حسین امامی در حاشیه سفر به شهرستان خواف در گفت و گو با ایسنا با اشاره به بروز تنش آبی برای ساکنان شهر سده از توابع شهرستان خواف، اظهار کرد: در نشستی که با فرماندار داشتیم با توجه به دغدغههای احصا شده در حوزه آب و فاضلاب شهرستان خواف و بررسیهای انجام گرفته مشخص شد در چند شهر زیرساختهای آب و فاضلاب متناسب با جمعیت فعلی نیست.
وی با بیان اینکه مهمترین مسئله در شهر سده کمبود مخزن آب است، گفت: سرانه آب مخزن نسبت به اشتراک کمتر از ۳ دهم مترمکعب به ازای هر مشترک است، همچنین ظرفیت مخزن برای تأمین پایدار آب برای زمان ۲۴ ساعته کفایت نمیکند و تابآوری شبکه آبرسانی اندک است.
امامی افزود: در شهر سده یک مخزن ۳۰۰ هزار مترمکعبی و یک مخزن بینراهی وجود دارد که هیچ کدام نقش مخزن ذخیره را ندارند اما برای ساخت مخزن جدید، اعتبار، زمین، پیمانکار و قرارداد پیمانکار مشخص شده ولی به لحاظ ترافیک کاری تابستان، کار معطل مانده است.
وی بروز بیآبی در شهر سده را ناشی از مشکل فنی در یک مسیر انحرافی موقت معروف به بای پس کوچک و هواگیری دانست که در حال رفع شدن است.
مدیرعامل آبفای خراسان رضوی با اشاره به اینکه در چشمانداز یک برنامه توسعهای، نیازهای آبی این شهرستان تأمین میشود، گفت: در این افق، تمام نیازهای آتی، طرحهای توسعهای و رشد شهرها در طرح نهضت ملی مسکن پیشبینی شده است.
وی افزود: برای شهر خواف دو حلقه چاه حفر، تجهیز و خطوط انتقال آن انجام شده که در هفته دولت به بهرهبرداری رسمی خواهید رسید.
امامی اعلام کرد: ۵ حلقه چاه جدید برای سایر مناطق شهری و روستایی شهرستان خواف در نظر گرفتهایم تا در افق طرح تأمین پایدار آب، نیازهای آب این شهرستان تأمین شود.
وی با بیان اینکه تأمین آب شرب برای بخشی از مناطق خواف همچون روستای سیجاوند و شهر نشتیفان به پایان رسیده است، در خصوص اصلاح شبکه و رفع فرسودگی شبکه آبرسانی افزود: اصلاح بخشی از شبکه آبرسانی با کمک فرمانداری و انعقاد تفاهمنامهها از محل اعتبارات عوارض صورت خواهد پذیرفت.
وی در پایان به استفاده غیرمجاز از آب شرب برای آبیاری باغات و تأمین آب شرب حیوانات توسط برخی مشترکان شرکت آب و فاضلاب گلایه کرد و از شهروندان خواست برای آبیاری باغات و تأمین آب شرب حیوانات اهلی از منابع آبی دیگر استفاده کنند.
چند روز قبل اعضای شورای شهر سده خواف در اعتراض به بیتوجهی مسئولان به بیآبی آن شهر، استعفا دادند.
شهرستان خواف، ۸۲ هزار و ۸۳۰ نفر جمعیت شهری و ۶۹ هزار و ۶۸۸ نفر روستانشین دارد که از این تعداد ۴۸ هزار انشعاب آب آشامیدنی در سطح شش شهر و ۸۲ روستای شهرستان خواف زیرپوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارند و آب مورد نیاز آنها نیز توسط ۴۴۰ کیلومتر شبکه انتقال و ۸۸۰ کیلومتر شبکه توزیع آب منتقل میشود.
شهرستان خواف با ۴ بخش، ۶ شهر و ۸۲ روستا، گستردهترین شهرستان خراسان رضوی محسوب میشود که در ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرق مشهد مرکز این استان واقع است.
انتهای پیام
نظرات