شهرکهای صنعتی قطب تولید و پایه اقتصادی هر کشوری در صنایع است. ایجاد این شهرکها به دلیل تمرکز صنایع بزرگ و کارخانههای تولیدی در منطقهای با شرایط مناسب و بهینه آنها است. اهمیت حفاظت از شهرکهای صنعتی نیز از این زاویه مهم بوده که ثروت و تجهیزات مهمی در این مناطق قرار گرفته است.
در استان زنحان ۱۷ شهرک و ناحیه صنعتی فعال بوده که ۹۰ درصد صنایع شامل واحدهای کوچک و متوسط میشود. همچنین برای ۲۳ هزار و ۷۰۲ نفر در این شهرکها اشتغال پایدار شده است.
به گفته مسئولان شهرکهای صنعتی استان زنجان، صنایع کوچک و متوسط استان زنجان ۶۰ درصد در حوزه تولید محصول نهایی و ۴۰ درصد در حوزه تولید محصول پایه فعالیت دارند. همچنین قرار است طبق برنامه و در آینده نزدیک حدود ۱۸ واحد صنعتی خرد که طراحی شده به سرمایهگذاران واگذار شود.
علی رسولیان در سال ۱۴۰۰ از اعلام عنوان ۱۰۰ برنامه ویژه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای ارتقاء زیرساخت شهرکها و نواحی صنعتی کشور در همان سال خبر داد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، در این ابلاغیه توسعه شهرک صنعتی زنجان شماره یک (اشراق) و اتصال خط راه آهن شهرک صنعتی زنجان یک به شبکه راهآهن سراسری مسیر تهران ـ زنجان ـ تبریز، عقد تفاهمنامه با وزارت نیرو برای تأمین برق شهرک صنعتی افق ابهر و ایجاد ۸۰ واحد کارگاهی و صنفی در سطح شهرکها و نواحی صنعتی استان جزو برنامههای ابلاغی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در استان زنجان عنوان کرد.
وی در خردادماه امسال گفت: طی سال گذشته بیش از ۱۷۵۰ واحد راکد تولیدی حوزه صنعت در کشور به چرخه تولید بازگشته است. برنامه ریزی شده تا در سال جاری با کمک بخش خصوصی و محوریت دادن بخش خصوصی یعنی با به هم رسانی بنگاههای تعطیل و فعال، ۲۰۰۰ واحد راکد دیگر به چرخه تولید بازگردد.
مصطفی الماسی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا میگوید: در حال حاضر تعداد شهرکهای صنعتی قابل واگذاری در استان زنجان ۱۸ مورد با تعداد واحد بهرهبردار ۱۲۷۷ است که میزان سرمایهگذاری این تعداد شهرک صنعتی قابل واگذاری ۴۲۱۸۵ است.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان تعداد طرحها و واحدهای مستقر در شهرکهای صنعغتی استان را ۲۳۹۲ مورد عنوان کرده و تصریح میکند: همچنین میزان اشتغال واحدهای بهرهبردار ۲۳ هزار و ۷۰۲ نفر است.
وی در ادامه به نقش صنایع کوچک در بخشهای مختلف اشاره کرده و میافزاید: صنایع کوچک در ایجاد اشتغال پایدار، بومی کردن تکنولوژی وکاهش وابستگی خارجی، خنثی کردن آثار تحریمها، تربیت مدیران کارآفرین و توسعه فناوری نقش بسزایی دارند.
این مسئول با اشاره به برخی حمایتهای صورت گرفته از صنایع کوچک توسط شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان، خاطرنشان میکند: ارائه تسهیلات علیرغم محدود بودن منابع بانکی و صندوقها، پرداخت کمکهزینه ایجاد سامانه فروش محصولات یا عضویت درسامانههای داخلی، حمایت از انجام طرح تیپ صنعتی، کمک به ایجاد بازاریابی کنسرسیومهای صادراتی، حمایت از جذب سرمایهگذار خارجی.
لازم به ذکر است صنایع کوچک، اغلب نوآوری، تنوع و خلاقیت را به بازار میآورند. شرکتهای کوچک و متوسط با ایجاد فرصتهای شغلی، به ویژه برای گروههای آسیبپذیر مانند زنان، جوانان و جوامع حاشیهنشین، نقش مهمی در ارتقاء رشد اقتصادی فراگیر دارند.
انتهای پیام
نظرات