محمدحسین خامهچیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آب از منابعی مانند رودخانه، چشمه و چاه عمیق تأمین میشود که در منطقه کاشان بخش بزرگی از آب مصرفی مردم از چاههای عمیقی است که عمق برخی از چاهها به ۳۰۰ متر میرسد و این آب نیز باید فراوری شود تا استاندارد لازم برای مصرف را پیدا کند.
وی افزود: برداشت سالیانه آب از دشت کاشان حدود ۴۵۰ میلیون مترمکعب است که ۴۰ میلیون مترمکعب آن در بخش بهداشت و آشامیدن مصرف میشود و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آن در بخش کشاورزی با راندمان پایین استفاده میشود.
معاون خدمات مشترکان و درآمد شرکت آب و فاضلاب کاشان، تأکید کرد: محصول کشاورزی دشت بحرانی کاشان، اقلامی مانند طالبی، هندوانه، بادمجان و محصولات آببر است که حتی توجیه اقتصادی نیز ندارد، بنابراین باید الگوی کشت در منطقه کاشان تغییر کند وگرنه در بخش آب شرب نیز با بحران روبرو خواهیم شد.
خامه چیان تصریح کرد: مصرف آب در ماههای تیر و مرداد به ۱۳۰۰ لیتر در ثانیه میرسد که این عدد زمان برگزاری برخی از مناسبتهای ملی و یا مذهبی به ۲۰۰۰ لیتر در ثانیه هم میرسد که حجم بالایی است.
وی گفت: میزان آبی که از چاههای آب استخراج میشود، ۹۰۰ لیتر بر ثانیه است که رقمی کمتر از تراز مصرف است و اگر آب زایندهرود قطع شود، برای تأمین آب با مشکل روبرو میشویم.
معاون خدمات مشترکان و درآمد شرکت آب و فاضلاب کاشان، افزود: استفاده بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی، عدم مدیریت مصرف آب در حوزههای کشاورزی، خانگی و صنعتی، کاهش بارش برف و باران و تداوم خشکسالی در منطقه کاشان روز به روز بر شدت و پیامدهای تخریبگر پدیده فرونشست زمین اضافه میکند و مردم به پیامدهای آن توجهی ندارند.
انتهای پیام
نظرات