• دوشنبه / ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402052314149
  • خبرنگار : 71660

دولت انتقالی جدید نیجر خواستار محاکمه «بازوم» شد

دولت انتقالی جدید نیجر خواستار محاکمه «بازوم» شد

دولت انتقالی جدید نیجر متعهد شد تا محمد بازوم، رئیس‌جمهور برکنار شده این کشور را به دلیل «خیانت بزرگ» محاکمه کند و همچنین رهبران غرب آفریقا را برای اعمال تحریم‌ها علیه نیجر به باد انتقاد گرفت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» موسوم به «اکوواس» در پاسخ به اقدام کودتاچیان در نیجر، تحریم‌هایی را علیه افسران ارتش این دولت انتقالی جدید اعمال کرد.

این بلوک استقرار «نیروهای آماده‌باش» را جهت «احیای نظم قانون اساسی» در نیجر تایید کرده اما گفته که همچنان نسبت به یک «راه‌حل دیپلماتیک» متعهد است.

«آمادو عبدالرحمان» سخنگوی شورای نظامی نیجر که چندی پیش با یک کودتا و برکناری محمد بازوم بر این کشور مسلط شد، در بیانیه عنوان کرد: رهبران نظامی نیجر خواستار محاکمه بازوم به دلیل «خیانت بزرگ و تضعیف امنیت داخلی و خارجی نیجر» هستند.

بازوم ۶۳ ساله به همراه خانواده‌اش از زمان کودتا در اقامتگاه رسمی ریاست‌جمهوری در نیامی زندانی شده و نگرانی‌های بین‌المللی از شرایط وی افزایش یافته است.

اما در این حال، یکی از افراد نزدیک به بازوم گفت که این رئیس‌جمهور برکنار شده روز شنبه دکترش را ملاقات کرد. دکتر بازوم گفته که هیچ نگرانی درخصوص وضعیت سلامت ایشان و یا خانواده‌اش وجود ندارد.

همچنین ژنرال عبدالرحمن شیانی، رئیس کودتا نیجر پس از دیدار با هیاتی از سران مذهبی گفت: «درها به سمت دیپلماسی و صلح جهت حل‌وفصل مسائل، باز هستند.»

وی افزود: اینکه بلوک «اکوواس» هشداری را جهت آزادی بازوم بدون گوش دادن به حرف‌های طرف دیگر، مطرح کرده، «دردناک» است.

در ۲۶ ژوئیه، رهبران نظامی کودتا در نیجر برکناری «محمد بازوم» رئیس‌جمهور این کشور، بسته شدن مرزها، برقراری مقررات منع آمد و شد، تعلیق قانون اساسی و همچنین ممنوعیت احزاب سیاسی را اعلام کردند. در ۲۸ ژوئیه، آن‌ها گفتند «ژنرال عبدالرحمان شیانی» فرمانده گارد ریاست جمهوری نیجر، رهبر موقت و رئیس «شورای ملی موقت برای حفاظت از میهن» شده است.

در تاریخ ۳۰ ژوئیه طی یک نشست اضطراری، رهبران بلوک «اکوواس» از کودتاچیان خواست رئیس‌جمهور بازوم را آزاد کرده و نظم قانون اساسی را احیا کنند. این بلوک یک هفته به کودتاچیان فرصت داد تا این درخواست‌ها را عملی کنند. این بلوک همچنین در همان زمان نسبت به یک «مداخله نظامی احتمالی» هشدار داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha