• دوشنبه / ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402051609909
  • خبرنگار : 71415

جنگ لفظی چین و فیلیپین بر سر جزیره‌ای در دریای چین جنوبی

جنگ لفظی چین و فیلیپین بر سر جزیره‌ای در دریای چین جنوبی

جنگ لفظی بین چین و فیلیپین و تقابل بین قایق‌های دو کشور در دریای چین جنوبی همچنان ادامه داشته و در این راستا گارد ساحلی چین از دولت مانیل خواست تا یک کشتی به گل نشسته خود در جزیره "آیونگین شول" در این دریا را که از ۲۴ سال پیش تاکنون در آنجا باقی مانده خارج کرده و وضعیت آنجا را مثل قبل از سال ۱۹۹۹ کند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گلوبال تایمز، اخیرا تنش بین چین و فیلیپین بر سر برخورد گارد ساحلی پکن با چند کشتی نظامی فیلیپینی در حوزه جزایر نانشا در دریای چین جنوبی که شامل توقیف و اخراج این کشتی‌ها شد، بالا گرفته است.

توقیف این دو قایق نظامی توسط گارد ساحلی چین، مقامات فیلیپینی را به واکنش واداشته و وزارت خارجه این کشور با احضار سفیر چین به این اتفاق اعتراض کرد.

وزارت امور خارجه فیلیپین، چین را به دست زدن به فعالیت‌های غیرقانونی در مناطق دریایی خود متهم کرده و از پکن خواست که این فعالیت‌ها را متوقف کند.

در پی این اعتراض فیلیپین، گارد ساحلی چین امروز دوشنبه از فیلیپین به سبب بی‌اعتنایی کردن به هشدارهایش انتقاد کرده و فعالیت‌های اخیر کشتی‌های فیلیپینی در آب‌های اطراف منطقه آیونگین شول را تجاوز به آب‌های متعلق به خود در این منطقه و نقض یک اعلامیه مورد توافق بر سر نحوه رفتار در دریای چین جنوبی دانست.

دو روز پیش دو کشتی تدارکاتی فیلیپینی با پشتیبانی دو کشتی گارد ساحلی به آبهای اطراف منطقه آیونگین شول در نزدیکی جزایر نانشا وارد شدند. در پی این تحرک، گارد ساحلی چین در پاسخ، این کشتی‌های فیلیپینی را متوقف و از منطقه خارج کرد.

گارد ساحلی فیلیپین، چینی‌ها را به تلاش برای سد کردن راه کشتی‌هایش که به دنبال منتقل کردن گروهی از پرسنل و محموله‌های تدارکاتی به آیونگین شول بودند با استفاده از سلاح‌های آب‌پاش و همچنین به نقض قوانین بین‌المللی متهم کرد.

سخنگوی گارد ساحلی چین امروز در بیانیه دومی در پاسخ به اعتراضات فیلیپین علیه اقدامات کشتی‌های این نیرو در نزدیکی جزایر نانشا در دریای چین جنوبی بیان کرد، آیونگین شول همواره بخشی از جزایر نانشا بوده است.

در سال ۱۹۹۹ یک کشتی جنگی فیلیپینی در حوزه آیونگین شول به گل نشست که این اتفاق اعتراض جدی و سریع چین را موجب شد.

فیلیپین بارها به چین قول داده که این کشتی به گل نشسته را از آن منطقه خارج کند اما با گذشت ۲۴ سال هنوز این کشتی در آنجا باقی مانده و به گفته مقام‌های چینی، فیلیپین حتی تلاش کرده این کشتی را تعمیر و پشتیبانی کرده تا به صورت دائمی آیونگین شول را اشغال کند.

سخگوی گارد ساحلی چین تاکید کرد، این سیاست فیلیپین ناقض حاکمیت چین، قوانین بین‌المللی، اعلامیه مشترک چین و اعضای آ.سه.آن بر سر رفتار در دریای چین جنوبی و همچنین بر خلاف وعده های خود مانیل است.

چین در چارچوب رویکرد بشردوستانه تمهیداتی ویژه را اندیشیده تا فیلیپین محموله‌های حیاتی لازم شامل غذا را به این کشتی به گل نشسته برساند.

اما به گفته سخنگوی گارد ساحلی چین، مانیل از مدتی پیش اقدام به قاچاق محموله‌های ساخت و ساز به این کشتی تحت پوشش چرخش پرسنل و تحویل محموله‌های حیاتی کرده است.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha