• دوشنبه / ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402052314207
  • منبع : نمایندگی خوزستان

محوطه تاریخی نویافته اهواز زیر ذره‌بین باستان‌شناسان

محوطه تاریخی نویافته اهواز زیر ذره‌بین باستان‌شناسان

ایسنا/خوزستان سرپرست معاونت میراث‌ فرهنگی خوزستان با اشاره به آغاز کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه تاریخی نویافته اهواز گفت: هم‌اکنون یک گروه پژوهشی شامل باستان‌شناسان و مرمت‌گران پس ‌از دریافت مجوز از پژوهشگاه میراث ‌فرهنگی و گردشگری در این محوطه مشغول به کاوش شده‌اند.

به ‌گزارش ایسنا، غلام‌رضا سلمان‌پور در بازدید از محل کاوش باستان‌شناسی در اهواز اظهار کرد: با این‌که بیش از یک سده از آغاز پژوهش‌های باستان‌شناختی در حوزه جنوب‌غربی ایران می‌گذرد نبود شناخت کافی از وضعیت محدوده اهواز در ادبیات باستان‏شناسی در این حوزه فرهنگی به نسبت پژوهش‌های روشمند دامنه‌دار و منسجم در دشت‌های شوشان و شرق خوزستان کمابیش آشکار است.

سرپرست معاونت میراث‌ فرهنگی خوزستان یادآوری کرد: در سال گذشته به‌دنبال فعالیت ماشین‌آلات راهسازی برای ایجاد و اصلاح مسیر دسترسی به یکی از تأسیسات نفتی شمال‌ شرقی شهر اهواز و درحدود ۱۵۰ متری ساحل رودخانه کارون بخش‌هایی از چند خمره تدفینی (گورخمره) آشکار شد و این کشف نادر و اتفاقی فرصتی استثنایی را پیش آورده تا برای نخستین‌ بار در منطقه اهواز باستان‌شناسان بتوانند بقایای برجای مانده باستان‌شناختی دوران‌ متاخر این منطقه را بررسی و پژوهش روشمند کنند.

او با بیان این‌که برای استفاده از این فرصت استثنایی به همت اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان و پژوهشکده باستان‌شناسی و با همکاری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، برنامه نجات‌بخشی این محوطه در دستورکار قرار گرفت افزود: هم‌اکنون یک هیات باستان‌شناسی شامل باستان‌شناسان و مرمت‌گران پس ‌از دریافت مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این محوطه مشغول به کاوش شده‌اند.

سلمان‌پور اضافه کرد: بررسی‌های اولیه این خمره‌های تدفینی در حال انجام و نیازمند انجام مطالعات آزمایشگاهی و استخوان‌شناسی نیز هستند.

او تصریح کرد: بررسی آرکئوژئوفیزیکی (باستان‌شناختی) با استفاده از روش مغناطیس‌سنجی در این محدوده توسط متخصصان موضوع و با هدف یافتن شواهدی از دیگر گورهای احتمالی و بقایای معماری انجام شده است.

سرپرست معاونت میراث ‌فرهنگی خوزستان گفت: پس از پایان کاوش، گورخمره‌ها و یافته‌های مرتبط با آن‌ها به ‌منظور حفاظت ﻣوثر و نمایش موزه‌ای با استفاده از یک گروه مرمت‌گر، بلوک‌برداری و منتقل می‌شوند. ضمن این‌که پیش از این اقدام، ظرفیت محوطه برای تبدیل شدن به سایت‌موزه سنجش خواهد شد.

او تاکید کرد: بدون شک حفاظت و نگه‌داری آثار یافت ‌شده در این محوطه علاوه بر این‌که از نظر مطالعه سیر تحول تاریخی در بازه زمانی دوران متاخر باستان در جنوب‌ غربی ایران دارای اهمیت است محوطه یاد شده را به یکی از قطب‌های گردشگری منطقه با همه مزایای فرهنگی و اقتصادی برای شهر اهواز تبدیل خواهد کرد.

محوطه تاریخی نویافته اهواز زیر ذره‌بین باستان‌شناسان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha