» تلقی می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از راشا تودی، «ودانت پاتل» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در حین یک جلسه توجیهی درباره نشست آتی میان ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی اظهار نظر کرد؛ نشستی که انتظار می‌رود تمرکز زیادی بر چین داشته باشد.

او در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا این نشست می‌تواند به تلاش‌های آمریکا جهت «راه‌اندازی مجدد کانال‌های ارتباطی» با پکن آسیب بزند، پاسخ منفی داد اما نسبت به روابط روسیه-چین ابراز نگرانی کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: ما نگرانی‌های خود را نسبت به روابط نزدیک روسیه و چین و همچنین اقدامات آن‌ها صراحتا اعلام کرده‌ایم. ما به درستی به دنبال کردن این روابط و اقدامات روسیه و چین ادامه می‌دهیم.

اگرچه این دیپلمات آمریکایی اشاره نکرد که آیا نشست سه‌جانبه آتی آمریکا، ژاپن و کره جنوبی درباره چین خواهد بود یا خیر اما چندین تن از مقامات رسمی آمریکا بدون ذکر نام خود گفتند، این نشست به «تهدیدات فزاینده» از سوی پکن و پیونگ‌یانگ رسیدگی خواهد کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا جمعه آتی میزبان یون سوک یول، رئیس‌جمهوری کره جنوبی و فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن است.

نشست «کمپ دیوید» که نخستین نشست سه‌جانبه مستقلی است که رهبران این کشورها در آن شرکت می‌کنند، احتمالا با محوریت «مقابله با چین و کره شمالی» برگزار خواهد شد.

این اظهارات ودانت پاتل چند روز پس از گشت‌زنی‌های مشترک روسیه و چین در آلاسکا عنوان شد؛ گشت‌زنی‌های مشترکی که واکنش‌های تند چندین قانونگذار جمهوری‌خواه را به دنبال داشت.

چین و روسیه به تازگی به یک عملیات دریایی مشترک در نزدیکی قلمرو ایالات متحده دست زدند که با واکنش گسترده نیروی دریایی آمریکا مواجه شد.

طبق گزارش وال استریت ژورنال، علاوه بر چهار ناوشکن، ایالات متحده همچنین هواپیماهای P-۸ Poseidon را برای تحت‌الشعاع قرار دادن کشتی‌های چینی و روسی در سواحل آلاسکا فرستاد. این کشتی‌ها به جزایر آلیوتی نزدیک شدند، اما هرگز وارد آب‌های سرزمینی ایالات متحده نشدند.

همین مسئله موجب شد تا جمهوری‌خواهان فرصت را غنیمت بشمارند و از «واکنش ضعیف» جو بایدن به این عملیات دریایی مشترک انتقاد کنند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در قسمت‌ دیگری از اظهاراتش با اشاره به روابط روسیه-کره شمالی گفت، اگر روسیه قرارداد ارسال تسلیحات به کره شمالی را امضا کند، چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نقض خواهد شد.

طبق گزارش روزنامه گاردین، ودانت پاتل تصریح کرد: هرگونه همکاری امنیتی یا قرارداد تسلیحات میان کره شمالی و روسیه قطعا یک سری از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نقض می‌کند.

این دیپلمات آمریکایی ادعا کرد، روسیه برای تداوم جنگ علیه اوکراین به چندین «دولت سرکش» تکیه کرده است. به گفته واشنگتن، روسیه در حال حاضر به دنبال «گسترش همکاری نظامی» با کره شمالی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha