به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه انگلیسی تایمز، مبنای قانونی «تروریستی» خواندن گروه پیمانکار نظامی واگنر از همان ابتدا هم پیچیده بود، زیرا این گروه به عنوان یک «تشکیلات شبهنظامی» فعالیت میکرد.
در پی شورش گذرای اعضای واگنر، چرخش ناگهانی اعضای این گروه، مورد عفو واقع شدن یوگنی پریگوژین، بنیانگذار و فرمانده واگنر و همچنین اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه که تاییدکننده تامین بودجه این گروه توسط کرملین بود، این پیچیدگی تشدید شد.
این روزنامه انگلیسی گزارش داد که پس از اذعان ولادیمیر پوتین به تامین مالی این گروه در سالهای گذشته، افزودن نام این گروه به فهرست سازمانهای «تروریستی» انگلیس میتواند پای دولت روسیه را هم به این فهرست بکشاند و لندن چنین چیزی نمیخواهد.
منابع تایمز گفتند که این رویدادی عجیب بوده و پیچیدگیهای دیپلماتیک و قانونی زیادی خواهد داشت.
با این وجود، بر اساس گزارش تایمز، هنوز برخی از اعضای کابینه انگلیس از جمله وزیر مشاور در امور امنیت ملی و وزیر کشور قصد دارند که واگنر را یک سازمان «تروریستی» اعلام کنند.
ماهها بود که خبرهایی پراکنده از اختلاف میان یوگنی پریگوژین، بنیانگذار گروه پیمانکار نظامی واگنر و نیروهایش با نیروهای ارتش روسیه و شخص وزیر دفاع، سرگئی شویگو، به گوش میرسید. نیروهای واگنر، ارتش روسیه را به «بیکفایتی» در جنگ اوکراین و عدم پشتیبانی از خود در این جنگ متهم میکردند و پریگوژین نیز هر از گاهی تهدید میکرد که نیروهای خود را از خطوط مقدم جنگ خارج میکند.
اختلاف پنهان و آشکار میان دو طرف ادامه یافت تا اینکه پریگوژین در ۲۳ ژوئن امسال در پیامی تلگرامی به سیم آخر زد و مدعی شد نیروهایش با موشک هدف حمله قرار گرفتهاند. او تهدید کرد که انتقام خواهد گرفت.
اما یک روز بعد با میانجیگری الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس این درگیری پایان یافت و پریگوژین به نیروهایش دستور عقبنشینی از مواضع خود در خاک روسیه را داد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم گفت که پرونده جنایی علیه پریگوژین مختومه شده و او با ضمانت شخص ولادیمیر پوتین به بلاروس رفته است.
واگنر حالا در حال ساخت پایگاههای نظامی در بلاروس است و ورشو نگران است که این هم مانند تحرکات ارتش روسیه پیش از حمله به اوکراین، زمینهسازی برای حمله به خاک لهستان باشد.
انتهای پیام
نظرات