مجتبی قاسمی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص تغییر مسیر برخی خیابان های اراک و اجرای پروژه پیاده راه سازی مرکز شهر، بیان کرد: طبق مصوبه شورای ترافیک مبنی بر اجرای ادامه پروژه پیادهراه امیرکبیر، شهرداری قدم اول برای اجرای پروژه را برداشته است، اما قطعا اجرای طرح، مستلزم انجام مراحلی خاص است.
وی با تاکید بر اینکه برای اجرای پروژه پیاده راه سازی مرکز شهر، هیچ معبر و خیابانی مسدود نمی شود، گفت: صرفا اصلاح ترافیک اعمال می شود که در روزهای اخیر این اصلاح در برخی از خیابان ها از جمله خیابان حاج باشی و خیابان حصار انجام شد به طوری که تا پیش از این، مسیر تردد در خیابان حاج باشی به سمت خیابان امام خمینی(ره) یک طرفه بود، اما امروز با این اصلاح مسیر، تردد از خیابان امام خمینی(ره) به سمت شیخ فضل الله نوری انجام می شود، همچنین مسیر تردد خیابان حصار از میدان ارگ به سمت خیابان امام خمینی(ره) تغییر یافت.
سرپرست شهرداری اراک تصریح کرد: مسیر تردد خیابان عمار یاسر(حدفاصل میدان ارگ تا خیابان محسنی) نیز اصلاح خواهد شد به شکلی که در حال حاضر مسیر تردد از میدان به سمت خیابان محسنی است که بالعکس خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه قطعا مسیر هیچ خیابانی مسدود نمی شود، افزود: صرفا به دنبال تحقق شهر انسان محور در اراک هستیم و حتما باید شهروندان در تحقق این مهم حمایت و مساعدت داشته باشند.
قاسمی اظهار کرد: شهر اراک، یک شهر تک هسته ای است ولی این شرایط باید تغییر کند. در اجرای پروژه پیاده راه امیرکبیر نیز مقاومت های بسیاری وجود داشت، اما امروز این خیابان به یک نماد اوقات فراغت و محلی برای برگزاری مراسم های ملی و مذهبی و اجتماعات شهروندان تبدیل شده است و قطعا برای توسعه این پیاده راه باید همکاری مردم را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اجرای این پروژه هزینه های بسیاری برای شهرداری به همراه دارد، اما عواید آن سهم مردم اراک می شود، گفت: فاز دوم پروژه پیاده راه سازی مرکز شهر اراک که پیش از این، فاز نخست آن در خیابان امیرکبیر انجام شد، از ابتدای خیابان محسنی تا ابتدای خیابان سعدی اجرایی می شود و با توجه به اصلاح مسیرهای صورت گرفته، بار ترافیکی شدیدی نخواهیم داشت، هرچند که مدیریت سفر به عهده مردم خواهد بود، اما شهرداری برای رفاه حال مردم، زیرساخت های لازم را اجرایی می کند.
قاسمی در خصوص برنامه های شهرداری در کنار اجرای پیاده راه سازی مرکز شهر، افزود: در این راستا، خط ویژه اتوبوس که در سال های اخیر مغفول باقی مانده بود، اجرایی می شود و این امر بار ترافیکی را تحت کنترل خواهد داشت.
وی گفت: مرحله اول فاز دوم پیاده راه سازی مرکز شهر، اصلاح معابر بود که انجام گرفت و مرحله دوم، اجرای پیاده راه است که برنامه شهرداری و روند کاری نیز روشن است و به دنبال توسعه حمل و نقل عمومی هستیم. باید تعدادی اتوبوس جدید خریداری و خط ویژه راه اندازی شود تا مردم نیازمند استفاده از خودروی شخصی برای رسیدن به مرکز شهر نباشند، همچنین سامانه همتا (طرح هوشمندسازی حمل و نقل عمومی شهر)نیز این امکان را فراهم کرده است که شهروندان از زمان تردد اتوبوس ها نیز مطلع باشند.
سرپرست شهرداری اراک با اشاره به اینکه برآورد مالی پروژه و روند اجرای کار مشخص شده است، افزود: در این منطقه از شهر، پروژه مدیریت منابع آب نیز انجام خواهد گرفت به شکلی که مسئله عبور قنوات و جوی آب و استفاده از آب نما در منطقه مدیریت خواهد شد تا آب قنوات در شهر زیبایی بصری ایجاد کند.
انتهای پیام
نظرات