به گزارش ایسنا، کارگزاران بخش ترویج صنعتی ستاد نانو با حضور در رویدادهای صنعتی، ضمن برقراری ارتباط، مشــاوره و معرفی توانمندیهای صنعتی فناوری نانوی کشــور و راه حلهای نانوفناورانـه صنعتی بـه مدیران و فعــالان صنعتی، نســبت به جمع آوری و بررسی نیازها و مشــکلات واحدهای صنعتی اقدام میکنند.
از مجمــوع بیش از ۲۳۰ تقاضای صنعتی دریافتی این کارگزاران در ســال ۱۴۰۱ بیشترین تقاضاهای مربوط به حوزه صنایع ساختمانی، پلیمر و کامپوز یت و رنگ و رزین، نانوپوششها و صنایع حوزه نانومواد بوده است. همچنین ۸ محصول و تجهیز جدید برای کسب گواهی نانومقیاس معرفی شدند.
ستاد نانو بــا هدف تقویت جریان پژوهش در حوزه فناوری نانو در دانشگاهها، آییننامههای «حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی و دسـتاوردهای مســتخرج» و «حمایت از انتشـار مقالات فناور ی نانو در نشریات منتخب» را اجرایی کرد. در این آییننامهها به محققان مشمول حمایت، جایزه نقدی و اعتبار پژوهشی شـبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبـردی اختصاص داده میشود. بر این اســاس در سال ۱۴۰۱ در مجموع از ۲۱۷۵ درخواست ارسال شده برای دریافت حمایتهای تشویقی، تعداد ۱۵۶۸ درخواست بر اساس آییننامههای مذکور تأیید و مبالغ زیر به محققان فناوری نانو اختصاص داده شد.
حمایت نقدی: در مجموع ۵۲۳۶۱.۷۵ میلیون ریال برای ۲۲۳۴ محقق پرداخت شد.
اعتبار شــبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی: در مجموع ۱۳۸۱۴ میلیون ریال برای ۳۶۸ محقـق در سـامانه شـبکه آزمایشگاهی فناوریهای اختصـاص داده شد تا محققـان بتوانند بدون پرداخت هزینه از خدمات این شبکه در راستای تحقیقات خود اسـتفاده کنند.
جزئیات این حمایتهای راهبردی به این شرح است:
این محققان از ۱۳۱ دانشگاه و مؤسسه پژوهشی مختلف کشور هستند. ۱۰ دانشگاه با بیشترین مبلغ تشویقی دریافتی در سال ۱۴۰۱ در نمودار زیر آورده شده است:
آییننامه حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی و دستاوردهای مســتخرج در مردادمــاه ســال ۱۴۰۱ در ســتاد نانــو تصویب شده و اجرا میشود و بر این اساس از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که دفاع شده است، حمایت میشود.
بر اساس این آییننامه، پایاننامههای تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی حوزه فناوری نانو در ۳ مرحله پروپوزال، پایاننامه دفاع شده و دستاوردهای پایاننامه حمایت میشود. سطحبندی این حمایتها به این شرح است:
سطح یک: همه پایاننامههای حوزه نانو
سطح دو: پایاننامههای اولویت دار و پایاننامههای صنعتی. میزان حمایتها نسبت به سطح یک، ۱.۵ برابر است.
سطح سه: پایاننامههای موضوع ویژه و پایاننامههای محصول محور که میزان حمایتها نسبت به سطح یک دو برابر میشود.
در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۲۴ موضوع اولویتدار در مرز دانش با اهمیت بالا و ۱۵ موضوع ویژه از سوی ستاد نانو معرفی شد که این موضوعات بر اساس رصدهای جدید، به روز رسانی و موضوعات جدید به آنها اضافه خواهد شد.
همچنین ستاد نانو با تعامل با صنایع و سازمانها و رصد و شناسایی فناوریها و نیازهای موجود در بخش صنعت، موارد قابل طرح در سطح دانشگاهی را به عنوان موضوعات محصول محور معرفی کرده است. تاکنون بیش از ۵۰ موضوع محصول محور، از طریق وبگاه ستاد نانو معرفی شده است. همچنین پایاننامههایی که در راستای نیازهای تحقیقاتی صنایع و شرکتهای تعریف شده باشند و یک استاد یا مشاور صنعتی طبق روال دانشگاه و به صورت رسمی در پروپوزال داشته باشند، به عنوان پایاننامه صنعتی درنظر گرفته میشوند.
همچنین پژوهانـه در نظرگرفتـه شـده برای دانشـجو در مرحلــه پروپوزال به عنوان اعتبار توانمندسـازی در نظر گرفته شده است که به شرح جدول ذیل است:
بر اساس این آمارها تعداد ۱۳۱ پروپوزال در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۹۸ پروپوزال در مقطع دکتری تخصصی در حوزه موضوعات اولویتدار در دانشگاههای کشور اجرایی شده است.
انتهای پیام
نظرات