• سه‌شنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402051006570
  • خبرنگار : 50233

عبور یوزها امن می شود؟/ نظر سلاجقه درباره فعالیت معدن تاش

عبور یوزها امن می شود؟/ نظر سلاجقه درباره فعالیت معدن تاش

ایسنا/سمنان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست تسریع در ایمن سازی کریدور عبور یوزپلنگ آسیایی در شرق استان سمنان را ضروری برشمرد و گفت: محیط زیست بر کاهش سرعت مجاز خودروها در محدوده پرتردد یوزها در محور میامی ،سبزوار تاکید دارد.

 دکتر علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست که ۱۰ مرداد در سفر به استان سمنان با حضور در محور میامی به سبزوار از نزدیک در جریان مراحل ایمن سازی کریدور عبور یوزپلنگ آسیایی شامل فنس کشی ۲ طرف جاده، نصب روشنایی در جاده، نصب تابلوهای هشدار دهنده محل عبور یوزپلنگ، و تابلوهای کاهش سرعت خودروها و نصب دوربین های کنترل سرعت قرار گرفته و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان سمنان دارای جایگاه ویژه ای در محیط زیست کشور بوده و تنوع زیستی بالایی به خصوص در زمینه گونه های در معرض خطر انقراض از جمله یوزپلنگ آسیایی دارد.

وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در زمینه حفاظت از این گونه ارزشمند جانوری در سطح ملی و بین‌المللی صورت پذیرفته ادامه داد: طرح جامع محیط زیست نیز در این خصوص در حال تهیه و تدوین است که نتیجه این اقدامات، موجب افزایش جمعیت این گونه و رویت ۷ قلاده یوز ماده در منطقه توران شده است.
سلاجقه به مصوبه اداره راه و شهرسازی در خصوص کاهش سرعت به میزان ۹۰ کیلومتر در ساعت در محدوده نزدیک به زیستگاه اشاره کرد و گفت: از سال‌های قبل در این منطقه تابلوهای کاهش سرعت به میزان ۸۰ کیلومتر در ساعت نصب شده و رانندگان در این مسیر به این موضوع عادت کرده اند.

وی تاکید کرد: با توجه به افزایش تردد یوزپلنگ به منطقه خراسان شمالی در اواخر تابستان و احتمال بروز تصادفات جاده‌ای، این افزایش سرعت از ۸۰ به ۹۰ کیلومتر در ساعت برای سازمان حفاظت محیط زیست پذیرفتنی نیست و این سازمان مصرانه بر روی کاهش میزان سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت تاکید دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: جانمایی و حفر چاله برای نصب روشنایی در محدوده ۱۰ کیلومتری این جاده در حال انجام است و در بحث فنس کشی هم سازمان محیط زیست از ظرفیت‌های بخش خصوصی و دولتی استفاده خواهد کرد.

رئیس سازمان محیط زیست بااشاره به لزوم فرهنگ سازی این موضوع به نقش رسانه ها و به خصوص صدا و سیما اشاره و تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری اداره راه و شهرسازی اقدام به ارسال پیامک‌های زیست محیطی به رانندگان این منطقه خواهد کرد.
دکتر سلاجقه در پاسخ به پرسشی در خصوص فعالیت معدن بوکسینگ تاش، اظهار کرد: بوکسیت ماده معدنی ارزشمندی است که به عنوان ماده اولیه بسیاری از صنایع از جمله صنایع آلومینیوم کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. ولی در جریان سفر قبلی به استان سمنان و بازدید کامل از این معدن، متأسفانه وضعیت بسیار بدی ناشی از فعالیت این معدن و مراحل استحصال و انتقال را مشاهده کردم که با توجه به وضعیت تامین آب مردم منطقه، شاید در ابتدا با طراحی یک تلکابین برای انتقال ماده مدنی و انبارداری مناسب در پایین دست، این مشکلات زیست‌محیطی پیش نمی آمد و لذا مجموعه محیط زیست زمانی با استقرار و بهره‌برداری این معدن موافقت خواهد کرد که تمام تمهیدات زیست محیطی لازم صورت پذیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha