مهدی رنگرونا ظهر امروز (۲۲ مردادماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه عمده اقلام صادراتی استان نیز شامل شمش روی، ترانسفورماتور، پروفیل و مفتول مسی بوده که به بیش از ۴۰ کشور صادر شده است،اظهار کرد: طی سال گذشته صادرکنندگان استان بالغ بر ۵۷۰ میلیون دلار صادرات داشته است.
وی با اشاره به چالشهای صادراتی، افزود: گمرک ایران در بخشنامهای میزان قطعی عوارض صادراتی فهرست مواد خام و نیمه خام موضوع بند ز تبصره شش قانون بودجه ۱۴۰۲ را ابلاغ کرد. این عوارض در ۴ ماه گذشته نیم درصد بود که با اصلاحات به ۲ درصد افزایش یافته است.
رنگرونا با بیان اینکه بخشی از مشکلات صادرکنندگان استانی نیست لذا رفع آن همت و تلاش مضاعفی میطلبد، اضافه کرد: اکنون این مسئله تبدیل به چالشی شده است که قطعا بر تولیدکنندگان، بازار هدف و نرخ ارز و بازاریابی تاثیر خواهد داشت، بهخصوص که اعلام شده هر کس که با عوارض نیمدرصدی پرداخت کرده بایستی مابهالتفاوت خود را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه این عوارض مشمول شمش سرب، روب، مس در استان میشود، ابراز کرد: شمش سرب عوارض ۵ درصد و اقلام فولادی و شمش روی ۲ درصدی است.
این مسئول با اشاره به اینکه در ۴ ماهه امسال ۱۳۰ میلیون دلار در استان صادرات داشتیم، اذعان کرد: عمده محصول صادراتی شمش روی در گریتهای مختلف است و کشورهای عراق، ترکیه، امارات متحده، هند، چین و ... کشورهای هدف صادراتی استان هستند.
رئیس اتحادیه استان زنجان با بیان اینکه این عوارض بر موارد خام و نیمه خام است، ادامه داد: عوارض بر شمش روی نباید تعلق گیرد. همچنین فروردین سال ۱۴۰۲ نسبت به فروردین ۱۴۰۱ به لحاظ ورود کالاهای موقت و واردات کالاهای قطعی افزایش یافته است.
رنگرونا با اشاره به ارزش هر تن کالای صادراتی استان طی سال گذشته و ۴ ماه امسال، بیان کرد: چون شمش روی عمده صادرات ما در استان است از این رو کالای با ارزشافزوده بالا برای کشور بوده یعنی کیفیت بالا، توان رقابت و ارزش افزوده بالاتری به نسبت کالاهای صادراتی دیگر ایجاد میکند.
این مسئول با اشاره به تدوین برنامه صادراتی تعیین کشورهای هدف، عنوان کرد: شرایط کرونایی در برنامهریزیها اختلال وارد کرد اما بعد از عبور از این شرایط رایزنیهای خوبی انجام شده است، در نظر داریم سبد کالاهای صادراتی استان را افزایش دهیم و اولین هیئت تجاری ما شهریورماه سالجاری به هند خواهند رفت.
وی با اشاره به انتخاب کشورهای پایلوت، بررسی دقیق و تجاری کشورها، بازار هدف، نحوه عرضه و شناسایی دقیق کالاها، تشریح کرد: این تبادلات دوسویه خواهد بود و تمام کارها با برنامهریزی دقیق انجام خواهد شد. پیشبینی میکنیم علاوه بر اقلام صادراتی شمش سرب، تصمیم بر صادرات سیب درختی هم داریم.
رئیس اتحادیه استان زنجان با اشاره به اینکه واردات در حوزه لاتکس و یک سری تجهیزات تراسفورماتور ... از کشور هند داشتیم، افزود: کشور هند واردکننده عمده خشکبار است، کشمش که محصول صادراتی خوب استان محسوب میشود میتواند بازار خوبی در هند داشته باشد.
وی با اشاره به شفافیت اقتصادی و بررسی بازار متتاسب با عرضه و تقاضا همچنین تاکید بر تک نرخی بودن ارز، اذعان کرد: چند نرخی بودن ارز (مثلا نیمایی و ...) اقتصاد ما را به چالش کشیده است، این یک بازی دو سر باخت برای تولیدکننده و صادرکننده است.
این مسئول با بیان اینکه صادرکنندگان صنایعدستی اکثریت تولیدکنندگان خرد هستند که نیاز به حمایت دارند، ابرازکرد: این نوع محصولات یا در نمایشگاههای خارجی عرضه میشود یا در فروشگاههای محلی برای توریستها، آن دسته از تولیدکنندگانی که تصمیم بر صادرات دارند متاسفانه با مسئله عودت ارز صادراتی مواجه میشوند که این در توان یک تولیدکننده کوچک نیست.
رنگرونا با بیان بلای فرش را نباید بر صنایع دستی بیاورند، افزود: در صادرات فرش در اوایل دهه ۷۰ حرفی برای گفتن داشتیم اما با یک تصمیم اشتباه پیمانسپاری ارزی آن را دچار چالش کرد اگر چه این قانون لغو شد اما در طی غیبت ما از بازارهای جهانی ترکیه، چین و افغانستان نقش فرشهای ایرانی را به نام خود به قیمتهای گذاف عرضه کردند.
رئیس اتحادیه استان زنجان با اشاره به حمایت از تولیدکنندگان فرش و صنایع دستی، خاطرنشان کرد: برای برطرف شدن مشکلات صادرکنندگان صنایع دستی پیشنهاد میشود این قانون (ابلاغیه) پیمانسپاری ارزی برداشته شود.
انتهای پیام
نظرات