• سه‌شنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۵۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402051006498
  • خبرنگار : 71290

در نشست «بررسی ریشه‌ها و پیامدهای اسلام ستیزی در غرب» مطرح شد

پیشنهاد سفیر عراق در تهران برای آغاز گفت‌وگو میان مذاهب

پیشنهاد سفیر عراق در تهران برای آغاز  گفت‌وگو میان مذاهب

سفیر عراق در تهران گفت: باید گفت‌وگوها میان مذاهب شروع شود قبل از این که گفت‌وگوهای بین تمدنی را آغاز کنیم و کاری کنیم که کشورهای جهان نگاه‌شان نسبت به مسلمانان باشد و نه شیعه یا سنی.

به گزارش ایسنا، نصیر عبدالمحسن عبدالله در نشست  «بررسی ریشه ها و پیامدهای اسلام ستیزی در غرب» که در محل شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: ما از اهل بیت علیهم السلام یاد گرفتیم براساس روش آن‌ها نسبت به مسائل حرکت کنیم، پیامبر (ص) فرمودند هیچ پیامبری مانند من اذیت ندیده است و همچنین اهل بیت پیامبر اذیت نشده اند. اما آن ها با رفتاری حکمت آمیز و صبر پیشه کردن دشمنان را نسبت به خود متمایل می کردند، با توجه به این که پیامبر و اهل بین اسوه ما هستند ما باید در این گونه مسائل مطالعه کنیم که آیا اسلام هراسی یک مساله تازه است.
وی تصریح کرد: همان طور که می بینیم اسلام هراسی از زمان رسول اکرم (ص) شروع شده و حضرت رسول دعوت به اسلام کرده و مردم را تشویق می کردند اما قریش نسبت به این دین هراس ایجاد می کردند، در واقع اسلام هراسی از زمان اول اسلام شروع شده بود. باید پرسش هایی را در این موضوع مطرح کرده و پاسخی برای آن ها داشته باشیم. این که چه تعداد از مسلمانان نسبت به قرآن به دیده کتابی آسمانی که از طرف خدا نازل شده نگاه می کنند؟ چه تعدادی از مسلمانان قرآن را تلاوت می کنند؟ بنابراین باید پاسخ این پرسش ها را دهیم تا بفهمیم چرا به این مرحله رسیدیم.
این دیپلمات عراقی همچنین بیان کرد: اگر ما به عنوان مسلمانان به اعتقادات خود اعتماد داریم پس چه هراسی باید داشته باشیم بر همین اساس و معیار هم باید شروع کنیم. باید در زمان رخدادها و حوادث آن ها را به طور جزئی بررسی کنیم تا به یک راهکار برسیم.
وی یادآور شد: فردی که اقدام به سوزاندن قرآن کرده یک فرد عراقی-مسیحی است، او فردی است که با نیروهای مسلح علیه داعش رزمایش می‌کرد و می‌جنگید و همچنین او به عنوان یک خبرنگار برای کانال های عربی کار می‌کرد، بنابراین تمام این‌ها نشان می‌دهد این فرد اختلال عقلی ندارد. کسانی که ادعا کردند هدفش از سوزاندن قرآن، دریافت پناهندگی است بدانند راهکارها و روش های دیگری برای پناهندگی گرفتن هم وجود دارد. در نتیجه پشت سر این مساله و قرآن سوزاندن برنامه ای وجود دارد؟
نصیر عبدالمحسن عبدالله در ادامه اظهار داشت: این که یک رخدادی در جهان اتفاق افتد آیا می خواهد جهان غرب را مشغول کند و آیا رخدادهایی اتفاق می‌افتد تا نسبت به آینده چشم پوشی شود. این ها پرسش هایی است که می توان مطرح کرد و باید به آن ها پاسخ دهیم. آیا آمارهایی که نسبت به عکس العمل ها وجود دارد نتیجه‌اش مشخص است؟
سفیر عراق در ایران تصریح کرد: بسیاری از ملت ها ضد قرآن سوزاندن و این اقدامات عکس العمل هایی نشان دادند که یک حرکت مثبت است و باید براساس آن حرکت کنیم، باید نسبت به اعتقادات مان اعتماد داشته و ثابت قدم باشیم. همین داعشی ها که ادعای مسلمانی داشتند تا چه اندازه حسینیه و مسجد را در عراق سوزاندند که پر از قرآن بود.
این دیپلمات عراقی ادامه داد : نیمی از مسلمانان زیر خط فقر هستند، قرآن دین یکسان سازی و فقر ستیزی است باید از خودمان شروع کنیم. باید گفت و گو بین مذاهب اتفاق افتد قبل از این که گفت وگوهای بین تمدنی را آغاز کنیم. باید کاری کنیم کشورهای جهان نگاهشان نسبت به مسلمانان باشد نه شیعه یا سنی.
وی با بیان این که باید نسبت به موضوعاتی که اتفاق می افتد از تمام زوایا اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... نگاه کنیم، گفت: اروپایی ها نسبت به اسلام واهمه داشته اند اما هراسی نداشتند حوادثی مانند 11 سپتامبر، داعش و... در جهان اسلام و در شرایط اخیر موجب شد تا بعد از سال های 2000 تعداد زیادی مهاجر به کشورهای اروپایی مهاجرت کنند و طبق مطالعات انجام شده تا سال 2050 تعداد مسلمانان درکشورهای اروپایی بیش تر از بقیه ادیان خواهد بود حتی نزدیک به 60 درصد، لذا این مساله برای اروپایی ها نگران کننده است.
سفیر عراق در تهران در پایان ابراز امیدواری کرد که چنین نشست‌هایی دوباره برگزار شود نه فقط در داخل یک کشور بلکه همه کشورهای اسلامی و...در این زمینه تبادل نظر کنند و در زمینه آرام کردن اوضاع و شرایط کار کنیم زیرا وقتی کشورهای غربی به ما نگاه می کنند می بینید ما بین خودمان درگیری داریم این سوال مطرح می شود که اول خودتان را اصلاح کنید، در نتیجه ما باید ابتدا از خودمان شروع کنیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha