• پنجشنبه / ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402051207199

/جهاد دانشگاهی الگوی پیشرفت با ایمان، امید و اعتماد به جوانان/

نماینده داراب و زرین دشت: نگاه واقع‌بینانه جهاددانشگاهی به جوانان اثربخش است

ایسنا/فارس رئیس کمیسیون آب و کشاورزی مجلس گفت: نگاه واقع‌بینانه و شجاعانه جهاد دانشگاهی نسبت به جوانان قطعا باعث افزایش اعتماد و تعهد ایشان به این نهاد شده و نتایج اثربخش چنین رویکردی برای کشور درخشان خواهد بود.

محمدجواد عسکری در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تبریک سالروز تاسیس جهاددانشگاهی بیان کرد: جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی، از ابتدای آغاز فعالیت خود در سال ۵۹ تا کنون، همواره به عنوان محوری اثرگذار در جامعه دانشگاهی کشور نقش‌آفرینی کرده است. 

او خاطرنشان کرد: بخش بزرگی از موفقیت‌های جهاد دانشگاهی مرهون فرهنگ اعتقادی و انقلابی اعضای این نهاد است که پشتوانه فعالیت‌های پژوهشی و ارتقاء دانش، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و سایر خدمات گسترده و دستاوردهای چشمگیر این مجموعه بوده است. 

نماینده مردم داراب و زرین‌دشت در مجلس خاطرنشان کرد: برای بهره‌گیری مناسب از این دستاوردها در سطح کشور، نیاز به برنامه‌ریزی هوشمندانه و هماهنگی بین نهادها داریم تا ظرفیت‌های بالقوه این مجموعه قابلیت اجرا پیدا کند.

عسکری تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی باید با برقراری ارتباط موثر، از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی بهره‌مند شوند و با هماهنگی لازم بین‌نهادی، برای حل مشکلات کشور گام بردارند.


او ضمن تقدیر از دستاوردهای جهاد طی سال‌های گذشته، تاکید کرد: این نهاد باید ضمن فعالیت‌های علمی مستقل خود، توجه به نیازهای جامعه و دانشجویان داشته باشد و برنامه‌های مختلفی را بر اساس این نیازها و با نگاه به برنامه‌هفتم توسعه کشور و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی برنامه‌ریزی و اجرا کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: جهاددانشگاهی برای پیشرفت عرصه دانش‌بنیان کشور باید محیطی فراهم کند که اساتید انقلابی و با انگیزه و دانشجویان نخبه و مستعد بتوانند با بدنه حوزه دانش‌بنیان کشور ارتباطی ارگانیک پیدا کرده و حضور ایشان در این عرصه تقویت شود تا بهترین روش‌ها و دستاوردهای علمی را به فعالان این عرصه منتقل کنند.

به گفته عسکری، الگوسازی عرصه دانش‌بنیان‌ها باید بر مبنای ایجاد ارتباط میان دانشگاه‌ها و صنعت در ضمن شناسایی نیازهای کشور متمرکز شود و در همین راستا، جهاددانشگاهی می‌تواند با توجه به رشد روزافزون علم و فناوری، ایجاد شبکه‌های مؤثر بین دانشگاه‌ها و دانشکده‌های مرتبط با صنعت، و ایجاد ارتباط موثر با دانش‌آموختگان و نخبگان جوان در تحقق پیشرفت دانش‌بنیان‌های کشور نقشی حیاتی ایفا کند.


او اضافه کرد: هم چنین حمایت از برنامه‌ها و پروژه‌های پژوهشی عرصه فرهنگی باید از دیگر اولویت‌های الگوسازی جهاد دانشگاهی باشد.

نماینده مردم داراب و زرین‌دشت در مجلس بیان کرد: ایجاد برنامه‌های تحقیقاتی و ترویج فرهنگ اسلامی و مفاهیم قرآنی با هدف ارتقاء ارزش‌های اسلامی و ایجاد تحولات فرهنگی در جامعه، می‌تواند به ترویج الگوهای فرهنگی منطبق با هویت ایرانی-اسلامی در کشور کمک کند. به ویژه ترویج پژوهش‌های مرتبط با ارزش‌ها و اصول اسلامی و تبیین نتایج آنها به جامعه می‌تواند تأثیرات مثبتی در افزایش اعتماد به جهاددانشگاهی و الگوسازی‌های امیدآفرین آن به ارمغان آورد. 


عسکری با تاکید بر اینکه فرهنگ امید و امیدآفرینی مورد تاکید در بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان یک وظیفه عمومی برای همه دستگاه‌ها نیازمند کار عمیق است و جهاد دانشگاهی می‌تواند در این عرصه عملکردی پیشرو داشته و الگوسازی کند، گفت: اگر این مهم در دستور کار مجموعه جهاد قرار گیرد، می‌تواند رهنمودی مناسب برای فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در سایر حوزه‌های دانشجویی در کنار فعالیت‌های پژوهشی و دانش‌بنیان این مجموعه باشد و مجلس نیز از این رویکرد حمایت خواهد کرد.


 او اضافه کرد: برای تقویت الگوسازی‌ها و فعالیت‌های امیدآفرین جهاددانشگاهی، باید برنامه‌های انگیزشی و آموزشی مناسبی برای دانشجویان در نظر گرفته شود تا بتوانند با امید به آینده، در راستای اهداف انقلاب اسلامی و تحقق ارزش‌های آن فعالیت کنند. در این راستا برگزاری بازدیدها، نشست‌ها و جلساتی که دانشجویان و جوانان را در جریان فعالیت‌های ارزشمند این نهاد قرار دهد، می‌تواند به عنوان یک راهکار در این عرصه مورد توجه باشد. قطعا اطلاع از دستاوردهایی مانند آنچه در مجموعه رویان رخ داده، برای جوانان امیدآفرینی خواهد کرد.

نماینده مردم داراب و زرین‌دشت در مجلس هم چنین با تاکید بر این نکته که استفاده حداکثری از ظرفیت جوانان دانشگاهی نیز امری بسیار مهم است، عنوان کرد: باید فرصت‌های مناسبی برای مشارکت و ایفای نقش مسئولانه در فعالیت‌های جهاددانشگاهی برای جوانان ایجاد کنیم تا بتوانند نقش موثری در تحقق اهداف این نهاد و کشور داشته باشند. هم چنین باید فضای مناسبی برای انجام پژوهش‌های علمی و ترویج فرهنگ اعتقادی ایجاد کنیم تا بتوانیم بهترین سطح اثرگذاری را از فعالیت‌های جهاددانشگاهی به دست آوریم.


عسکری با بیان اینکه عملکرد جهاددانشگاهی در اعتماد به جوانان باید از شعار فراتر رفته و نمود عملی پیدا کند، افزود: این نهاد باید به گونه‌ای عمل کند که جوانان مستعد احساس کنند می‌توانند با تلاش و کوشش در سایه اعتماد این نهاد و زمینه‌ای که برای ظهور و بروز ایشان ایجاد می‌کند، هدف‌های والای کشور را تحقق بخشند.

او اضافه کرد: نگاه واقع‌بینانه و شجاعانه جهاد دانشگاهی نسبت به جوانان قطعا باعث افزایش اعتماد و تعهد ایشان به این نهاد شده و نتایج اثربخش چنین رویکردی برای کشور درخشان خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha