• جمعه / ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402051307514
  • خبرنگار : 71129

ایتالیا: شواهدی دال بر دخالت روسیه در کودتای نیجر وجود ندارد

ایتالیا: شواهدی دال بر دخالت روسیه در کودتای نیجر وجود ندارد

وزیر خارجه ایتالیا گفت، دولت رم شواهدی درباره دخالت روسیه در کودتای نظامی در نیجر در اختیار ندارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، آنتونیو تاجانی وزیر خارجه ایتالیا گفت: ناآرامی‌های پیش آمده در نیجر، فرانسه و آمریکا را هم غافلگیر کرده است.

وی در مصاحبه‌ای با روزنامه لا ریپابلیکا و در پاسخ به اینکه آیا مسکو در کودتای نیجر دست داشته یا خیر گفت: ما هیچ اطلاعی از دخالت روسیه در حوادث نیجریه یا تدارک کودتا در دست نداریم.

وی همچنین معترضان در نیجر که تصاویر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه را حمل می‌کردند مورد انتقاد قرار داد و افزود: خیلی‌ها در اروپا از این ناآرامی‌ها در نیجر شگفت زده شده‌اند. هیچ‌کس از این ناآرامی چیزی نمی‌دانست نه آمریکا و نه فرانسه. هر دو کشور بیش از یکهزار نیرو در نیجر دارند و پایگاه پهپادی دو کشور برای عملیات مقابله با تروریسم در نیجر مستقر است. ۳۵۰ سرباز ایتالیایی نیز در نیجر هستند و اکنون از پادگان‌های خود محافظت می‌کنند.

تاجانی ادامه داد، مقام‌های این کشور آفریقایی چشم خود را بسته‌اند. مساله حضور نیروهای واگنر یک موضوع دیگر است و روسیه چندین سال است که به طرز ماهرانه‌ای در این منطقه نفوذ دارد.

وزیر خارجه ایتالیا همچنین به روزنامه لاریپابلیکا گفت: رم طرفدار هر گونه تلاش دیپلماتیک برای دستیابی به توافق است. دموکراسی باید احیا شود. ما به دنبال راه حل‌های صلح آمیز هستیم. ما همچنین همیشه مخالف پیشنهاد هرگونه مداخله نظامی از سوی اروپا بوده‌ایم. کاترین کلونا، وزیر خارجه فرانسه هرگز موضوع مداخله را با من مطرح نکرد.

مسکو کودتای چهارشنبه گذشته را به عنوان نقض قانون اساسی نیجر محکوم کرده و از همه طرف‌ها خواسته است که از خشونت خودداری کنند.

اکواس نیز تحریم‌هایی را علیه حکومت نظامی در نیامی، پایتخت نیجر اعمال و به مداخله نظامی برای بازگرداندن محمد بازوم، رئیس جمهوری برکنار شده این کشور به قدرت تهدید کرده است. مالی و بورکینافاسو گفته‌اند که این به منزله اعلام جنگ علیه آنها نیز خواهد بود.

در این میان، یوگنی پریگوژین رئیس گروه واگنر رویدادها در نیجر را شورشی توجیه شده از سوی مردمی دانست که علیه بهره کشی غرب هستند و مساله انتقال اورانیوم این کشور آفریقایی به فرانسه را مثال زد.

وی همچنین استدلال کرد که مردم نیجر به واسطه گروه‌های تبهکار مورد حمایت غرب چندین دهه در ترس زندگی می‌کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha