• چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1402051811250
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

مصایب و دردهای حوزه درمان در کهگیلویه و بویراحمد/مرگ مادران باردار در نبود بالگرد

مصایب و دردهای حوزه درمان در کهگیلویه و بویراحمد/مرگ مادران باردار در نبود بالگرد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: دردها و مصایب حوزه درمان استان کهگیلویه و بویراحمد هنوز مانده اند.

«محمود شهامت» روز چهارشنبه ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۲ در نشست با خبرنگاران افزود: خبر باید برای اثر گذاری به موقع، حقیقی و موثر باشد. نبود خبرنگار تخصصی چالش اساسی استان کهگیلویه و بویراحمد است.

وی اظهار کرد: نقد تخصصی در جهت اصلاح امور و ارتقا وضعیت موجود به وضعیت مطلوب می توان موثر باشد.

به گزارش ایسنا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به عدم مشارکت خیرین در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به سایر استان‌های کشور خاطرنشان کرد: نبود بیمارستان خیرساز باعث شد که برای چنین استان محرومی شاهد مشکلاتی باشیم. ۲۵ درصد بخش درمان توسط حوزه سلامت و ۷۵ درصد مابقی کار درمان برعهده حوزه های دیگر از جمله رسانه هاست.

شهامت در خصوص مسأله زیرمیزی گرفتن پزشکان تصریح کرد: چه کسی زیرمیزی گرفتن را بررسی کرده است؟ چرا نمی توانیم از زیرمیزی جلوگیری کنیم؟ چرا نمی توانم با پزشکی که زیرمیزی می گیرد برخورد کنم؟

وی با اشاره به عدم ماندگاری متخصصان در استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: چرا پزشکان متخصصان در این استان نمی مانند زیرا مشکلات زیرساختی وجود دارد، بطوریکه راه آهن، فرودگاه و زیرساخت های لازم در استان وجود ندارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: چه کسی گفته بیمارستان در جایی که نیاز است نباید زده شود، در مرکز استان با مشکل تخت مواجهیم اما در شهرستانی بیمارستان زده شد که هم اکنون از آن استفاده نمی شود.

شهامت تاکید کرد: برخی مسئولان ترس دارند که این‌ها را بگویند، بیمارستانی که «هَشتِش در گِرَوه نُهش» است بدلیل نبود مطالبه اساسی و تخصصی چالشها و مشکلات درمان استان در کشور مغفول مانده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در حالی که باید در یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۲ پایگاه اورژانس داشته باشیم اما تنها ۶ پایگاه در شهرستان بویراحمد وجود دارد در حالی که رسیدن بر سر صحنه از میانگین کشوری بالاتر است.

شهامت افزود: هم اکنون اورژانس هوایی استان کهگیلویه و بویراحمد بدلیل سقوط در حین ماموریت، بالگرد ندارد و این مسأله یعنی مرگ روزانه یک مادر و از بین رفتن سرپرست یک خانواده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ۸۷ تخت ویژه شامل؛ ای.سی.یو، ان.ای.سی و سی.سی.یو در استان کهگیلویه و بویراحمد کم داریم بطوریکه برای پذیرش یک بیمار گاها تا ساعات اولیه بامداد با استان‌های همجوار پیگیر برای اعزام و پذیرش می شویم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر توسعه زیرساخت‌های تجهیزاتی را در سطح بیمارستان‌ها داشتیم.

شهامت با اشاره به رشد و ارتقای زیرساخت‌ها، تصریح کرد: دستگاه «آنژیوگرافی» با اعتبار ۷٠ میلیارد تومان به استان اختصاص داده شد. دستگاه «سی تی اسکن» بیماران شیمی درمانی در استان راه اندازی شد،  «آندوسکوپ و کولونسکوپ» نیز به استان تعلق گرفت، همچنین «اکو سونو پرتابل» به چهار دستگاه رسیده و «اکوکاردیوگرافی» نیز اضافه شد. «میکروسکوپ» جراحی چشم را ارتقا دادیم و «سل کانتر» آزمایشگاه از ۹ عدد به ۱۲ دستگاه رسید.

وی از راه اندازی ۶ بخش تخصصی و فوق تخصصی در یک سال اخیر خبر داد و عنوان کرد: بزرگ‌ترین «NICU» جنوب کشور بعد از استان فارس با پوشش ۲۴ تخت طی یک ماه آینده در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج  نصب و فعال می‌شود که این بخش پیش از این ۱۴ تخت داشت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد: برای انتخاب یک نفر بعنوان رئیس بیمارستان چالش‌ها و مشکلات زیاد است.

وی اظهار کرد: ضریب اشغال تخت در بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت ۹۸ درصد است و در راهروهای این بیمارستان بستری می شود در حالی که میانگین اشغال تخت کشور ۶۴ درصد است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به مشکلات در زمینه بیمه تکمیلی گفت: بیمه های تکمیلی چقدر مشکلات با بیمارستان‌ها و بیماران دارند، در ضریب بیمه تکمیلی در استان کهگیلویه و بویراحمد با اختلاف آخرین استان هستیم به نحوی که در این استان ۱.۵ درصد است در حالی که میزان این ضریب در کشور ۱۰ است.

شهامت در خصوص وضعیت پسماندهای عفونی افزود: در مطب ها مشکلاتی داریم که البته تا حدودی حل شده است و رسانه ها این دردها و مشکلات را اطلاع رسانی کنند.

وی اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه سوختگی سومین استان کشور است اما متاسفانه تنها استانی هستیم که بیمارستان سوختگی ندارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: حوزه صنعت بخش بهداشتی و درمانی استان کهگیلویه و بویراحمد مغفول مانده است و رسانه ها پیگیری کنند چرا در حوزه بهداشتی و درمانی، صنعتی نداریم. استان را مرکز گیاهان دارویی کشور می دانیم اما کار عمده ای انجام نشده است.

شهامت ضمن انتقاد از عملکرد بانک‌ها در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی تصریح کرد: عملکرد بانک‌های استان در زمینه مسئولیت اجتماعی حوزه سلامت چه بوده است؟ چرا استان کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه فراموش شده است؟

وی با اشاره به مرگ دو مادر باردار طی روزهای اخیر در بیمارستان امام سجاد یاسوج ادامه داد: در همین بیمارستان مادر باردار چهارقلو زایید و زنده و سالم ترخیص شدند چرا نیمه پر لیوان را هم نمی‌بینیم؟ به کار بردن برخی عناوین در رابطه با مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان اجحاف در حق بخش درمان این استان است. میانگین مراجعه زایشگاه بیمارستان امام سجاد یاسوج ۱۴ نفر است در حالی که این میزان به ازای هر زایشگاه کشور ۶ نفر است.

شهامت تاکید کرد: میزان مرگ و میر مادران باردار در سال ۹۵ تا ۹۹ در استان کهگیلویه و بویراحمد به ازای هر ۱۰۰هزار نفر ۲۱.۷ بوده است در حالی که این میزان در کشور ۲۳.۵ بود و همچنین این آمار در سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ در استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۴ و در سطح کشور ۳۰ بوده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: بشکند قلمی که ننویسد بر سر محرومیت بخش درمان استان کهگیلویه و بویراحمد چه گذشته است.

شهامت تاکید کرد: نداشته‌هایمان را ببینیم و داشته‌هایمان را هم ببینیم و بدانیم که کجا بوده ایم و به کجا رسیده ایم. کمبودها و چالش‌هایی هست و فرصت‌هایی هم وجود دارد که باید در این رابطه همدل باشیم.

وی ادامه داد: فرار مالیاتی پزشکان وظیفه دانشگاه علوم پزشکی نیست اما حرف پزشکان ما این است که اگر قرار است مالیات دهیم باید خدمات دادن به افرادی که مالیات پرداخت می‌کنند متفاوت تر از افرادی باشند که مالیات پرداخت نمی کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: ما میراث‌دار دانشگاهی علوم پزشکی هستیم که در خصوص هر مسئله‌ای باید همان موقع تصمیم بگیریم.

شهامت در خصوص قوم گرایی تصریح کرد: رسیدگی به قوم گرایی وظیفه من نیست، رسانه‌ها باید به این موضوع ورود کرده و از دستگاه‌های نظارتی مطالبه کنند تا این موضوع بررسی شود.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون چالش‌های بهداشت درمان استان را از ما نخواستند، ادامه داد: بارها از نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد خواستیم بیایید تا چالش ها و مشکلات بهداشت و درمان استان را بگوییم و در صحن مجلس مطرح کنید تا بجای اینکه جلوی درب وزارتخانه بروید وزیر بیاید جلوی درب دفاتر شما اما نخواستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha