به گزارش ایسنا، ایجاد سالانه یک میلیون شغل برنامهای بود که در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری وعده داده و اعلام شد که تحقق ۴ میلیون شغل در طول چهار سال شدنی است؛ وعدهای که بعد از انتخابات به اولین دستور کار دولت سیزدهم تبدیل شد و برگزاری نشست شورای عالی اشتغال نشان داد که موضوع اشتغال از اهم برنامههایی است که در طول چهار سال ریاست جمهوری با جدیت دنبال شده و اهتمام لازم برای تحقق آن به کار بسته خواهد شد.
گزارش اخیر مرکز آمار ایران از بهبود و افزایش شاخص مشارکت اقتصادی در بهار ۱۴۰۲ و کاهش نرخ بیکاری به ۸.۲ درصد حکایت دارد که طبق بررسیها کمترین نرخ بیکاری در طول دو دهه گذشته بوده و میتواند نویدبخش بازگشت نیروی کار و توفیق اهداف و سیاستهای دولت در حوزه اشتغال باشد. بیتردید برنامهریزی به منظور کاهش نرخ بیکاری، ایجاد فرصتهای شغلی و تحرک بازار کار از رویکردها و اولویتهایی است که دولتها در پیش میگیرند، بر این اساس برنامه دولت سیزدهم از ابتدای استقرار ایجاد سالانه یک میلیون شغل است که هر ساله در ابتدای سال برنامهریزی انجام میشود، چنانچه معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار اعلام کرده است که تعهد اشتغالی که امسال برای کل کشور درنظر گرفته شده ایجاد یک میلیون و ۸۸ هزار و ۶۰۹ فرصت شغلی است که بین ۳۱ استان کشور تقسیم شده است.
سال گذشته هدفگذاری ایجاد یک میلیون شغل با برنامهریزی موثر و اقدامات صورت گرفته توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محقق شد. امسال نیز وزارت کار مصمم است تا با ایجاد اشتغال بیش از یک میلیون نفر مسیر کاهش نرخ بیکاری را هموار و بستر ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان را فراهم کند.
به اذعان بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران حوزه کار، مساله اشتغال از مهمترین دغدغههای امروز کشور است که باید به دغدغه همه دستگاههای حاکمیتی و نهادهای مردمی تبدیل شود. بیتردید آمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی و نیروهای آماده به کار در کشور، اهمیت استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود در بخشهای مختلف را بیش از پیش ضروری میسازد؛ بر همین اساس رئیس جمهوری در جلسات شورای عالی اشتغال ایجاد سالانه یک میلیون شغل را نیاز کشور، تکلیف قانونی و وعده دولت عنوان و اعلام کرده که اشتغال باید در اولویت کاری همه دستگاهها باشد.
رئیس جمهوری تأمین سالانه یک میلیون شغل را نیاز ضروری کشور دانسته و وزارت کار را مامور راه اندازی و تکمیل سامانههای اطلاعاتی و نظارتی در زمینه اشتغال و جمع آوری مهارتها و ظرفیتهای کارجویان در این سامانهها کرد.
تاکید وی این بوده است که برای اشتغال فارغ التحصیلان باید ظرفیتهای خالی کشور فعال شود و اگر ظرفیتهای دولت در کنار بخش خصوصی و نهادهای انقلابی قرار گیرد، ایجاد بیش از یک میلیون فرصت شغلی در سال دور از دسترس نیست.
گزارش اخیر مرکز آمار ایران از بهبود و افزایش شاخص مشارکت اقتصادی در بهار ۱۴۰۲ و کاهش نرخ بیکاری به ۸.۲ درصد حکایت دارد که طبق بررسیها کمترین نرخ بیکاری در طول دو دهه گذشته بوده و میتواند نویدبخش بازگشت نیروی کار و توفیق اهداف و سیاستهای دولت در حوزه اشتغال باشد.
بر اساس آمارها نرخ بیکاری در ۲۴ استان کشور کاهشی شده که از برنامهریزی مطلوب و سیاست تحولی دولت سیزدهم و تحقق اهداف سیاستگذاریها حکایت دارد.
سید صولت مرتضوی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیرا با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در ۲۵ استان کشور اعلام کرد: نرخ بیکاری در ۲۴ استان تک رقمی و در ۱۸ استان زیر ۸ درصد بوده و تمام دستگاههای اجرایی دست به دست هم دادند تا نرخ بیکاری در بهار ۱۴۰۲ نسبت به بهار سال گذشته یک درصد کاهش داشته باشد.
وی از ایجاد بیش از ۷۲۰ هزار فرصت شغلی ماندگار در یکسال گذشته خبر داد و گفت: سال ۱۴۰۱ وعده رییس جمهور برای ایجاد یک میلیون فرصت شغلی محقق شد و نرخ بیکاری از ۹.۲ به ۸.۲ درصد کاهش یافت. در حال حاضر نیز نرخ مشارکت اقتصادی رو به افزایش است به نحوی که در بهار ۱۴۰۲ به رقم ۴۱.۲ درصد رسیده است. بررسی خالص اشتغال ایجاد شده در بهار امسال نیز نشان میدهد که از مجموع ۷۲۸ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده در بهار امسال نسبت به بهار سال قبل به طور خالص ۳۹۳ هزار نفر در بخش خدمات و ۳۳۳ هزار نفر در بخش صنعت جذب شدهاند.
به گزارش ایسنا، در برنامه هفتم توسعه رشد اشتغال ۳.۹ درصد سالانه معادل یک میلیون شغل هدفگذاری شده و دولت مبلغ ۳۱ هزار میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته که سهم هر استان هزار میلیارد تومان است.
انتهای پیام
نظرات