• پنجشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402051911718
  • خبرنگار : 71402

اینترسپت: واشنگتن مدیر سازماندهی عزل عمران خان بود

اینترسپت: واشنگتن مدیر سازماندهی عزل عمران خان بود

روزنامه اینترسپت با استناد به یک سند دیپلماتیک محرمانه که از یک منبع نظامی پاکستانی به دست آمده، گزارش داد که وزارت امور خارجه آمریکا سال گذشته به پاکستان فشار آورد تا عمران خان را از نخست‌وزیری عزل کند چون او در مورد جنگ اوکراین بی‌طرف بود.

به گزارش ایسنا، این سند دیپلماتیک مربوط به دیدار مقامات وزارت خارجه ایالات متحده و پاکستان، از جمله سفیر پاکستان در ایالات متحده است که جلسه ۷ مارس ۲۰۲۲ را مستند می‌کند.

طبق این سند، «دونالد لو» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور جنوب و مرکز آسیا به همتای پاکستانی خود هشدار داد و گفت: «مردم اینجا و در اروپا کاملا نگران این هستند که چرا پاکستان چنین موضع بی‌طرفانه‌ای در قبال اوکراین اتخاذ می‌کند.» او عمران خان، نخست‌وزیر وقت پاکستان را به اتخاذ «سیاست توهین‌آمیز» متهم کرد.

در حالی که اسد مجید خان، سفیر پاکستان تلاش داشت سخن آمریکایی‌ها را اصلاح کند، گفت که موضع پاکستان در مورد اوکراین در سراسر دولت مشترک است. دونالد لو هم می‌گوید که «این رفتار عمران خان مشکل ایجاد می‌کند، اما اگر رای‌ عدم اعتماد به نخست‌وزیر صادر شود و موفقیت‌آمیز باشد، همه چیز در واشنگتن بخشیده خواهد شد.»

او تهدید کرد: «در غیر این صورت، فکر می‌کنم پیش‌روی سختی خواهد بود» و افزود که اروپا در «انزوای این نخست‌وزیر» از آمریکا پیروی خواهد کرد.

سفیر پاکستان در یادداشت‌های خود منعکس می‌کند که به نظر می‌رسد این تهدید مستقیما از سوی کاخ سفید می‌آید و پاسخ دیپلماتیک قوی را پیشنهاد می‌کند. سفیر پاکستان که ظاهرا یک نسخه از این سند دیپلماتیک را نگه داشته، به آمریکا به عنوان مدیر سازماندهی عزل عمران خان اشاره کرد.

شهباز شریف که به عنوان نخست‌وزیر جانشین عمران خان شد، وجود این سند را تایید کرده و برخی از پیام‌ها را نامناسب توصیف کرده اما در عین حال ادعاهای سفیر پاکستان را تایید نکرد.  

واشنگتن به طور قاطعانه اعمال فشار بر اسلام‌آباد برای برکناری عمران خان از نخست‌وزیری را رد کرده است. در حالی که سند به دست آمده توسط وب‌سایت اینترسپت از نظر فنی یک دستور مستقیم به شمار نمی‌رود، اما تهدیدهای شدیدی دارد که نسبت به برآورده نشدن خواسته‌های واشنگتن هشدار می‌دهد و به دریافت پاداش‌هایی در صورت اجرایی شدن اشاره دارد و تایید می‌کند که هر دو پیام از سمت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا آمده است.

به محض برکناری عمران خان، پاکستان وضعیت بی‌طرفی خود در خصوص اوکراین را تغییر داد و وفاداری خود را به واشنگتن با ارسال مقادیر زیادی سلاح به کی‌یف نشان داد. طبق گزارش‌ها، ارتش این کشور با یک پیمان دفاعی که شامل «تمرینات مشترک، عملیات، آموزش، پایگاه و تجهیزات» بود، پاداش دریافت کرد.

عمران خان در حال حاضر بابت محکومیت در پرونده ارتشاء در زندان به سر می‌برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha