• سه‌شنبه / ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402052414846
  • منبع : نمایندگی گلستان

معاون میراث‌فرهنگی گلستان تشریح کرد:

بازنگری در حریم شهر جرجان/ بقایای گرگان قدیم در گنبدکاووس!

بازنگری در حریم شهر جرجان/ بقایای گرگان قدیم در گنبدکاووس!

ایسنا/گلستان معاون میراث‌ فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان با بیان اینکه نام «شهر باستانی جرجان» در سال ۱۳۴۵ با شماره ۷۲۶ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت، افزود: خط ترسیمی حریم این شهر در حدود ۴۰ سال قبل به شکل شماتیک تهیه شده است.

مرتضی حسینقلی‌زاده صبح سه شنبه ۲۴ مردادماه ۱۴۰۲ در جمع خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت شهر هزار و ۲۰۰ هکتاری باستانی جرجان «گرگان» پرداخت و اظهار کرد: محدوده عرصه این شهر بر اساس نقشه‌برداری سال ۱۳۶۳ حدود ۷۰۰ هکتار بوده است.

وی با بیان اینکه این محدوده از آن سال دارای حریم مصوب است، ادامه داد: این شهر در دوره‌های ساسانی و سده‌های سوم تا هفتم هجری یکی از آبادترین شهرهای ایران بوده، که بقایای آن در شهر تاریخی گنبدکاووس در شرق استان گلستان قابل مشاهده است.

معاون میراث‌فرهنگی استان گلستان با تأکید بر اینکه خط ترسیمی حریم این شهر در حدود ۴۰ سال قبل به شکل شماتیک تهیه شده، افزود: به همین دلیل پیاده‌سازی آن روی نقشه‌های فعلی دشوار و در نتیجه اقدام و برداشت سلیقه‌ای نیز در ادوار گذشته به وجود آمده که آن را نیازمند بازنگری کرده است.

وی از جانمایی اشتباه نقشه سال ۱۳۶۳ در طرح تفضیلی شهری به دلایل عنوان شده خبر داد و با اشاره به اینکه به همین دلیل در طرح‌های توسعه و تفضیلی شهر گنبدکاووس این نقشه ملاک دقیقی برای مدیریت شهری نیست، خاطرنشان کرد: برای همین منظور اولین جلسه بازنگری حریم شهر جرجان قدیم با حضور کارشناسان مربوطه برگزار شد.

حسینقلی‌زاده، قرار گرفتن نام «شهر باستانی جرجان» در سال ۱۳۴۵ با شماره ۷۲۶ در فهرست آثار ملی ایران را اتفاقی بسیار مهم دانست و اضافه کرد: به‌روزرسانی نقشه تعیین حریم قدیمی، به‌روزرسانی محدوده عرصه و حریم در نقشه موجود و تدقیق آن، تدوین ضوابط ساخت‌وساز در محدوده عرصه و حریم شهر، اخذ مجوز کاوش باستان‌شناسی به‌منظور تعیین عرصه و حریم و تهیه عکس‌های هوایی به‌منظور مشخص کردن محدوده عرصه و حریم از اهم مصوبات جلسه بازنگری حریم شهر باستانی جرجان است.

وی با بیان اینکه این طرح برای ابلاغ ابتدا باید در شورای حریم میراث‌فرهنگی استان تصویب و سپس در شورای حریم کشور ارائه و مورد تصویب قرار گیرد، تصریح کرد: این شهر در بیش از هزار سال قبل، از فاضلاب شهری، خیابان‌های سنگفرش و سیستم آب‌رسانی بهره می‌برده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha