به گزارش ایسنا به نقل از فاگن واسانی، در فضای آکادمیک جهان، دانشگاه فیلیپین بر چالشهای ناشی از برنامههای هوش مصنوعی مانند ChatGPT تأکید میکند که میتوان از آن برای پاسخگویی به امتحانات و تولید متون استفاده کرد. این چالشها شامل سوگیری سیستمی، نابرابری برای دانشجویان به حاشیه رانده شده و مسائل مربوط به حریم خصوصی است. این دانشگاه معتقد است که ترویج استفاده مثبت از هوش مصنوعی و کاهش اثرات منفی آن بسیار مهم است.
مسئولان دانشگاه فیلیپین معتقدند: استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی باید فراتر از جامعه دانشگاهی گسترش یابد و جامعه مدنی، بخش شرکتی و دولت را نیز در بر گیرد. بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت اعلام کرد که هوش مصنوعی نحوه کار، یادگیری، سفر و ارتباط افراد را تغییر خواهد داد. این فناوری در حال حاضر توسط شرکتها برای افزایش مزیت رقابتی خود و بهبود بخشهای مختلف مانند مراقبتهای بهداشتی و نظارت بر محیط زیست مورد استفاده قرار میگیرد.
برای اطمینان از استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی، دانشگاه فیلیپین دستورالعملهایی را پیشنهاد میکند که کنترل و مسئولیت انسانی را بر سیستمهای هوش مصنوعی اولویت میبخشند. هدف آن هم کمک به منافع عمومی از طریق تقویت رشد اقتصادی، توسعه پایدار، توانمندسازی سیاسی و رفاه است.
همانطور که هوش مصنوعی به تکامل خود ادامه میدهد، شرکت در بحثهای جامع در مورد استفاده متعادل و مسئولانه آن ضروری است. با ایجاد قوانین و دستورالعملها، مزایای هوش مصنوعی میتواند بر جنبههای منفی احتمالی آن برتری داشته باشد و تضمین کند که همه بدون توجه به موقعیت مکانی یا وضعیت مالیشان میتوانند از مزایای آن لذت ببرند. البته باید به این نکته هم تاکید کرد که با توجه به پیشرفت چشمگیر هوش مصنوعی،نادیده گرفتن حضور آن، یک اشتباه بزرگ است.
انتهای پیام
نظرات