به گزارش ایسنا، مهسا پرنیان، رئیس جهاددانشگاهی خراسان شمالی با گرامیداشت سالروز تشکیل جهاددانشگاهی با بیان اینکه این نهاد کارنامه موثر و درخشانی در خدمت به کشور دارد، افزود: جهاددانشگاهی در سطح ملی و بینالمللی در حوزههای مختلف علمی و پژوهشی و فعالیت های دانشبنیان، دارای زیرساختهای قوی است که انتقال این ظرفیتها به خراسان شمالی برای بهرهمندی مردم پیگیری میشود.
وی افزود: در خراسان شمالی نیز تلاش میشود با توجه به مزیت های نسبی منطقه و نیازهای استان، ظرفیت های ملی جهاددانشگاهی در حوزه های مختلف به کار گرفته شود.
پرنیان گفت: راه اندازی مرکز استانی شبکه ملی درمان سرطان برست از آن جمله است که در سفر ریاست محترم جمهوری ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص یافته؛ همچنین از سوی مجلس شورای اسلامی نیز ۸ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح منظور شده است.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت استان خراسان شمالی از نظر ابتلا به سرطان پستان و با عنایت به پیگیری های نمایندگان مجلس، استاندار خراسان شمالی، مسئولان استانی و مسئولان جهاددانشگاهی، امیدواریم با تخصیص این اعتبار راه اندازی این پروژه در استان آغاز شود و با حمایتهای استانی و ملی و تخصیص اعتبارات تکمیلی به بهره برداری برسد.
وی افزود: استان خراسان شمالی به لحاظ اینکه نیمی از جمعیت آن را روستاییان شریف تشکیل می دهند و اغلب به مشاغل دامپروری و کشاورزی اشغال دارند، پتانسیل های خوبی در حوزه های کشاورزی و دامپروری دارد که با توجه به این ظرفیت، جهاددانشگاهی به پشتوانه پژوهشگاه زیست فناوری رویان اصفهان طرح هایی را در این منطقه پیگیری می کند.
پرنیان ادامه داد: فعالیتهای "مرکز اصلاح بهنژادی دام سبک" از جمله برنامه ها در این زمینه است که تاکنون(از سال ۹۹ تاکنون) حدود ۳۵۰۰ راس دام سبک تلقیح مصنوعی شده اند و اکنون این عملیات برای هزار و ۱۰۰ راس دام در حال انجام است که طرحی بسیار مثمرثمر و موفقیت آمیز بوده است.
وی گفت: طرح آنالیز شیر نیز از دیگر برنامههاست که در قالب این طرح ارزش اصلاحی گله ها مشخص می شود و شیر، آنالیز شده و مقدار پروتئین و چربی آن مشخص می شود و سپس به سمت کارخانه می رود.
وی توضیح داد: این طرح نیز با همکاری سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی انجام می شود و در برنامه است که برای همه گاوداریهای استان اجرا شود.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان شمالی ادامه داد: همچنین این منطقه خاستگاه اسب اصیل ترکمن است که جهاددانشگاهی به این حوزه نیز ورود کرده و راه اندازی مرکز توسعه فناوریهای نوین اصلاح نژاد اسب اصیل ترکمن از برنامه هاست که با جدیت در حال پیگیری است .
پرنیان گفت: در قالب این طرح نیز بر روی ژنوتایپینک و ثبت DNA اسب اصیل ترکمن کار خواهد شد که امید است با به ثمر نشستن این پروژه نیز خدمتی به استان و هم استانی ها و بویژه جامعه پرتلاش تولیدکنندگان و پرورش کنندگان اسب ترکمن در این منطقه شود.
وی در خاتمه اظهار کرد: متاسفانه خراسان شمالی از نظر شاخص های توسعه، از استان های محروم کشور است و در بسیاری از شاخص ها در رتبه های آخر کشوری است بنابراین این وضعیت می طلبد که ظرفیتهای ملی به کار گرفته شود و این ظرفیت ها به استان بیاید تا به محرومیت زدایی استان کمک کند.
انتهای پیام
نظرات