مهدیه احمدی به مناسبت ۱۰ مرداد روز جهانی تغذیه با شیر مادر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پیشگیری از مرگومیر و تقویت سیستم ایمنی بدن ۲ امر مهم در تغذیه با شیر مادر است و هر مادری که نگران سطح سلامت و هوش کودک خود است، باید بداند که تغذیه با شیر مادر میتواند سلامت فرزند او را تضمین کند.
این کارشناس سلامت افزود: تغذیه مطلوب با شیر مادر نه تنها برای سلامتی نوزادان توصیه میشود، بلکه برای سلامت مادر نیز امری مهم تلقی میشود و سازمان جهانی بهداشت و یونیسف شروع زود هنگام تغذیه با شیرمادر تا یک ساعت اول پس از تولد، تغذیه انحصاری با شیر مادر برای ۶ ماه اول زندگی، ادامه تغذیه با شیر مادر تا ۲ سالگی یا بیشتر، همراه با غذاهای کمکی مغذی، کافی و سالم را توصیه میکند.
وی خاطرنشان کرد: میزان پروتئینهای شیرمادر در روزهای اول تولد نوزاد، سه برابر سایر مواقع است و میزان ویتامینهای محلول در چربی، سدیم، پتاسیم و مواد معدنی آن نسبت به شیری که بعدها تولید میشود بیشتر است. بنابراین تغذیه با شیر مادر در روزهای ابتدایی تولد نوزاد بسیار مهم است.
این کارشناس سلامت و تغذیه تصریح کرد: شیر مادر مملو از چربیهای مفید، امگا ۳ و امگا ۶ است که در تکامل سیستم عصبی بینایی، افزایش هوش و سایر مهارتهای تکاملی شیرخوار مؤثر است. کنترل و پیشگیری از بسیاری از عفونت های نوزادی، کاهش اسهال و استفراغ، کاهش تب و عفونتهای دوران شیرخوارگی، مرگ ناگهانی نوزاد، سوء تغذیه و پیشگیری از آلرژی، برخی از فواید تغذیه با شیر مادر است.
وی ادامه داد: تغذیه با شیر مادر در کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین سرطان نیز کمک میکند. همچنین شیر مادر دارای آنزیمهای هضم کننده است که به جذب بهتر آن کمک میکند و از همین روی پروتئین شیر مادر از سایر شیرها بهتر هضم میشود.
این کارشناس با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر رابطه عاطفی بین مادر و فرزند را تقویت میکند، افزود: تغذیه نوزاد با شیر مادر، به دلیل وجود مواد مغذی در شیر به فرآیند رشد و تکامل نوزاد، سلامت جسم و همچنین روح و روان شیرخواران کمک می کند و به نوعی میتوان گفت که تغذیه با شیر مادر ضامن سلامت نسل آینده است و ضروری است که دولت برای افزایش شیردهی مادران برنامهریزی بهتری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه اینروزها تغذیه با شیر مادر توسط مادران امروزی به بهانههای مختلف ازجمله برهم خوردن تناسب اندام جدی گرفته نمیشود و مادران برای شیردهی به سمت استفاده از شیرخشک رو میآورند. دولت باید در کنار طرح جوانی جمعیت، به آموزش مباحثی چون اهمیت تغذیه با شیر مادر به صورت جدی بپردازد.
احمدی بیان کرد: افسردگی پس از زایمان یکی از شایعترین اختلالات زنان است؛ اما بر اساس بررسیهای صورت گرفته، ۷۰ درصد مادرانی که به نوزاد شیر خود را میدهند، از افسردگی دور هستند.
این کارشناس سلامت در پایان گفت: ترشح هورمونهای پرولاکتین و اکسیتوسین، باعث افزایش صبر و تحمل مادر شده و احتمال افسردگی پس از زایمان را نیز کاهش میدهد. بنابراین ضروری است که برنامهریزی برای افزایش شیردهی طبیعی در جامعه افزایش باید.
انتهای پیام
نظرات