دکتر «محمدرضا آقایی» امروز دوشنبه شانزدهم مردادماه در آستانه روز خبرنگار ضمن بازدید از ایسنا در یزد گفت: سازمان انتقال خون اجتماعیترین و مردمیترین مجموعه در کشورمان است چرا که بدون حضور مردم، اهدای خون و وجود این سازمان بیمعنا خواهد بود.
وی با بیان این که انتقال خون برخلاف سایر مراکز حوزه درمان که مردم به عنوان خریدار خدمات محسوب میشوند، خود نیازمند خدمت داوطلبانه و انسانه دوستانه مردم است، گفت: سالهاست که مردم همه کارهی انتقال خون محسوب میشوند و حتی اعزام تیمهای سیار خونگیری به مناطق دوردست نیز به همت و همکاری مردم محقق میشود.
آقایی با اشاره به مشارکت اقشار مختلف مردم در این امر نیک، بر لزوم حفظ عزت و کرامت اهداکنندگان زندگی تاکید کرد و گفت: متاسفانه معرفی این چهرهها و الگوهای شاخص در حوزه سلامت کمتر مورد اهتمام بوده در حالی که جامعه امروز نیازمند معرفی مفاخر جدید اجتماعی از جمله در حوزه اهدای خون است.
وی با بیان این که باید فرهنگ اهدای خون به یک ارزش در جامعه تبدیل شود، گفت: اهدای خون هنوز هم در جامعه ایرانی یک امر معنوی و اجتماعی به شمار میآید به طوری که شاهد مشارکت بیشتر از معمول مردم در ایامی مانند محرم و رمضان در پایگاههای انتقال خون هستیم.
این مسئول معتقد است که اهدای خون علاوه بر کمک به حوزه سلامت میتواند منجر به تقویت مشارکت و نشاط اجتماعی در جامعه شود لذا ترویج این فرهنگ به ایجاد احساس آرامش در جامعه کمک و باعث کاهش بروز آسیبهای اجتماعی میشود.
وی اوج اخلاص و گمنام عمل کردن را در اهدای خون دانست و گفت: افراد اهداکننده خون بدون اطلاع از محل و مکان استفاده از خونشان و حتی فردی که از خون انها استفاده خواهد کرد، تنها به نیت نجات زندگی یک فرد به این امر مبادرت میکنند.
آقایی با بیان این ایران بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی جزو پنج کشور برتر دنیا در حوزه سلامت خون است، گفت: خوشبختانه کشورمان در سه حوزه اهدای رایگان خون برخلاف برخی کشورها که هنوز درگیر مسئله فروش خون هستند، تامین خون مورد نیاز بیماران و نیز سلامت خون در سطح بین المللی حرف برای گفتن دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش یزد را سومین بخشنده حیات در کشور خواند و گفت: متاسفانه بیان این قبیل برندهای مردم یزد مغمول مانده که شاید میبایست بیشتر در شورای فرهنگ عمومی استان به ان پرداخته شود.
مدیر کل انتقال خون استان به فرهنگ غنی یزدیها در حوزه اهای خون اشاره کرد و گفت: اهدای خون مردم یزد در ماه رمضان امسال به مراتب بالاتر از میانگین کشوری و حدود ۵۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت یا در روز سیزدهم محرم امسال شاهد رکورد مراجعه حدود ۴۰۰ نفر برای اهدای خون در یک روز در استان بودیم.
وی به حضور خودجوش مردم یزد در پایگاههای انتقال خون در هنگام بروز اتفاقات و حوادث در دیگر نقاط کشور اشاره کرد و گفت: در جریان زلزله بم فرایند خونگیری از مردم یزد به طور متوالی طی سه شبانه روز ادامه داشت یا در زلزله ورزقان از بسیاری از مردم خواستیم به دلیل ازدحام موقتاً در پایگاههای اهدای خون مرالجعه نداشته باشند.
این مسئول افزود: استان یزد در بحران کرونا و موضوع اهدای پلاسما به لحاظ جمعیت بالاترین میانگین کشور را به خود اختصاص داد.
وی با بیان این که استان یزد ظرفیت تبدیل شدن به قطب انتقال خون کشور را دارد، گفت: یزد میتواند در صورت مساعدت مسئولان با ایجاد بانک HLA خون در درمان بیماریهای خاص و صعب العلاج منطقه جنوب و جنوب شرق کشور نقش موثری ایفا کند.
آقایی در پایان نیز به کمبودهای حوزه انتقال خون در استان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه در حالی که هر ساله به ظرفیت مراکز درمانی استان برای پذیرش بیماران اضافه میشود، زیرساختهای حوزه انتقال خون استان که هم اکنون با حدود ۹۰ نفر پرسنل از کمبود نیروی انسانی رنج میبرد، متناسب توسعه نیافته است.
انتهای پیام
نظرات