دکتر ایرج شکوهی امروز ۱۷ مردادماه در نشست خبری با تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: خبرنگاران در قبال مردم مسئولیت دارند و در دنیای ارتباطات رسالت اصلی خبرنگار، تهیه خبر درست و انتقال آن به مخاطب است.
وی با تاکید بر لزوم پرداختن خبرنگاران به جهاد تبیین افزود: اصحاب رسانه نقش بسزایی از بدو انقلاب تاکنون داشتید و بعد از نقشآفرینی موثر در جنگ تحمیلی، در جنگ نرم نیز موثر ظاهر شده و اکنون در جنگ اقتصادی هستیم.
شکوهی در بخش دیگر سخنان با اشاره به اینکه رسالت اصلی سازمان انتقال خون، تامین خون سالم و با کیفیت برای نیازمندان به خون است، بیان کرد: بیش از ۲۰۰ هزار عمل جراحی سال گذشته در استان کرمان انجام شده که قبل از عمل باید خون تامین باشد.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان با بیان اینکه بالغ بر ۱۵۰۰ بیمار تالاسمی و هموفیلی در استان داریم، گفت: این بیماران هر ماه باید دو بار دریافت خون داشته باشند و در غیر این صورت جانشان را از دست میدهند.
وی با بیان اینکه حوادث رانندگی مصرف خون را در استان کرمان افزایش میدهد، اظهار کرد: از دیگر مشکلات انتقال خون وسعت زیاد استان است و اینکه در بسیاری از شهرستانها مرکز ثابت خونگیری نداریم.
شکوهی با اشاره به اینکه در کل استان کرمان شش پایگاه خونگیری داریم، افزود: در سال گذشته پاسخ بیمارستانی ۱۰۰ درصد داشتیم که نقطه قوتی برای انتقال خون است.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان در ادامه بیان کرد: در سال گذشته ۷۸ هزار نفر در استان اهدای خون داشتهاند که نسبت به سال ۱۴۰۰ هفت درصد افزایش خونگیری داشتیم و خوشبختانه مردم استان کرمان همواره پای کار هستند.
وی افزود: در سه شب لیالی قدر امسال حدود ۳۰۰۰ نفر نسبت به اهدای خون اقدام کردند که ۲۷ درصد رشد نسبت به سال قبل نشان میدهد. همچنین در تاسوعا و عاشورای امسال بیش از ۸۰۰ نفر خون اهدا کردند.
شکوهی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۳ هزار و ۳۸۶ نفر در استان کرمان برای اهدای خون مراجعه کردهاند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی بیان کرد: سال قبل ۲۰۰۰ واحد خون به استان سیستان و بلوچستان اهدا کردیم زیرا در شبکه ملی خونرسانی همکاری داریم.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان در بخش دیگر سخنانش گفت: شاخص خون به معنای تعداد نفر اهداکننده در ۱۰۰۰ نفر جمعیت است که شاخص در استان ما ۲۴.۶ نفر و عدد کشور ۲۷ است.
وی با اشاره به اینکه اهدای خون بانوان استان کرمان خیلی پایین است و تنها سهم پنج درصدی دارند، افزود: باید در این زمینه فرهنگسازی جدی صورت بگیرد. شاید بانوان ترس از اهدای خون و یا باورهای اشتباه مبنی بر ضعف شدن سیستم ایمنی بدن را دارند در حالی که رکورددار اهدای خون در کشور یک خانم و اهل استان کرمان است.
شکوهی با اشاره به ارزش بالای اهدای خون در نجات جان بیماران نیازمند به خون تصریح کرد: هر اهدای خون جان سه نفر را نجات میدهد. در صورتی که به بیماران سرطانی و پیوند مغز و استخوان خون نرسد، محکوم به مرگ هستند.
وی با اشاره به فواید اهدای خون اظهار کرد: با اهدای خون، خون رقیقتر میشود و در عروق قلبی و مغزی راحتتر جریان پیدا میکند لذا سکته قلبی و مغزی در کسانی که خون رقیق دارند، به طور معنی داری کمتر است.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: رادیکالهای آزاد خون که موجب سرطان میشود، در اهدای خون کاهش مییابد و در مجموع در زمان اهدای خون به عبارتی فرد چکاپ میشود.
وی در ادامه سخنانش بیان کرد: در استان کرمان فرصتهای خوبی وجود دارد و خیران زیادی در حوزههای مختلف داریم و مجمع خیران انتقال خون را تشکیل دادیم.
شکوهی درباره برنامههای پیش روی انتقال خون استان کرمان گفت: مهم ترین کار، ترویج فرهنگ اهدای خون است که شاخص اهدای خون استان ما در میانه کشور است و این ظرفیت وجود دارد که این عدد را افزایش بدهیم.
وی بیان کرد: کار دیگر راهاندازی سامانه متحرک انتقال خون به دلیل وسعت بالای استان است و در این رابطه به اتوبوس مجهز به تخت و تجهیزات در همه مناطق استان نیاز داریم وبوس هشت میلیارد تومان است و خیران میتوانند در این زمینه به ما کمک کنند و رایزنیهایی با مدیران شرکتهای معدنی داشتهایم.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: دو پروژه در حال احداث داریم که یکی از آنها پایگاه مشتاق در شهر کرمان است که با بهرهبرداری، خونگیری کرمان حداقل دو برابر میشود. اعتبار خوبی برای این پروژه گذاشته شده و پیشبینی میشود تا پایان سال آینده به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام
نظرات