• چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402051811322
  • خبرنگار : 71589

بقایای موشک روسی در آسمان استرالیا سوخت

بقایای موشک روسی در آسمان استرالیا سوخت

بقایای موشک روسی رها شده در فضا که احتمال سقوط آن بر سر مردم نگرانی‌هایی را به وجود آورده بود و حتی یکی از شهرهای روسیه به خاطر آن تخلیه شده بود، در آسمان ملبورن استرالیا به شکل گلوله‌ای آتشین و تماشایی سوخت.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک موشک روسی دوشنبه شب(۷ اوت) در نزدیکی جنوب استرالیا به جو زمین سقوط کرد و نمایشی خیره کننده را برای ناظران در آن منطقه به نمایش گذاشت.

یک پایگاه خبری در استرالیا روز گذشته با اشاره به ایالت جنوبی استرالیا که پایتخت آن شهر ملبورن، دومین شهر بزرگ استرالیا است، از طریق X(توئیتر سابق) نوشت: این موشک در حال سقوط یک گلوله آتشین و پر سر و صدا ایجاد کرد که حتی خانه‌ها را به لرزه در آورد.

این زباله‌های فضایی مدت زیادی نبود که در مدار زمین سرگردان بودند. به گفته جاناتان مک‌داول، اخترفیزیکدان و ردیاب ماهواره، این سومین مرحله از موشک سایوز بود که در همان روز یک ماهواره ناوبری گلوناس(Glonass) را پرتاب کرده بود.

آن ماموریت در ساعت ۹:۲۰ صبح روز دوشنبه به وقت منطقه زمانی شرقی از شمال غربی روسیه انجام شد و در مسیر جنوب شرقی به سمت فضا رفت.

مک‌داول گفت که مرحله سوم سایوز در جنوب شرقی منطقه تاسمانی بر فراز اقیانوس به جو زمین وارد شد و در آن سوخت.

بقایای موشک روسی در آسمان استرالیا سوخت

به هر حال، بدنه موشک در حال سقوط، بالاترین مرحله موشک سایوز معروف به فرگات(Fregat) که ماهواره گلوناس را به سمت مدار حمل کرد، نبود.

مک‌داول حدس می‌زند که جسم دیده شده در استرالیا احتمالاً بقایای سقوط‌ کرده مرحله دوم موشک سایوز باشد، در حالی که مقامات فضایی روسیه تقویت‌کننده‌های موشک را به‌عنوان مرحله اول آن حساب می‌کنند.

مایکل براون، دانشیار دانشکده فیزیک و نجوم در دانشگاه موناش در ملبورن گفت که بقایای سایوز با سرعت چندین کیلومتر در ثانیه به جو زمین برخورد کرده است.

وی در بیانیه‌ای درباره این رویداد گفت: ورود مجددهای ناخواسته فضایی گاهی اوقات با ورود شهاب سنگ‌ها اشتباه گرفته می‌شوند. ورود شهاب‌ها به جو زمین نیز دیدنی است، اما معمولاً رویدادهای بسیار کوتاه‌تری نسبت به چنین رویدادهایی هستند، زیرا با سرعت بسیار بیشتری به جو زمین برخورد می‌کنند.

وی افزود: ممکن است قطعات کوچکی از موشک سایوز به زمین یا به دریا سقوط کرده باشد، اما به ندرت پیش می‌آید که زباله‌های فضایی به جان و مال کسی آسیب برسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha