به گزارش ایسنا، یاسر تقوی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در این نشست، ضمن گرامیداشت روز خبرنگار، به رسالت خبرنگاران در امر کتابخوانی اشاره و اظهار کرد: بدون خبرنگار لحظات گم می شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان به معرفی کتاب «کتاب» تالیف دیبا داودی پرداخت و تاکید کرد: این کتاب به وضعیت کتاب و کتابخوانی در کشورهای توسعه یافته می پردازد؛ به اعتقاد نویسنده، سعادت و شقاوت جوامع بشری ارتباط معناداری با میزان انس آن جوامع با کتاب دارد.
تقوی با بیان اینکه انس با کتاب درجه حکمت انسان را ارتقا می بخشد، خاطرنشان کرد: بر خلاف بسیاری از آمارها، جامعه ایرانی کتابخوان است؛ البته اگر کمتر به سراغ کتاب می رویم، نتیجه بی توجهی مسئولان به امر کتاب و کتابخوانی است.
وی از مسئولان خواست کتابخانه ها را دریابند و اضافه کرد: اگر برای کتاب و کتابخوانی ارزش قائل شویم، وضعیت خوانش کتاب به شدت تغییر می کند؛ قطعا اگر برای کتاب سرمایه گذاری کنیم و کتابخانه زیاد بسازیم و دسترسی مردم به کتاب را زیاد کنیم، مطالعه و مراجعه مردم به کتاب هم بیشتر خواهد شد.
حسین بهمنش، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان نیز از خبرنگاران خواست سفیران اسناد و میراث مکتوب استان باشند و اظهار کرد: میراث بزرگ فرهنگی ما داشته هایی است از گذشته های کشور ما، داشته هایی است از تجربیات پیشینیان ما و داشته هایی است از آموخته های پدران و مادران ما.
وی بی مهری نسبت به گذشته را مساوی بی اعتنایی به آینده دانست و ادامه داد: ملتی که به داشته های تاریخی و فرهنگی خود بی اعتنا باشد، قطعا نسبت به آینده خودش نیز بی اعتنا خواهد بود.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان، روش دول امپریال در مواجهه با ملت های دیگر را در از بین بردن گذشته های آنان و بیگانه سازی تاریخی دانست و خاطرنشان کرد: کشورهای استعمارگر همواره به دنبال قطع ارتباط ملت ها با گذشته خودشان بودند؛ این در حالی است که نقشه زبانی کنونی دنیا مطابق نقشه زبانی دول استعمارگری است که در آن حوزه حضور داشتند.
بهمنش، میراث فرهنگی و تاریخی را قابل فراموشی ندانست و گفت: اسناد در روند توسعه و پیشرفت بسیار اهمیت دارند؛ البته شرایط عمومی بهره مندی از اسناد و حفظ و نگهداری آنها خوب نیست و نسبت به اسناد تولیدی بی توجه هستیم لذا خبرنگاران باید این اهمیت را در جامعه ترویج کنند.
مجید محمدپور، پیشکسوت رسانه و مولف کتاب «اصول علمی روزنامه نگاری - روزنامه نگاری سایبری» نیز در ادامه، با اشاره به سابقه ۴۱ ساله فعالیت خود در عرصه خبر و رسانه و مطبوعات، اضافه کرد: این کتاب کامل ترین اثری است که تاکنون در حوزه خبر و رسانه تالیف کردم.
وی روزنامه نگاری سایبری را فصل ویژه کتاب مذکور دانست و عنوان کرد: امروز باید بدانیم که چگونه در فضای مجازی خبرنگاری کنیم.
این فعال رسانه ای، همچنین بر خبرنگاری بحران تاکید کرد و گفت: مسئولان باید با خبرنگاران ارتباط داشته باشند و از حالت خبر به سمت گزارش نویسی برویم.
میترا حسابی، یکی از خبرنگاران استان نیز، ضمن معرفی کتاب «سال بلوا» نوشته عباس معروفی، متذکر شد: نویسنده در این کتاب بر امید تاکید دارد؛ البته چیدمان واژگان و استفاده نویسنده از واژگان بسیار زیبا و قابل تامل است.
پونه نیکوی، شاعر و نویسنده برجسته نیز در این نشست، آفرینش مستمر را نشانه کسانی دانست که عاشقند و اظهار کرد: کسانی که عاشقانه زندگی می کنند، اثر و نشانه های آنان در نظام هستی وجود دارد؛ اگرچه حضور فیزیکی نداشته باشند.
وی با معرفی کتاب ارزشمند «فیه ما فیه»، از مولانا به عنوان آفریننده ای عاشق یاد کرد که عطر وجودش جهان هستی را پر کرده و گفت: مولانا عزیز و شریف و لطیف است و اثری که از او بر جای مانده نیز همین ویژگی را دارد.
سردبیر ایسنای گیلان، با بیان اینکه مولانا فیه ما فیه را با سلول به سلول وجود عاشقش به نثر درآورده، عنوان کرد: مولانا در این اثر گرانسنگ یادآور می شود که چگونه ریشه و بن انسان در شاخ و برگش نمایان خواهد شد.
نیکوی، همچنین به معرفی کتاب «داستان رویان» پرداخت و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی، موسس پژوهشگاه سلول های بنیادی رویان، خاطرنشان کرد: مرحوم آشتیانی انسانی بسیار شریف و اثرگذار بود که قلب ها را به تپش درآورد.
وی با بیان اینکه درباره کاظمی آشتیانی های کشور عزیز ما ایران باید بیشتر گفته و شنیده شود، عنوان کرد: آنچه که در خشت به خشت و سطر به سطر کتاب «داستان رویان» می روید و جوانه می زند، جز زیبایی نیست؛ در واقع انسان باید بسیار زیبایی شناس باشد تا زندگی خودش را این چنین مدیریت کند؛ اگرچه مرحوم کاظمی آشتیانی فقط چهار دهه زندگی کرد، اما اثر و نتیجه آن هنوز پابرجاست.
در ادامه معصومه نیک کار، فعال و مدرس رسانه نیز، با معرفی کتاب «مدیریت رسانه»، به حادثه تروریستی اخیر در شیراز اشاره کرد و متذکر شد: یکی از رسالت های خبرنگاران در چنین حوادثی، مدیریت رسانه است.
وی پیروزی در جنگ نرم و فرهنگی را نیازمند راهبرد و استراتژی و برنامه ریزی رسانه ای دانست و تصریح کرد: امروزه شاهد حذف شدن نشریات مکتوب و جایگزینی آنها با فضای مجازی هستیم که دارای جذابیت فراوان است و لذا این کتاب به دغدغه جامعه به ویژه متولیان فرهنگی درباره آینده شبکه های اجتماعی و نحوه برخورد با آنها پاسخ می دهد.
نوشین کریمی، خبرنگار خبرگزاری شبستان گیلان نیز، ضمن معرفی کتاب «رد پای مه» خاطرات یکی از رزمندگان جبهه مقاومت سوریه، اظهار کرد: این کتاب به نقش آفرینی فرماندهان و مدافعان حرم گیلانی در آزادسازی شهرهای سوریه می پردازد.
انتهای پیام
نظرات