• دوشنبه / ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402052314583
  • خبرنگار : 71498

در پاسخ به ایسنا مطرح شد

۵ ابرپروژه انتقال آب فعال است

۵ ابرپروژه انتقال آب فعال است

سخنگوی صنعت آب گفت: پنج ابرپروژه انتقال آب فعال هستند و پرقدرت جلو می‌روند.

به گزارش ایسنا، عیسی بزرگ‌زاده امروز در نشستی خبری در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص آخرین وضعیت طرح‌های انتقال آب اظهار کرد: خط اول یزد – کرمان ۹۷ درصد، خط کریدور شرق ۱۳ درصد، خط یزد – کرمان پنج درصد و خط فارس ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی در خصوص خط انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این طرح ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مجموع برای آبرسانی به این استان طرح‌های مختلفی را در نظر گرفته‌ایم که در مجموع ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه پروژه‌های در نظر گرفته شده است.

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر این‌که سیستان و بلوچستان یکی از اصلی‌ترین نقاطی است که وزارت نیرو با تمام انرژی در حال انجام آبرسانی به این منطقه است اظهار کرد: مجموعه‌هایی از پروژه‌های چند لایه را مطرح کردیم که در سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت آنها را اجرا می‌کنیم.

وی با بیان این‌که ۱۱۵ حلقه چاه در برنامه کوتاه مدت طراحی شده است اضافه کرد: طرح انتقال آب از آبخوان‌های شهری در برنامه میان مدت و طرح انتقال از دریای عمان در برنامه بلند مدت در نظر گرفته شده است.  

بزرگ‌زاده با بیان این‌که با این حال به دنبال دریافت حق آبه ایران نیز هستیم گفت: برای دریافت حق آبه آب هیرمند تمام تلاش خود را خواهیم کرد.

سخنگوی صنعت آب در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این‌که اقدامات صورت گرفته برای انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی تصریح کرد: به طور کلی طرح‌های انتقال آب باید از سمت صنایع انجام شود و سرمایه‌ گذار آنها صنایع هستند چرا که دولت نمی‌تواند آب‌های گران قیمت را برای بخش صنعت منتقل کند.

وی با بیان این‌که بخش صنعت باید در این حوزه ورود پیدا کند اظهار کرد: برای بخش شرب اما این وظیفه برعهده وزارت نیرو است و آمادگی داریم که سهم خود را دراین بخش اجرایی کنیم.

حال دریاچه ارومیه خوب نیست

وی درباره وضعیت دریاچه ارومیه گفت: حال دریاچه ارومیه خوب نیست در حال حاضر سطح تراز آب دریاچه ۱۲۶۹.۹۴ متر است البته یکبار در سال ۱۳۹۲ نیز سطح تراز به ۱۲۷۰.۰۴ متر رسیده بود. حجم مخزن دریاچه اکنون ۸۳۰ میلیون مترمکعب و وسعت آن ۶۶۵ کیلومترمربع است.

وی با بیان این‌که کاهش سطح آب دریاچه ارومیه به معنای این است که مجموع بارش‌ها که تبدیل به روان آب و آب زیرزمینی می‌شود از مصارف کمتر است، اظهار کرد: اضافه بارگذاری و مصرف را داریم و در این شرایط مصرف کنندگان اصلی باید کاهش مصرف داشته باشند. اگر دریافت کمتر از تولید باشد کاری نمی‌توان کرد بنابراین قطعا باید مصرف کم شود تا بتوان دریاچه را احیاء کرد.

۲۶۹ شهر دارای تنش آبی هستند

همچنین در این نشست هاشم امینی سخنگوی صنعت آب و آبفای کشور آب با اشاره به شهرهای دارای تنش آبی، گفت: شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی باعث شده سالیانه در برخی شهرها ناترازی منابع و مصارف آب داشته باشیم که این امر سبب می شود دسترسی مشترکان به آب شرب دچار مخاطره شود. برای حل این موضوع آبفا با پایش منابع و مصارف و بررسی ناترازی تامین و مصرف پروژه های مختلفی را تعریف کرده است.

وی با بیان اینکه براین اساس در سند چهار ساله مدیریت تنش آبی افزایش پایداری و تاب آوری شبکه و افزایش ظرفیت مخازن، پروژه های بازسازی خطوط انتقال پیش‌بینی شده که پروژه ها برای کل شهرهای کشور به طور هفتگی رصد و پایش می شود، گفت: در حال حاضر ۲۶۹ شهر دارای تنش آبی هستند، برای مشهد به لحاظ شرایط بحرانی سد دوستی پروژه های متعددی تعریف کرده ایم، همچنین در تبریز به دلیل از دست دادن سد «نهند» پروژه هایی را تعریف کردیم.

سخنگوی صنعت آب و آبفای کشور با بیان اینکه در طبس، زنجان و چاه نیمه های سیستان، آب های زیرزمینی دچار مخاطره هستند و برای آنها پروژه تعریف شده است، گفت: ۸۴ پروژه در سطح کشور در دستور کار است و امروز مورد حادی برای تامین آب نداریم. اکنون ۳۷ میلیون نفر از جمعیت شهری کشور معادل ۵۴.۴ درصد تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.

هاشمی با بیان اینکه توسعه شبکه فاضلاب در سال های گذشته یک امر لوکس تلقی می شد، اما امروزه به یک ضرورت اجتناب ناپذیر تبدیل شده است، گفت: هر میزان شبکه فاضلاب توسعه یابد، منافع آن هم به محیط زیست می رسد و هم توسعه بهداشت را به دنبال دارد. امروزه با توجه به شرایط اقلیمی، توسعه فاضلاب و استفاده از پساب آن به عنوان یک آب قابل بازیافت هم مورد توجه است.

وی با بیان اینکه ۱۲ پروژه مهم از ابتدای دولت سیزدهم در بخش شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه تا به امروز به بهره برداری رسیده است، گفت: بحث مدیریت مصرف چند وجهی است و فقط اقدام‌های فرهنگی را شامل نمی‌شود. وزارت نیرو در بحث مدیریت مصرف سیاست‌های فنی، تکنیکی، فرهنگی، قانونی و اجتماعی را همزمان دنبال می‌کند.

سخنگوی صنعت آب و آبفای کشور با بیان اینکه میانگین مصرف کشور ۲۳۰ لیتر در شبانه‌روز است و تلاش می شود با اقدام های مختلف این میزان به ۱۵۰ لیتر کاهش یابد، گفت: قیمت تمام شده آب ۲۲۰۰ تومان است و هزینه ای که از مشترکان دریافت می شود۱۵۲۲ تومان است که برای مشترکان بد مصرف ۵۰۰۰ تومان می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۳ ۱۷:۲۸

چرا خبرنگار از این آقا سوال نکرد که چرا آب شور خلیج فارس یا دریای خزرو نمیارن بریزن تو دریاچه اورمیه،دولت باید آب شور دریای عمانو بیاره و در دریاچه نمکی قم و دریاچه ارومیه بریزه،و باید چندین دریاچه نمکی در کویر ایجاد بکنه

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۳ ۲۳:۱۷

دولت باید برنامه ای. داشته باشد ونگذارد ابرهای بار دار بدون بارش از کشور خارج شوند ونهایت استفاده بارشی را باید از این ابرها انجام بگیرد

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۴ ۰۸:۲۸

.👌🌹

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۴ ۱۱:۲۹

ای عزیزم خیر ببینید تسویه خانه اب هر چه بیشتر بسازید بهتر کنار دریهامون کلا کنید تسویه خانه اب بسازید از دریای عمان چرا مگر خلیج فارس نیست هم نزدیکتر هم هزینه کمتر

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۴ ۱۶:۱۹

بد مصرف را چگونه تشخیص میدهید خانواده من هفت نفره است بدون شک دو یا سه برابر خانواده دو یا سه نفره مصرف آب دارم هرچقدر هم بخوام صرفه‌جویی کنم

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۴ ۱۶:۳۹

بچه های شرکت های دانش بنیان و استعداد های دانشگاهی باید به دنبال راهی باشند که شیرین کردن اب دریا ارزان تمام شود .ما که تخصص نداریم اما گمان میرود بیشتر برق مصرفی است که گران میکند قضیه را .جنوب ما داغ ترین افتاب وتند ترین بادها را دارد که در جهان مثال زدنی است .در عین حال که پروژه باید به فوریت وبا چندین پیمانکار در هر خط کار انجام شود .موضوع ارزان تمام شدن هم باید در برنامه باشد .دعا میکنیم برای اباد شدن کشورمان و جان ناقابل میدهیم اگر کسی چپ حتی به یک وجب از این خاک گرانقدر بنگرد

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۵ ۱۴:۴۸

من دو سال قبل یه ایده داشتم همه زدن تو سرش مجال و فرصت ندادن کم هزینه و خیلی راحت بود یکم فقط حمایت میخواد که نشد حتی بهتر از بنده تو این مملکت وجود داره ولی استفاده نمیکنن

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۴ ۲۰:۱۱

درشهرستان میانه متوسط دریافتی ازمشترکین آب حدود۲۰الی۳۰هزارتومان...که باعث نارضایتی اکثرمشترکین گردیده

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۵ ۰۰:۱۵

ای کاش انتقال آب به دشت اردبیل و رودخانه بالقلو اردبیل را هم در نظر می گرفتید که وضع مناسبی نداره

avatar

سلام دوستان چی فایده از ای آبه شیرین شده فقط برای کشاورزی پسته استفاده میکوونند. چاهها می‌بندند. برای شرب

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۷ ۱۷:۰۶

با درود فراوان یه سوال ذهن منو در گیر خودش کرده اون اینکه یزد شهری کویری وخشک وبیابانی که هیچ گونه منبع آبی برای صادر کردن آب نداره چطور طرح آبرسانی به کرمان را در کار خودش داره بابا دست از سر اصفهان بردارید فرونشست اصفهان قطعی وحتمی است اگر آن را جدی نگیریم