محسن داوری در نشست با اعضای هیات رئیسه سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: علت اینکه مقام معظم رهبری به درستی نگاه ویژهای به جهاددانشگاهی دارند، جهادی بودن این نهاد است.
وی افزود: امام(ره) بعد از انقلاب اسلامی چند ابتکارعمل داشت که در دنیا بینظیر است؛ نخست قدرت نظام جمهوری در ایجاد نهادهای مؤثر موازی است. در همه دنیا موازیکاری ضعف است، اما در جمهوری اسلامی نهادهای موازی نقطه قوت شد. در حوزه امنیتی یکی از پارامترهایی که در جمهوری اسلامی کودتا را مهار میکند، همین ویژگی و ابتکار عمل است.
داوری ادامه داد: از دیگر ابتکار عملهای امام(ره) آوردن مردم در عرصه حکومتداری بوده است که جوامع غربی این ایده را تحت عنوان دموکراسی انجام میدهند، اما هیچگاه مانند ما از ظرفیت مردم بهرهمند نشدهاند و آنها را وارد میدان نکردهاند.
وی با بیان اینکه هدف از تشکیل جهاددانشگاهی، تزریق جریان دانشگاه به جامعه بود، اضافه کرد: اما امروز موضوعی که مقام معظم رهبری نیز به آن تاکید دارند، جهاد و آن هم جهاددانشگاهی است. قرار بر این بوده که جهاددانشگاهی جریان دانشگاهی را جهادگونه وارد کشور و جامعه کند تا یک اتفاق تراز و بزرگی رخ دهد. دشمن این حرکت را شناسایی کرد و در همان روزهای نخست اجازه نداد انقلاب اسلامی به آن شکلی که باید این حرکت را پیش ببرد و همچنان نیز مانع ایجاد کرده است.
فرماندار مشهد با بیان اینکه دشمن در حال شناسایی نقاط قوت با هدف از بین بردن آنهاست و از این طریق میخواهد به کشور آسیب بزند، گفت: هرجا دانشگاه و فعالیتهای علمی و پژوهشی آن در خدمت جامعه بوده، رشد و پیشرفت خوبی نیز صورت گرفته است. به خصوص در حوزه پزشکی این مسئله ملموستر است و در دنیا حرفی برای گفتن داریم، علیرغم اینکه در حوزههای دیگر هم این مسئله به چشم میخورد.
داوری تاکید کرد: تمام فعالیتها باید به گفتمان انقلاب اسلامی، کار جهادی و اقتدار جمهوری اسلامی منتهی شود. انقلاب اسلامی آرمانی است که باید در جهان گسترش یابد.
جهاددانشگاهی نهادی مسالهمحور است
در این نشست دکتر حسین امینی مشهدی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با تبیین رویکردها و فعالیتهای جهاد دانشگاهی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی نهادی انقلابی و مساله محور است و خود را درخصوص چالشها و مشکلات حاکمیتی، ملی و استانی دغدغهمند و مسوول میداند.
وی ادامه داد: تلاش ما بر این است که به جای اینکه باری بر دوش کشور باشیم در حل مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم اقدامات عملی انجام دهیم.
امینی برخورداری از نیروی انسانی متعهد، متخصص، انعطافپذیری و چابکی سازمانی، اتکا به منابع داخلی و عدم وابستگی به بودجههای دولت، قدرت بهرهگیری از ظرفیتهای بسیار خوب مراکز علمی و پژوهشی موجود در استان و کشور را از مزایای این سازمان عنوان کرد و گفت: ما آماده کمک به نظام اجرایی استان در حل چالشها و مسائل موجود هستیم.
خوداتکایی مالی ۹۳ درصدی جهاددانشگاهی خراسان رضوی
همچنین هادی بختیاری، مشاور رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در این نشست، با اشاره به حمایتهای مداوم و جدی مقام معظم رهبری از جهاددانشگاهی، اظهار کرد: رهبر انقلاب نسبت به هیچ نهاد دیگری به این میزان در سخنانشان اشاره نکردهاند؛ ایشان عنوان کردهاند که جهاددانشگاهی یکی از ستونهای انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی خراسان رضوی ۹۳درصد متکی بر درآمد خود و ۷ درصد متکی به منابع دولتی است و این مدل مدیریتی یک مدل باربرکت، قابل تأمل و تکثیر است.
بختیاری بیان کرد: آزمایشگاه مستضعفان جهاددانشگاهی را داریم که از تجهیزات معطل و بر زمین مانده برای خدمت به مردم نیازمند بهره میبرد. ما به اقشار کمبرخوردار خدمات با کیفیت، با قیمت نازل و به وسیله امکانات خود مردم ارائه میدهیم، چراکه اساسا جهاد دانشگاهی متعلق به فرد خاصی نیست و متعلق به مردم است.
مشاور رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: در زمان کوتاهی بعد از آغاز همهگیری کرونا، اولین آزمایشگاه تشخیص کرونا کشور در جهاددانشگاهی به ارائه خدمت به مردم پرداخت. در خصوص حضور جهاددانشگاهی در حوزه درمان، علاوه بر موضوعات هویتی، ارائه خدمت به اقشار کمبرخوردار و انجام اقدامات دانشبنیان مدنظر جهاددانشگاهی بوده است.
وی با بیان اینکه در چند حوزه نیازمند کمک و حمایت هستیم، گفت: نخستین مسئله در حوزه جمعیت و جوانی است. تقریبا حل ۵۰درصد مشکل ناباروری در کشور بر عهده جهاددانشگاهی است و این آمادگی را داریم که زیرساخت و تجهیزات لازم در خراسان رضوی برای این موضوع تامین شود. در حوزه پیشگیری و تشخیص سرطان نیز اگر همافزایی و بهرهمندی از ظرفیتهای دیگر وجود داشته باشد، فعالیت در این حوزه هم با سرعت بیشتری پیگیری میشود.
بهرهگیری از ظرفیت دانشجویان؛ از اهداف جهاددانشگاهی
در ادامه سعید خدیوی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: فرهنگ جهادی مهمترین بعد جهاددانشگاهی است که از ابتدای شکل گیری این سازمان وجود داشته و تا امروز هم این فرهنگ را در تمام فعالیتهای جهاددانشگاهی جاری و ساری مشاهده میکنیم.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف جهاددانشگاهی بهرهگیری از ظرفیت دانشجویان است، اضافه کرد: از جمله فعالیتهای معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی میتوان به شکلگیری مراکزی مانند خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا، افکارسنجی (ایسپا) و سازمان دانشجویان اشاره کرد. همچنین راهاندازی مرکز تولید محتوا برای فضای مجازی با استفاده از ظرفیت دانشجویی و هدایت دانشجویان برای تولید محتوای فاخر، ارتباط با نخبگان دانشگاهی و بهرهمندی از ظرفیت فرهنگسرای جهاددانشگاهی برای برگزاری کلاسهای آموزشی و رویدادهای فاخر شهر مشهد از دیگر فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی است.
خدیوی با بیان اینکه هدف جهاددانشگاهی تسری فرهنگ جهادی به اقشار جامعه و گسترش این الگو است، افزود: راهاندازی پردیس صنایع خلاق فرهنگی با هدف هدایت جوانان و فعالان این حوزه برای تولید محصولات فرهنگی در راستای اهداف انقلاب اسلامی، از دیگر اقدامات جهاددانشگاهی خراسان رضوی است.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست فرماندار مشهد از پژوهشکده زیارت و گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی بازدید کرد. آرش قهرمان، عضو هیات علمی این پژوهشکده، توضیحاتی در خصوص سابقه فعالیتها و اقدامات انجام شده در این پژوهشکده ارائه داد.
وی اظهار کرد: در راستای اتصال پژوهشها به جامعه، ما سعی کردیم با تاسیس مرکز خدمات تخصصی گردشگری پلی میان مراکز پژوهشی، جامعه مخاطبان و ذینفعان ایجاد کنیم.
در ادامه مسعود اعلم صمیمی، مدیر مرکز خدمات تخصصی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی در خصوص نقشه هوشمند گردشگری مشهد توضیحاتی ارائه داد و گفت: زائران و گردشگران از طریق اپلیکیشن طراحی شده، میتوانند اطلاعات لازم در خصوص نقاط زیارتی و گردشگری شهر مشهد را دریافت کنند.
همچنین رضا رضوانی، عضو گروه پژوهشی مدیریت و برنامهریزی گردشگری این پژوهشکده به تشریح برنامه راهبردی و عملیاتی گردشگری استان پرداخت. سپس جواد براتی، مدیر گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری نیز توضیحاتی پیرامون سند آمایش و سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی در خراسان رضوی ارائه داد.
محسن داوری، فرماندار مشهد ضمن تشکر از اقدامات انجام شده در این پژوهشکده اظهار کرد: طرحها و اقدامات خوبی در این پژوهشکده انجام شده است و متاسفانه یکی از نقاط ضعف ما جزیرهای عمل کردن است که باعث میشود دستاوردها آنگونه که باید و شاید مورد استفاده قرار نگیرد.
در بخش دیگری از این بازدید فرماندار مشهد از مجتمع فنی مهندسی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بازدید کرد. احمد مولودی، مدیر گروه پژوهشی مواد نوین با تشریح دستاوردهای این مرکز در حوزههای مختلف، درخصوص محصولاتی نظیر سایلنسر، کاتالیست کنترلکننده آلودگی هوا، دسته موتور خودرو دنا پلاس و تارا و ایمپلنتهای متخلخل دندان توضیحاتی ارائه داد.
داوری در ادامه از پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی بازدید کرد که در این بازدید شادی بلوریان، عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و موادغذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی درخصوص نقش این پژوهشکده در ارتقاء امنیت غذایی، اظهار کرد: در این موضوع با دو رویکرد افزایش بهرهوری صنایع تبدیلی و افزایش تولید مواد مختلف مانند رنگ و فراوردههای غذایی یا مواد اولیه روبهرو هستیم.
وی ادامه داد: در رویکرد افزایش بهرهوری صنایع تبدیلی، کاهش، بهرهگیری و استفاده از ضایعات را مدنظر داریم و در رویکرد تولید فرآوردههای غذایی از فناوریهای رنگ در خوراکی و تولید طعمهای خوراکی بهرهمند میشویم.
همچنین مریم عامری، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی نیز عنوان کرد: بهرهوری از آبهای شور و نامتعارف، تولید محصولات کشاورزی، ارتقاء سیستمهای کشت بسته (گلخانه هوشمند) و تنوعبخشی به قارچهای دارویی از رویکردهای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی استان است.
در این بخش فرماندار مشهد نیز بر ضرورت تعامل با بخشهای حاکمیتی مانند جهاد کشاورزی تاکید کرد.
در ادامه فرماندار مشهد با حضور در گروه پژوهشی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، ضمن بازدید از بخشها و فعالیتهای مختلف این گروه، با یادآوری نام مرحوم کاظمی آشتیانی، ایشان را الگویی بسیار ارزشمند برای جامعه علمی عنوان کرد و پیروی از این الگو را برای جوانان بسیار مفید و کارساز دانست که میتواند زمینه موفقیتهای بسیاری را برای کشور فراهم کند.
انتهای پیام
نظرات