• دوشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402050905407
  • خبرنگار : 50405

معاون پژوهشی دانشکده علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد

لزوم استفاده نهادها از ظرفیت پژوهشی دانشگاه‌ها برای حل بهتر مشکلات جامعه

لزوم استفاده نهادها از ظرفیت پژوهشی دانشگاه‌ها برای حل بهتر مشکلات جامعه

ایسنا/خراسان رضوی معاون پژوهش و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در کشور ما جدیدا از زمانی که سازمان‌ها و نهادها متوجه شده‌اند که مشکلات‌شان با طرح‌های غیرعلمی حل نمی‌شود، به این تیجه رسیده‌اند که برای حل بهتر مشکلات جامعه، باید از ظرفیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها استفاده کنند.      

سیدرضا حسین‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه طرح‌های پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد عمدتا در گروه‌های جغرافیا و علوم اجتماعی قرار دارد، اظهار کرد: پژوهش‌هایی که ما برای نهادهای خارج از دانشگاه انجام می‌دهیم و مبالغ قابل قبولی هم دارند، عمدتا توسط اعضای هیات علمی این دو گروه انجام می‌شود.  

وی افزود: گروه علوم اجتماعی در دو سال گذشته حدود ۱۰ طرح پژوهشی داشته که در مورد مشکلات جامعه از جمله مباحث مربوط به جمعیت، زنان، معلولان، الگوهای فرزندآوری و اشتغال بوده است. همچنین طرح‌های پژوهشی گروه جفرافیا نیز عمدتا در مورد برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای، آمایش سرزمینی و ویژگی‌های کالبدی روستاها و شهرهاست. البته توسط گروه‌های ادبیات، تاریخ و ... نیز طرح‌های معدودی انجام شده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: شهرداری‌ها، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، فرماندهی انتظامی استان، جهاد دانشگاهی، اداره کل بهزیستی استان، اداره کل محیط زیست، آموزش‌وپرورش و سازمان ورزش و جوانان از اصلی‌ترین متقاضیان انجام طرح‌های پژوهشی توسط دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی هستند و ارتباط بین دانشکده و این سازمان‌ها از طریق دفتر همکاری‌های جامعه و صنعت دانشگاه صورت می‌گیرد.

حسین‌زاده با بیان اینکه تعامل کنونی نهادهای استانی با دانشگاه برای انجام طرح‌های پژوهشی کافی نیست، عنوان کرد: نهادها تنها تعدادی از طرح‌های خود را به دانشگاه معرفی می‌کنند و بخش اصلی طرح‌ها را به دفاتر خارج از دانشگاه می‌سپارند و یکی از دلایل انجام این کار، این است که این دفاتر معمولا مبلغ کمتری برای انجام طرح‌های پژوهشی دریافت می‌کنند، در حالیکه اطلاعات و داده‌هایی که این مراکز برای انجام پژوهش‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند، عمدتا متعلق به دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ است و برای محاسبات نیز از فرمول‌ها و روش‌های قدیمی استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: طبیعتا اگر این طرح‌ها به دانشگاه سپرده شود، برای انجام آن‌ها از روش‌های جدید و علم روز بهره گرفته می‌شود. ضمن اینکه اساسا مبالغی که برای انجام این طرح‌ها به دانشگاه پرداخت می‌شود، آن قدر بالا نیست. در حال حاضر بر اساس رویه جدیدی که دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه فردوسی در نظر گرفته است، طرح‌ها با روش‌های علمی‌تر و تخصیص بهینه بودجه انجام می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه در تمام دنیا طرح‌های مهم توسط محققین دانشگاه انجام می‌شود، گفت: در کشور ما نیز جدیدا از زمانی که سازمان‌ها و نهادها متوجه شده‌اند که مشکلات‌شان با طرح‌های غیرعلمی حل نمی‌شود، به این نتیجه رسیده‌اند که برای حل بهتر مشکلات جامعه، باید از ظرفیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها استفاده کنند.        

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha