به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، «سازمان ملی فضایی چین»(CNSA) در بیانیه جدیدی، فرصتها و قوانینی را برای مدیریت همکاریهای بینالمللی آینده پیرامون نمونههای ماه و دادههای علمی تعیین کرد.
ماموریت «چانگ ای ۵»(Chang'e 5) برای آوردن نمونه ماه، در نوامبر ۲۰۲۰ پرتاب شد و ۲۳ روز بعد با ۱.۷۳ کیلوگرم مواد ماه جمعآوریشده از منطقه «اقیانوس طوفانها»(Oceanus Procellarum) بازگشت.
این نمونهها مدتهاست که در اختیار موسسات پژوهشی چین بودهاند. پژوهشهایی که با استفاده از این نمونهها انجام شدهاند، مجموعهای از اکتشافات را انجام دادهاند اما اکنون قرار است نمونههای گرانبها به طور گسترده در دسترس قرار بگیرند.
پیشنهادات پژوهشی را میتوان به سازمان ملی فضایی چین فرستاد تا هر شش ماه یک بار مورد بررسی قرار بگیرند. «مرکز مهندسی فضایی و اکتشاف ماه»(LESEC) در مدیریت پژوهشها مشارکت خواهد داشت و «رصدخانه ملی نجوم آکادمی علوم چین»(NAOC) که آژانس اصلی سرپرستی نمونههای ماه است، بر توزیع و آوردن نمونههای ماه نظارت خواهد کرد.
چین در حال برنامهریزی ماموریت چانگ ای ۵ برای ماموریت پیچیدهتر و جاهطلبانهتر آوردن نمونههای ماه در سال آینده است. ماموریت چانگ ای ۶ که در ماه مه ۲۰۲۴ پرتاب میشود، تلاش خواهد کرد تا اولین نمونهها را از سمت دور ماه جمعآوری کند.
هدف این ماموریت، به دست آوردن موادی از «دهانه آپولو»(Apollo Crater) است. این دهانه، سنگهایی را در بر دارد که از گوشته ماه نشات میگیرند.
انتهای پیام
نظرات