• دوشنبه / ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402051609627
  • خبرنگار : 71589

تکمیل استارلینک همزمان با پیشبرد استارشیپ

تکمیل استارلینک همزمان با پیشبرد استارشیپ

شرکت فضایی خصوصی اسپیس‌ایکس روز گذشته ۲۲ ماهواره استارلینک را پرتاب کرد و موشک خود را روی کشتی در دریا فرود آورد و همزمان گام مهمی در راستای رقم زدن اولین پرواز موشک جدید خود(استارشیپ) برداشت.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت اسپیس‌ایکس ۲۲ ماهواره اینترنتی دیگر از صورت فلکی استارلینک خود را ساعاتی پیش به مدار زمین پرتاب کرد و موشک بازگشتی را روی یک کشتی در دریا فرود آورد.

یک موشک «فالکون ۹» با ماهواره‌های استارلینک از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال فلوریدا در ساعت ۲۲:۴۱ به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۶:۱۱ به وقت ایران) به هوا بلند شد.

اولین مرحله این موشک طبق برنامه‌ریزی به زمین بازگشت و حدود ۸.۵ دقیقه پس از بلند شدن بر روی قایق بدون سرنشین اسپیس‌ایکس موسوم به A Shortfall of Gravitas که در اقیانوس اطلس مستقر بود، فرود آمد. طبق توضیحات اسپیس‌ایکس، این چهارمین پرتاب و فرود برای این تقویت کننده بود.

تکمیل استارلینک همزمان با پیشبرد استارشیپ

مرحله بالایی این موشک نیز به حمل ۲۲ ماهواره استارلینک به مدار پایین زمین(LEO) ادامه داد، جایی که آنها حدود ۶۵ دقیقه پس از بلند شدن از زمین مستقر شدند.

به گفته جاناتان مک‌داول، ردیاب ماهواره و اخترفیزیکدان، اسپیس‌ایکس تا به امروز حدود ۴۹۰۰ ماهواره Starlink را به فضا پرتاب کرده است که بیش از ۴۵۰۰ ماهواره از این تعداد در حال حاضر فعال هستند.

این شرکت قصد دارد طی هفته‌ها و ماه‌های آینده، تعداد زیادی ماهواره استارلینک را به مدار پایین زمین بفرستد. این شرکت مجوز استقرار ۱۲ هزار ماهواره را دارد و درخواست مجوز پرتاب ۳۰ هزار ماهواره دیگر را نیز داده است.

تکمیل استارلینک همزمان با پیشبرد استارشیپ

روشن کردن استارشیپ

شرکت اسپیس‌ایکس همچنین یک تقویت کننده جدید غول پیکر موشک استارشیپ را قبل از پرواز آزمایشی آن روشن کرد تا این نمونه موسوم به «بوستر ۹» گام بزرگی به سمت نخستین پرواز خود بردارد.

نمونه اولیه مرحله اول موشک استارشیپ معروف به «بوستر ۹» نیز طی ساعات گذشته یک آزمایش آتش‌ثابت انجام داد و برای مدت کوتاهی ۳۳ موتور رپتور خود را در سایت استاربیس(Starbase) در جنوب تگزاس روشن کرد.

در این آزمایش همه موتورها عملکرد کاملی نداشتند و نمایندگان اسپیس‌ایکس در جریان پخش اینترنتی این آزمایش گفتند که چهار موتور پیش از موعد خاموش شدند، اما روشن ماندن ۲۹ موتور از ۳۳ موتور آمار بدی نیست، بنابراین دلایل زیادی برای جشن گرفتن وجود دارد.

جان اینسپراکر از اسپیس‌ایکس در جریان این پخش اینترنتی گفت: یک تبریک بزرگ به تیم استارشیپ برای موفقیت در آزمایش امروز. این آزمایش ما را یک قدم دیگر به پرواز آزمایشی بعدی نزدیک‌تر می‌کند.

موشک استارشیپ(Starship) سیستم حمل و نقل نسل بعدی اسپیس‌ایکس است که برای رساندن افراد و محموله‌ها به ماه، مریخ و فراتر از آن طراحی شده و یک پرواز آزمایشی ناموفق در کارنامه دارد.

آن ماموریت در تاریخ ۲۰ آوریل از پایگاه استاربیس با هدف ارسال نمونه اولیه مرحله فوقانی استارشیپ به مدار زمین پرتاب شد و فرود موشک بر روی اقیانوس آرام در نزدیکی هاوایی برنامه‌ریزی شده بود. اما این اتفاق نیفتاد، چرا که این موشک مدت کوتاهی پس از بلند شدن با چندین مشکل مواجه شد و اسپیس‌ایکس فرمانی برای خود تخریبی آن ارسال و موشک را در ارتفاعات خلیج مکزیک نابود کرد.

پرتاب ۲۰ آوریل همچنین آسیب قابل توجهی به پایه پرتاب مداری استاربیس و برخی زیرساخت‌های اطراف آن وارد کرد.

اکنون اسپیس‌ایکس برای جلوگیری از تکرار این اتفاق یک سیستم سیلاب را در زیر پایه نصب کرده که متشکل از یک صفحه فولادی با توانایی فوران آب است که برای کاهش انرژی فوق العاده تولید شده توسط ۳۳ موتور رپتور طراحی شده است.

به نظر می‌رسد که این سیستم سیلاب جدید در طول آزمایش امروز به خوبی کار کرد، زیرا مقادیر زیادی آب به سمت بالا به سمت رپتورهای شلیک کرد.

ایلان ماسک موسس و مدیرعامل اسپیس‌ایکس گفته است که پرواز آزمایشی آتی شامل «بوستر ۹» و یک نمونه اولیه به نام «شیپ ۲۵» خواهد بود.

مشخص نیست که این پرتاب دقیقا چه زمانی انجام می‌شود، با این حال مسائل فنی تنها موانعی نیستند که اسپیس‌ایکس باید از میان بردارد. به عنوان مثال، ائتلافی از گروه‌های محیطی و بومی در حال حاضر از سازمان هوانوردی فدرال ایالات متحده(FAA) شکایت کرده‌اند که چرا مجوز پرتاب استارشیپ از استاربیس را صادر کرده است. این دادخواست ادعا می‌کند که این سازمان به ‌درستی آسیبی را که چنین پرتاب‌هایی می‌توانند به اکوسیستم تگزاس جنوبی وارد کنند، ارزیابی نکرده است و درخواست می‌کند قبل از پرواز استارشیپ‌ها، بازنگری زیست‌محیطی دقیق‌تری انجام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha